2008. április 3., csütörtök

Hard core live, random online

Érdekes irányba haladok.

Online kell gyűjteni a pontyokat a go westre ezért ocean-t tolom. Mivel nincs nl holdem normális szinten ezért mást kellett hogy keressek. Elkezdtem FL holdemezni és omaha ill hi/lo-t is tolni.
Egyelnlőre semmi extra. hi/lo hoz nem kell különösebb tudás(neten 10es asztalon). A sima omahához se kell túl sok szerintem. Az FL hez viszont rengeteg. Nagyno messze vagyok még az egésztől és konzultálgatok Zolival ezerrel, de kell majd egy nagyobb lélegzet vételű átbeszélés is majd (hint hint)

Az online részről még annyit, hogy volt egy nagy callom, egy egész érdekes partyban nl100 on a pkr en. (pkr az egyetlen terem ahol nyugodt szívvel leülök nl 100 azni, ha valaki ismeri tudja miért...igazából nagyon hasonlít a live játékra de nem a kinézete miatt) anyways. k3s van nállam preflop nagyvakban és floppot tudok nézni ingyé. flop comes Q magas egyszinű board. Nekem flös. 4$ a pot. Bele is hívok egy potot amire 1 call érkezik. Embernél a jegyzeteim időrendben: nuts fullal csekkel riverig és ott hív-aztán ilyen felismerés jelleggel- amúgy meg idióta calling station fish 2nd párral callolgató marha állat (ez még fog számítani fura mód). Pot 12$. Q45 turn 8. Elég blanknek tűnt. Nem agyaltam sokat, be akartam fejezni a party-t betpot 12-t toltam és jött egy call. Nah itt meleg let tkicsit. Pot 36$ River 7. Ezáltal kint volt egy 1 lapos sor draw. Még mindíg csak 3 káró kint. Mindeddig a csávót egy egy lapos A magas fdrwa-ra tettem. Ha ez mind igaz akkor valszeg ezt el fogja dobni, de motoszkált a fejemben, hogy lehet sora lett. Nyitottam egy kis 8$ osat. Erre kapok egy raise-t 72$ ig. Nah most mi a fasz van. Benne volt a pakliban az Ax nut flös is, benne volt a sor is és benne volt a busted flush is. Végül megadtam. Miért is: a flopptól kezdve fdraw-ra tettem, a jegyzet kicsit csalóka ugyanis a csávó sokkal inkább egy nyomorék fish mint egy jó slowplayes ember. Azért mert első sora a jegyzetnek h nutssal lapul 1x volt a fishkedéseire pedig többször is fény derült. 2nd párokkal callolás stb. Ezek után én gyengeséget mutattam a riveren és ezt ő "kihasználta" és rádurrantott egy akkorát, hogy leszakadt a plafon. Innen két dolog ment át a fejemen gyorsan: Indokolt nutsal a nagy nyitás a riveren lapulgatva, de ekkora nyitás koránt sem. Láttam más sok nuttsal nyitást riveren de ekkorát nem nagyon. Sztem ha A flösse van max 50$ et tolt volna bele. A másik amit a noiq-n tanultam meg, hogy a sok barom riveren akar kiblöffölni ehhez hasonló meg ennél nagyobb, overbetes river nyitásokkal. Még egy volt a fejembe rossz gondolat de ez is ott volt: ha ezt el is bukom még mindíg plusz marad a hónapo legeleje (de lássuk be nem ez volt a fő érv a megadás mellett, csak ott volt ez is (sajna) ). Megadtam és mutatott egy A2o-t ahol A volt a flös lap. Good read, sztem well played. Amúgy nem teljesen tudom, hogy egy online hand alatt, hogy a fenébe tudott ennyi minden végig menni a fejemben, főleg a river hívása után azalatt a 15 sec alatt....lassú módja a kommunikációnak a beszéd és az írás, asszem tényleg telepátia rulez. Mind1.

