2010. október 25., hétfő

Egy jó bejegyzés

Na hi :D

Megtört a jég úgy érzem. Rég várt áttörés történt. Sikerült magam vissza hozni 12k ról pluszba, jó játékkal. Elég régóta hezitáltam már azon, hogy ha a stackem egy bizonyos szint alá esik akkor nem próbálkozom tovább, hanem ott kicashelek, mert nem véletlen, hogy dupla beülővel kezdek. Hogy nincs értelme annyival ott ülni, mert csomó lehetőségtől elesek meg minden. De valahogy sose szálltam ki, mert mindig úgy éreztem, hogy olyan az asztal, hogy ebben benne van simán egy come back. Ezt olyan 15-20k körül szoktam érezni. 10 felé tényleg kiszállok inkább.
A hülye szériám miatt a játékomon is változtattam egy kicsit, olyan szempontból, hogy alkalmam nyílt gyakorolni a jóval feszesebb stílust. Egyrészt olyan asztalokhoz ültem be amikhez ilyen játék kellett, másrészt mikor short-abb vagy, akkor megvárod a jó missisipi/élővak 1500-2000es emelést és a körcall-t hozzá és rávágod egy a range-ük et lényegesen überelő lappal pl egy AQ val.
Sokat is hezitálgattam amúgy, hogy jól csinálom-e amit csinálok, mert mindig elbuktam a stackem mikor már lefeleződtem, és kezdtem abba a hitbe lenni, hogy totál szarul játszok ilyenkor, bár megnevezni nem tudtam volna hatalmas hibákat akár hogyan is kerestem. Persze, volt hogy el-el rontottam, mert olyankor tettem be, mikor nem kellett volna egyszer kétszer, de általában azok is határ eset szituk voltak pl AT meg A8 (Az adott körülmények között) de ez most végleg meggyőzőtt, hogy ha fegyelmezem magam megfelelően akkor nem kell kiülni. És még van amikor jobb is a shortabb sttack. Mert 20k-t sokkal könnyebb egy TT re berakni flop TJA-n mint 40et. Mind1 a lényeg, hogy nagyon érzek most valamit :D

Ezen felül jó érzéssel is mentem játszani, valahogy feldobódtam. Ercsinek is volt köszönhető tutira, meg annak, hogy a Zsolti barátommal (aki osztó is) tudtam mindig beszélni a break-jein. Meg, hogy volt 2 srác akikkel hulla jól eldumáltunk éjjel fél 3 tól kb fél 5 ig a pókervilágról, meg azokról a dolgokról amik nincsenek benne a médiába meg, hogy miért nem, mi kell hozzá stb. Nem térek ki nagyon rá, egyet említenék meg amiről már szintén írtam a Super User-ekről.
A super user nem más, mint egy benfentes ember, akinek admin jogai vannak, és ha akarja láthatja előre floppon, hogy mi lesz a riverig a leosztás, illetve az összes ember lapját. Mesélgetett, és nekem az első kérdésem az volt, hogy ismered ezt az embert? Láttad is, a szemed előtt csinálta, és mindre igennel válaszolt. És ez nem egy ilyen elszállt fasz volt. Tournizni szokott ott, meg a neten is, és halál normális arc. Na és ő mondta, hogy ezek a super userek mindenhol ott vannak, és rengeteg helyen ezért vannak lehetetlen megadások és csoda mákolások. Ezek a super userek gyk ebből csinálnak maguknak elég sok plusz pénzt a póker oldalnak meg ez amúgy nem kiesés sőt akár üzleti dolog is lehet ami nem károsítja őket egyáltalán. Ha meg kiderül akkor is birka lesz a tömeg, hiszen már derült ki ez és ugyan úgy birka a tömeg XD Mesélgette, hogy milyen téten, hány asztalon, hogy mire kell vigyáznia stb. Nyilván ez a szitu nehezebben áll fent egy PS-en, de majdnem mérget vehetsz rá, hogy bármelyik kisebb teremben van ilyen. Kb minden nap van egy új terem, és be is zár egy nem véletlen. Onnan inspirálódott asszem, pont ez a beszélgetés, hogy threekings-es az új posztó, és ez pont egy ilyen kis szar terem, és a haverja meg ott dolgozott. Na mind1. A lényeg, hogy ne nagyon játszál, hold em CG-t a neten mert elég könnyen át fognak palizni.

