2011. november 9., szerda

IT's fair

Le kell írnom ezt ami történt.

Megnéztem két ismerősömmel a lopott idő című filmet. Vége lett a villamos megállóba beszélgetünk, jön a villamosuk felszálnak. Elnézek oldalra (Lurdynál volt) jön a busz ami jó nekem 3 sávos úton átfutok. Fut mögöttem egy csaj, hallom a magas sarjkúját.

1 megálló múlva leszállás. SOkan száltak le. A lágymányosi tetején. Látni, hogy jön egy busz. Vagy jó vagy nem. Iparkodok ahogy ő is. Lelassít mert látszik, hogy nem az. De nem messze mögötte ott egy másik. Futok. Maj ő is, meg még pár ember. Egyszerre futunk. Pont mint a filmbe ahol a szegények mindig futottak, mert nem volt idejük. A pénz az idő volt, ami ketyegett folyamatosan, és ha elfogyott meghaltál. Tökre ilyen volt.

Aztán elfogott ez az érzés basszus mennyi véletlen, hogy pont ez a csajszi is erre jön, hogy a kopogós cipójével drámát kölcsönzött a hangulatnak, és hogy a film hatására ezen az egészen agyalni kezdtem. Mondom, ha ott száll le ahol én megszólítom és utána járok: Ugyanis az az érzés fogott el, hogy valamiért baromi fontos lenne. 2 megálló és szállok. Ekkor elfogott az érzés, hogy mi van ha 1el hamarabb száll. Ott is sokan szoktak. Nem baj úgy voltam vele csak ha ott ahol én. De mégis lehet le kéne. Nem néztem oda, bezáródott az ajtó nincs már ott. BAssza meg. Akkor is éreztem hogy kellett volna. Leszállok a kövinél ahol nekem amúgy is kellett volna. Küzködök önmagammal, de elindulok visszafele kocogva, hogy hátha ott van még, emrt ott sok buszra várnak. Már érzem, hogy hiba volt, hogy nem szálltam le utána. Két busz és egy hév megállója az. Látom, hogy elmegy az egyik, o no! Elmegy a másik, shit. Van hév odaérek pont elmegy az is.

Baromi csalódott voltam. Sétáltam vissza fele és totál bánatosnak éreztem magam, hogy valami nagyon fontosat hagytam ki. Vagy mégsem? Mi van, ha csak azért volt ez az egész, hogy ezen most elgondolkodjak. Mi van csak ha azért volt ez az egész mert csak helyes volt, és ezért jött ez a feelingem. Van barátnőm, de ha kémiás dolog volt akkor nem tehetek semmit az ellen ha érzés fog el valami.

Felnéztem az égre és bánkódtam. Azt akartam mondani, hogy It's not fair! De Fair. Azonnal rájöttem mielőtt végig mondtam volna. Az én döntésem volt. Én vagyok a felelős érte senki más. Utána azon agyaltam, hogy majd ha meghalok, és annál a résznél leszek, amikor vissza nézheted az életedet, meg akarom majd nézni, hogy mi lett volna ha megszólítom, hogy merre vezetett volna az az út. Jól tettem amit tettem? Lényegtelen, mert választottam, és most abból kell a legtöbbet kihoznom ami ajelenlegi életem. És akkor eszembe jutott:

Ha jól élem le az életem akkor nem akarom majd visszanézni mert nem lesz semmi amit megbánjak!

Választások...? Nem az a lényeg, hogy mit választasz, hanem, hogy mit tanulsz belőle, hogy ami történik, avval mihez kezdesz. Lényegtelen a választás ilyen szempontból. Meghozod és el kell fogadnod, és kihozni belőle amit lehet, és élvezni, mert ez a te életed :)

Elég heavy szavakkal nem jön át de nagyno fura fura fura érzés ez most.

Set over Set pro

Ezt hogy csinálom? Megint 500 hand 2x set over set. Tudom is, de mindig mid setem van LOL mi ez?! Mindig nagyobb setje van!

577-en 3 way egy elárult over pár emgy valami ellen. Csak megadom, hogy belehúzza magát. A 3. embernél 67 volt. Turn...? :) 7 Persze világgá dobtam a turnön.

Megnéztem kiváncsiságból. 32 setem volt ebből 5x set over set, mind az 5 ellenem vesztve. Én nem nyertem 1et se :) Mert fordítva még nem volt.

Volt egy hónapom, amikor 1 darab megabeton reg ellen volt 2x ugy set over setem hogy fullosodtunk és ő mindig pokeresedett. Az egyiket el tudtam engedni, a másiknál sajna mid setem volt és a teteje pározódott, szal auto callozni kellett.