Live: Voltam haverokkal szórakozás szinten, buliból egy 3+1 es freeze outon. Ez is sok érdekes tapasztalatot hozott fel. Először is rengeteg a hobbi player. A szünetre a 90 emberből 30 kiesett. Ennek ellenére feszes a játék és egyáltalán nem annyira random fishkedős mint egy rebuyos vicc parádé. Tegyük hozzá gyorsan hogy kiestem 5x. helyen 2,5 óra játék után. Legjobb handem ezúttal egy 99 volt amit preflop sb ből dobnom kellett. Ami még érdekesebb, hogy az összes party-t amit kiveittem, 1-1 ig blöff volt. Nem agyatlan hülyeség persze. Rengeteg tell-t össze tudtam szedni és ezáltal szépen megválasztottam a spotokat. Nem is vittem túlzásba talán 4 party-t nyertem meg így, ami arra elég volt hogy a 15k ról felmenjek 22 re kb.  Amikor nem volt read akkor sikerül kiszednem beszéddel az emberből. Volt 1 busted blöfföm amit annyira nem is játszottam meg jól, és volt 1 vagy kettő amit nagyon hamar felismertem, hogy kisikló pályán volt és le tudtam fújni bőven időben. Ami lehúzós volt az egy CO emelés körfoldra mikor már 500-1000 volt a vak és a nyomorék nagyvak csinált egy miniraise-t én meg kb elküldtem az anyjába és bedobtam a picsába. Eztán szépen tiltre is kerültem, de jött a szünet. Nem segített sokat. QK val rácsavartam a 15k mat ami egyáltalán nem volt sok. Kisebb poket pár megadta. Flopja setje lett én nyitott sorhúzós voltam, trnre fullja lett és kész. Kis zsetonom maradt, de nem volt kiút. Same ember ellen kövi partyba kiestem, megint pokija volt és 1 overem volt ellene csak. Q8s re toltam rá amúgy. 1010 ellen ennyi kiestem, de ekkor már 36 órája nem aludtam. Különösen demoralizáló volt, hogy 4 ismerőssel mentem oda és mind a négyen jóval előttem kiestek. Követtem őket.
Tanulság van valamennyi, de az underline az, hogy míg 25% a fee addig úgyse fogok ilyenekre járkálni.

Más live: cash gamez: card dead vagyok még mindíg ill, ha van lapom, nagyon el kell dobnom.
Történet AA utg be limpelek. Tudtam, hogy jönni fog emelés. Meg is történt 600 ig emelt vki 2 call én 3k ra emeltem ezt 2 ember adta meg. Egy ss és egy nagyon big stack akinek ömlése van. Flop Q83 rainbow (3 különböző szín). Tudtam, hogy ha ezt itt nem tudom kivinni vége és ha big stack adja akkor check fold vagyok. Nyitottam 5k-t ss dob bs 20k ig emel, insta foldoltam és QQ-t megmutatta. NC
KK-val is buktam. PF emeltem utg ben. 3 an floppoltunk. Random 2 szinű flop. Hívtam, kaptam egy all int 8k ig amihez nekem 6ot kellett adni. Q magas a flop. Megadtam. Draw ellen voltam és le is jött neki, úgy hogy turnre flösse volt 45-el de ha jön még 1 kör akkor is én nyerek...hát jött még egy sor a flösse mellé lol.
Dealers choise-t is játszogatok mikor card dead vagyok, mert ott jobb esélyel mehetek partyba indokoltan. Volt egy nut fullom amit ki tudtam fizettetni, meg volt egy bukott nagy draw-m AJs8Aval. Ez volt a kezembe a board a turnnél 348J kettő az én színemből. Egy ember aki nagyon mondogatta, hogy mekkora drawja van nyitott floppon és turnon is 3k-t amit a fish all in 8,5k ig emelt, én meg tudtam, hogy a "nagy draw"-s embert csúnyán dominálom így számolnom kellett. Az is tiszta sor volt a számomra hogy a fishnél vagy 3 mal vagy 4tel van egy set és semmi más. A másik pali mögöttem tuti call volt mert 2k volt már csak előtte. Igazából nekem jó lett volna 8 kör 2 A két J két 8-as is ami elegendő out (százezer XD) ahhoz hogy egy 36-38ezres kasszát megnézzek 8k ért. Hát nem jött le.

Sok a tell sokat kell még fejlődnöm, de erősen nyomom a tanulás részét. A readekről most nem akarok írni nagyon. Annyi, hogy napokra bontom, hogy mikor melyik tesztrészre, tájékra koncentrálok readeket keresve, hogy így ne oszoljon nagyon meg a figyelmem és később össze tudjam kovácsolni az egészet egy nagyon erős valamivé.