2019. szeptember 8., vasárnap

Diszkriminálatlan pofon osztás

Nem tudom eldönteni hogy mi legyen a cím. Totál arcba mászó "mikor oké/kell nőt és gyereket verni" vagy legyen inkább diszkriminálatlan pofon osztás. Asszem a 2. találóbb így azt adtam neki...amit így cím után olvasva elég hülyének tűnhet, ki is törölhetném de héj hély hhhéééljly

Akarok még mindig a félelemről írni, de nem jött az ihlet rendesen, most pedig megláttam egy random videót és írnom kell róla.

Természetesen a szimpla agyúak ellentmondásosnak (controversial) fogják venni amit írok, és messze el fognak határódni, de nekik, és amúgy mindenki másnak is egy idézet Arisztotelésztől, ami nagyon fontos, és a mostani "mindenki felháborodik mindenen" világunkba egy ismeretlen koncepció:

" It is a mark of a great mind, to entertain a thought without accepting it"
"A tanult elme egyik ismérve, hogy képes gondolatokon morfondírozni, anélkül, hogy elfogadná azokat"
... szőrmentén fordítás, itt ülnék órákat, hogy valami igazán oda illőt írjak, de a lényeg megvan.

(btw kigugliztam, és nem igazi idézet, mert át van alakítva, és elég sokféle képpen értelmezhető az eredeti de maradjunk abba, hogy szerintem így is nagyon sokat jelent és teljesen valid)

Szóval beszéljünk a nők és a gyerekek veréséről. Mikor jogos mondjuk egy csávónak (de igazából bárkinek, de legyen a polgárpukkasztás kedvéért csávó a példánk hőse) Szóval mikor van olyan helyzet amikor egy csávó totál jogosan verhet állba egy nőt, vagy rughat fejbe egy gyereket.

Ha a válaszod az hogy soha, akkor nem gondolkoztál el elég mélyen a dolgon, csak a beléd nevelt reflex szerű agymosott propagandát hányod vissza, amit elfogadtál anélkül, hogy egy másodpercig is elgondolkodtál volna a kérdésen mélyebben.... (más néven konvencionális oktatás...?)

Dobok egy egyszerű példát. Fegyvert fog rád, és vissza számol 3 tól, és ha lejár akkor meghúzza a ravaszt és meghalsz, de elég közel van hozzád, hogy elérd. Tessék. Mindent megdöntöttem. Király vagyok, köszi a nekem szánt ídőt písz XD

But really. Ez egy tök egyszerű helyzet ahol totál jogosan vered ki a fogát bárkinek, vagy hatástalanítod bármilyen eszközzel teljesen figyelmen kívül hagyva annak a másiknak a testi épségét...hiszen az életedre törnek éppen.

A videó ami most írásra ösztönzött, egy kisgyerek keménykedik egy kalapáccsal egy felnőtt (szerű) ember ellen, a gyerek 5-6 éves és fenyegetően lendíti felé a kalapácsot és lép egyre közelebb. A fickó szerintem teljesen megfelelő módon, nem lerúgja a fejét a gyereknek, hanem esélyt ad neki a tanulásra, és csak kirúgja a lábát és a kölök feje koppan a földön majd elbőgi magát. Lesson learned. Lehetne erről papolni ennek a gyereknek órákat és soha nem értené meg olyan mélyen a leckét mint ahogy megértette evvel az egyszerű esettel.
Megtanulhatta belőle, hogy vagy ne kezdjen ki nála nagyobbakkal, vagy hogy ha igen, akkor használjon olyan fegyvert ahol a méret nem számít (lőfegyver). True nem?

Valszeg ha annyira elvetemült, hogy kalapáccsal fenyegetőzik köztéren, akkor a papolás úgy sem segíthet neki.
Mi van akkor, ha az állati ösztön szinten mozgó embereknek állati tanításokra van szükségük, hogy értsenek belőle, mert a magasabb szintű kognitív funkciókat igénylő diskurzus megértésére mondjuk képtelenek. Mondok egy másik példát:

Faszkalap a faszkalap kocsiban szabálytalan volt. Megállítja a rendőr. Kiszáll a fickó: "mi van kisköcsög, kilóra megveszlek, mi az anyádat akarsz" na ha a rendőr ad neki egy bírságot akkor ez az ember semmit nem tanult, sőt megerősítették abban, hogy a pénzével megválthatja a dolgokat. Viszont, ha a rendőr beverné az orrát a gumibotjával, és közbe gyomron térdelné, akkor lehet, hogy megtanulná, hogy ne pofázzon a rendőrnek, főleg ne amikor ő volt a szabálytalan és még neki áll feljebb.