És így vagyok ilyen pluszba. Man annyira powerfull-nak érzem magam, hogy mindjárt repülni fogok :D:D

Edit: megnéztem Elvileg 12 setből 1x lesz set over set. Hosszú távon ugyan annyit alul mint felül :) 2x annyi jött mint kellett volna és 2x annyit szívtam mint amennyit kellett volna tehát 4x annyi set over setet nyeltem be. Hm :) Akkor hot run vagy cold run, vagy csak odavágom tényleg a mezőnyt, vagy valamit nem veszek észre és nagyon mákos vagyok mégis?

Folding KK pre

Ez pont egy olyan topic, amiért a csupán matek alapon játszó játékosok mindig nyársra akartak tűzni.

Szoktam néha dicsekedni/oltogatni vele, hogy én szoktam KK-t dobni preflop CG-be. Utána mindig hozzá teszem, hogy nem túl sokszor (most már több mint amennyit 1 kezemen meg tudok számolni azért) de amikor eldobom 100% ban jól teszem. Ekkor jönnek avval, hogy de hosszú távon bux vele ha eldobálgatod, be kell tenni vele mindig mert nyereséges. Erre azt szoktam mondani, hogy jah, de ha ki tudsz szűrni pár helyzetet amikor AA-ja van és eldobod akkor meg még kb ezerszer nyereségesebb lesz. Itt szokott véget érni az érvelés.

Ma az egyik sessiönömbe belefogtam. Alapból fasz érzésem volt, és sejtettem, hogy cooler körök lesznek. 10 perc alatt le is zajlott a 3 party amire számítottam és vesztettem velük cakumpak 50BB-t ami semmi. 3 waybe kellett dobnom egy baromi nagy fish meg egy 3. random ellen egy verpárt, mert obv turn mák volt, egy másik nagy párt pre, és jött a KK

Előröl emelés 4bb. Amit én hátulról vissza tolok 12BB re. Amire a nagyvak vissza kalapál 41 BB-ig. LOL. Early raiser call. Na most az első, hogy az utg raisernél vagy QQ van vagy AK. Ha AK akkor igazán kicsi a lehetőség az AA-ra, de valsz AK val nem cold callolna egy ilyet. A 4 betelőről meg sajna pont az az infó, hogy tight fish. Tehát tönkre megy olyan AK-kal pont amikkel azért nem kéne. Persze a tény, hogy open 4 betelt emellé, plusz a feeling hogy szopó sessiön van (ezek amúgy sztem max 3 sec alatt lezajlottak a fejembe) elég insta foldoltam. QQ vs AA volt indeed. Be is írtam a chatbe, hogy I am GOD :D Tényleg olyan feelingem volt.

Volt 3 v 4 olyan partym ami mindegyike insta lestackelés lett volna, de egyrészt segített a feeling ami jött az elején, hogy óvatosabb legyek mint a szokásos, meg a superior read-ek és ennyi. fél BI minusz. Igazából nyerőnek érzem magam tőle :P

Crushing the game

Ez egy rövid lesz. Már gyűjtöm az agyamat egy nagyobb tartalmasabbra, csak le akartam írni, hogy mennyire királyul megy.

Full ringet játszok, mert mindig is abba voltam jó. Próbáltam SH-t meg HU-t is de nem is tetszett, meg nem is ment annyira. Mondjuk, most ilyen vegyeset tolok, de ezt majd kicsit lejjebb. A másik ami miatt FR mert élő is az.

NL50et tolok, mert minden pénzemet ki kellett szedni a pókerből a történtek miatt, de idővel visszakapom, meg közbe építem is vissza. A statom (sose voltam HEM, buzi igazából nem is értek hozzá, hud-ot az éltbe nem használtam)

Szal a statom 9k hand után (nem nyomom mega multi table-n meg nem is van nagyon)
9k hand 14.6bb/100 és 400BB vel ev alatt vagyok egyelőre.26% VPIP 18%PFR 5% 3bet

Ennyi stat elég ugye? Segítsetek mert nem vágom :P Loose agro-nak érzem magam, de mixelgetem nagyritkán bebetonozódok, de akkor valami videót nézek, mert nem bírom.

Hybrid amúgy az avg players az 7.7 mert nincs szinte játék, és én indítom be az asztalokat általába max 5öt csinálok, és HU val kezdődik aztán 3-5 fős sh lesz belőle és utána FR már gyorsan :)

Az utóbbi 3 nap kifejezetten jó volt, de nem mondom, hogy mega heaterbe vagyok, mert ha épp olyan napom van akkor 1 óra alatt benyelek 2-3 set over setet is :)

De bírom a readjeimet az embereken, hogy specifikusan nézem mindegyiket és írkálok, és alakulgat. Kb két és fél 3 hete tolom.

Ennyi most,
Ez csak egy ilyen rövid volt, hogy lássátok, hogy játszom is :P és valami kredibilitásom is legyen