Volt még egy amit említeni akartam :) A kedvenc "jelenségem" az Anette Obrestadt-os cucc. Mikor néztem a Heads Up champ ship-et akkor tolt egyet Doyle-al és reklámozta magát, hogy bizony ő már többet játszott mint Big Papa valaha. Ez olyan mosolyogni való. És a vicc, hogy akik ilyeneket mondanak (netes mega kockák túlnyomó többsége) őszintén el is hiszi, hogy akkor ő már jobban játszik/több a tapasztalata, mint annak aki 50 éve ezt a cuccot nyomja élőbe. LoL!4!
Először is amit a netesek tolnak az mind mind materiális tudás. Megtanulható könyvből is grindolós robot játékból, hiszen a tudásuk 90% a egy begyakorolt mechanizmus (ez egy referencia a világ legnagoybb grinderének a könyvéből aka "Leatherass"(6 max)) ezt ha pontosan beállítják, és begyakorolják, a döntéseiknek a 95%-a automatikus játék lesz, és ez engedi meg nekik azt, hogy tudjanak 20 asztalon játszani, mert gyakorlatilag 20 leosztásból egyre kell csak oda figyelniük a reflex szinten felül.
Aki meg élőbe akar sikeres lenni, úgy igazán, annak ez a materiális tudás nem elég arra, hogy nagyszerű játékos legyen. Arra jó, hogy oké player legyen belőle, de aki ő a legnagyobb halnak is néz az asztalon, még annak is lesznek olyan trükkök a tarsolyában, amiről fogalma sincs, mert azt hiszi, hogy ez az egész a matekról meg a poziról szól. Ide már kell rengeteg minden az önismereten át a rengeteg dolgon keresztül amiket már írtam és most nem teszem meg megint. Ezért is választottam én az élő pókert (meg a super userkedős balhé miatt) mert ahhoz, hogy ennek a mestere legyél sokkal de sokkal több odafigyelés és gyakorlás és tudás kell. Nem véletlen, hogy az összes fasza gyerek aki olyan király neten, az mind fiatal gyerek. Mert ahhoz elég annyi idő. Én úgy érzem, hogy nem akarok egy olyan dologban verekedni a top 5% ért, ahol több millió a versenyzők száma, és a verseny annyira kiélezett, az elméleti megtanulható dolgok mennyiségbeli hiánya miatt (rgo meg tudod tanulni kívülről belülről max 2 év alatt). Inkább azt választom, ahol, ha 10 évet is játszol, csak akkor kezdesz!!!! el benne kiemelkedő lenni, ha nem csuklóból meg rutinból játszod a leosztásaid többségét, hanem akkor is oda figyelsz mikor nem játszol és minden sessiönöd nem 1-2 órás cuccos lesz, hanem türelem és önfegyelem marathon! Hatalmas különbség amit a netesek többsége sosem fog elismerni.

Utcsó dolog, a TV-s majomkodás. Rövid leszek. Lelőném azt a buzit amelyik kitalálta, hogy úgy kell játszani a nagyversenyeken, hogy mikor rád kerül a sor csak akkor nézed meg a kártyádat. Akkor is kb 15 sec mire nagynehezen kisqueezeled az egyik lap mögül a másikat. Aztán ha bármit is csinálsz a foldon kívül (sokszor még ha pre foldolsz is) gondolkozol hozzá egy fél napot. És ezt megcsinálja mind a 10 ember egymás után. Utána, ha valakik partiba kerülnek, volt egy emelés, megnézi a lapját, vakargatja a fejét ül és bambul. Aztán kapirgálja a zsetonjait majd nagynehezen megadja. Eltelik 2-3 perc, mire jön a flop. Igaz, hogy az illető auto check callon van végig az adott hand-be de minden egyes check 1-2 perc és minden call emellé ugyan ennyi idő, nem is beszélve az original agresszor tökölésére. Ez kiemelten igaz a TV-s asztalokra. Amikor ilyen játék megy, 100% vagyok benne, hogy a Lurdy-s 5+1 en több leosztás megy le a 25 perces vakszinten mint itt a 1-másfél órásokon.

Period