Szerintem totál reális gondolat. Vissza hozza az elszállt embereket a földre, meg a saját nyelvükön is kommunikál velük. Sajna ez a dolog ki van ölve a mai világból már, és ha a tanár megvédi magát akkor őt rúgják ki a ghetto suliból amcsiba pl....  hú most el fogok kanyarodni ...

és ennek a folyamatnak az lesz a vége, amit már most is megfigyelhetünk, hogy lesz egy csomó szuper szenzitív lószar ember, aki már azért sír, hogy neki nem adnak safe space-t az egyetemen, ahol neki nem kell olyan véleményeket hallania ami ütközik az ő képzelet világával. Hogy ha neki valami "offensive" akkor a másiknak valamiért kötelessége megszüntetni annak a tényét... ahol azt mondják, hogy a szavak is fájhatnak annyira mint egy verés.

Érdekes story-m van evvel kapcsolatba, de előtte a disclaimert leírom..de ott az idézet az elején btw de aki nem értené: Elfogadom, hogy vannak olyan emberek, akikre nagyon mélyen hatnak a szavak és avval se értek egyet, hogy köcsögnek kell lenni a másikkal, és igen vannak akiket az öngyilkosságik kergetnek a szóbeli ostorozással, DE, ha magát meg tudná változtatni az ember, akár segítséggel, akkor megoldódna mindig a probléma. Mert ugye mindig mindenki mindenki mást akar megváltoztatni, mert azt könnyebbnek véli, hiszen ő hibátlan a többiek a hülyék. ....

Bölcs ember mondása: "A világ egy nap alatt megváltozhatna, ha mindenki megváltoztatná önmagát"

szóval ha valaki segített volna annak a fickónak (az öngyilkosságok többségét férfiak végzik) megtanítani, hogyan pattintsa le magáról ezeket a semmit jelentő szarságokat, akkor valszeg még élne, és erősebb is lenne.

Szóval szerintem aki azt mondja hogy a szavak is fájnak annyira mint egy verés azt az embert sose vágták még kajakra gyomron, vagy pofán. Személyes tapasztalatom is van:

Mikor még gladiátorkodni jártam, szabad küzdelem volt és a kezdőknek persze haladókkal kellett lenniük. Pont ott volt az edző mellettem és spanolt fel. Aki ellen mentem az az ember egy tapasztalt harcos volt K1-ezett is, és mellette állat orvos btw. Na én nekilendültem a bíztatásra, és úgy felnyársaltam a gyomorszájamat az egyik ütésén, hogy az fergeteges. Nem az volt csak, hogy gyomron vert, hanem rendesen bele is futottam, és még csak megfeszítve se voltam rendesen.

Na akkor ott azonnal össze csuklottam. Ilyen fura erzes volt, mert kontrolálhatatlan (egy L-el mondom) szipogós érzés jött rám, mert kb sokkban volt a testem, és miközben azt se tudtam hol vagyok, belül egy pillanatra elnevettem magam, és szó szerint ez a gondolat futott át a fejemben "mégis van nagyobb fájdalom a szerelmi bánatnál"

19 körül voltam, és hatalmas katarktikus szakításon mentem át, és úgy éreztem a világ összedől, és érintőlegesen megfordult a fejemben az öngyiség, de az önbántalmazás az meg is volt karcolgatások formájában. De ez az élmény annyira átható volt, hogy örökre velem maradt. Pedig csak egy jó nagy gyomrost kaptam váratlanul nem is valami más szörnyűséget. Szal....tagadom azt, hogy a szavak ugyan annyira vagy jobban fájnak mint egy igazi fiziaki fájdalom. És az ... amikor valaki pl megcsal, vagy kimond valamit amit nem szeretnél hallani (nem szeretlek, megcsaltalak, mindig is utáltalak, csak a pénzed kellett..vagy bármi) ott nem a szó fáj, hanem a tudat, a realizáció, hogy nem úgy van ahogyan gondoltad, hogy félre ismerted a dolgot, és most egyeztetned kell a realitást a képzetleteddel, ki kell szakadnod a fellegváradból amit építettél, és találkozni a valósággal...kb ez a szerelmi bánat is. Amikor azt hiszed hogy... és csak a fejedbe van és aztán fáj, hogy a valóság meg nem az.

Amúgy ez a szóban forgó videó, most nincs erőm rendes lezárást írni, rájöttem, hogy 5 óra múlva kelnem kell ffs. Kattints rá, ha meg akarod nézni.

Itt a Videó
Nem tudom mi ez a hülye jel utána amikor írom nem jelenik meg, nem tudok vele mit kezdeni. <------ a="">