2011. február 22., kedd

János Kassza!

Magyarul Jackpot XD

Szóval hú de nagyot alkottam. Úgy érzem előléptettek.

Először is. Jó dolog ez a tanulás. Kaptam könyvet amit olvassak, meg megy a fejtágítás ezerrel. Érzem, ahogyan betömődnek a lukak, meg amit amúgy is tudtam, csak nem 100%osan, hogy miért, most már sokkal sokkal tudatosabban megvan. Még rengeteg van hátra, és jelenleg nem nyerek a neten, de menni fog.

Mellette élőzök ugyan annyit, és segít benne. És ma rájöttem egy érdekes dologra ami baromi nagy fegyver asszem a kezembe. Ugye én dedikált live playernek érzem magam. Bele teszek rengeteg sok időt, amit igazából, csak az tud bele rakni aki full time pokerezik, és nem a netből akarja szedni a main profitot.

Elvileg neten nyerő voltam. Megtanultam rengeteg dolgot belőle. Utána átmentem élőzni, ott is nyerő tudtam maradni, de teljesen más féle fajta stílusú játékkal.

És akkor találkozok a nagy nyerő élő regekkel és mosolygok. Mert aki nagy nyerő live reg az általában azért nagy nyerő mert teljes hülyékkel játszik halál deep helyzetbe. Csinálgatja a kasszákat poziból pre hogy aztán szarrá fékezze kivéve ha nuts-ja van akkor meg várja hogy rátolják, és vissza boríthassa a stackjét. Az ilyen spíler ellen pl szerintem hatalmas nyerő vagyok ha csak a player vs player részét nénénk.

Ma voltam egy olyan helyen (és mindjert leírom miért is jackpot) ahol volt ez a két reg, akik 500-500 meg 500-1000 stb-t tolnak. Meg rajtuk kívül törökök meg kínaiak (feel the power?) És annyira kegyetlenül az első sectől átláttam a játékukon. Mert arra vannak ráállva, hogy csinálják amit csinálnak, és nincsenek felkészülve, egy light 3 betre, vagy egy turn float-ra meg arra se, ha elcsekkelik akkor nagyon halvábny lapokkal elvigyék, esetleg folytassák a hívást több utcán ugye. Ellenük feladják mindi 1 utca után a blöfföt kb, ők meg hero callolják emiatt mert nem tartanak semmi nagyobb hívástól, ha meg jön tudják hogy 100% beat.
Emellett amit imádok, hogy lövik az ostoba 3 barellt. Annyira átlátszó ez a "nincs semmim ezért meg kell hívnom a riveren is" És kegyetlen sokat bele tesznek ugye, mert elkezdik a kasszát növelni már pre, és 100% cbeten vannak poziból 1-2 ellenfél ellen.

KIVÉVE!:

És akkor jön Géza a semmiből. És kialakul róla egy feszes image a fejükben rólam, mert és itt jön be a net és az élő hybridsége, mert itt nem megy le 1000 hand 1 óra alatt 5 asztalon egymás ellen, hanem pf... soha nem megy le annyi, és benne hagyom őket ebben a székben. Hagyom, hogy tolják a dolgot, hogy érezzék hogy irányítanak. Aztán egyszer majd csak levágom őket valami szép terítéssel. Utána akkor meg van a kialakult kép bennük, és jön az ász az ingujjból, a netes 3 bet light play, meg barellek. És nem kapcsolnak. Főleg azért nem mert nem az van, hogy 1h alatt ugye látja ezt 100x kis fos kasszákba, hanem szépen fokozatosan, és a 3 bet az nem kicsi live. Mert 500-500 on pl jön 3k standard raise és 10-12k-t nem fog tudni megadni szinte soha. Vagy ha elcsekkeli azonnal rá lehet repülni. Én attól féltem amúgy, hogy adjusztálnak, és el fogják trap checkelni a párjaikat, de nem. Semmi átállás semmi, elcsekkeli turnön is és akármekkora hívásra insta fold. HU-ban. Durva. És ez rengeteg pénz csak tőlük. És végig azt érzik, hogy a feszes fasznak mákja van mert mindig párt csinál. És amikor nem veszem fel a kesztyűt, mert ez a szépsége, hogy 6 alkalomból eldobhatom 6x a vakomat neki, mert ha 7. alkalommal csak a hülye 3ks hívását, meg a maradék limpeket elviszem már nyerek, és ettől még inkább úgy látszik, hogy csak a tutival emelek vissza)

Emellett meg még ott vannak ugye a maradék 6 ember akikről meg ne is írjunk semmit :D

A legszebb a sessiönömbe az volt, hogy rengeteg kasszát kivittem, és majdnem mindegyik uncontested (showdown nélküli) volt, és semmit sem tudtak meg rólam az ég világon. Pár showdown ami volt a halik ellen, az meg triviális szintén no infó volt a számukra. Nagyon tetszik! És tényleg ez a két srác komoly nyerő. De csak halak ellen.

Ez az áldása amúgy annak, hogy a Lurdy-ba szoptam annyi rengeteg időt a betonok ellen. Hogy megtanultam játszani a "nehezebb" (mert live pókeres mindsetű játékosnak az a nehéz asztal amelyik feszes. Ha valaki agro meg loose az "jó" "erős" kategória. Ég és fold a különbség a fejükbe. És a feszest rettegik) asztalokon is, és képes vagyok olyan spotokba olyan kasszákért menni amikre ők képtelenek, mert nincs nagyon bennük az érzet arra, hogy value beteljenek határokkal. Nutsra mennek. Volt is példa. Srác bele esett 210k val az asztalba. Vissza jött neki 1 partiba amikor az áhitott fulljába belehívtak és meg tudta raiselni amit megadtak neki. Látszott, hogy fut a lóvéja után, és sikerült szerencséjére bezsebelni az arra az estére elő írt nagy kasszát és be is csomagolt azonnal. Nagyon tanulságos volt megfigyelni őket.


Amúgy meg, hogy hogyan kerültem bele ? :D Hát király vagyok úgy. Nem bekéreckedtem. Hanem olyan jó szóforgató vagyok, hogy meghallottam a szitut, és a végén felajánlották, hogy 1. Menjek oda velük, bemutatnak. 2. Nekik is van két nap egy héten oda is menjek. Jó szép deep játék. Ennyi :) Elfogadtam, megnézzük mire jutok a lehetőségemmel.

Az az érdekes, hogy az egyik ebből, ami ilyen kínai piacos megoldás XD Mert ott van ahol rengeteg a kínai állítólag reggel 11 től van game ahogy szálingóznak be a munkások. Hát megnézem majd, baromi kiváncsi vagyok. És mivel most meg az sh-t gyakorlom, abszolút élvezem is, ha nem FR hanem SH a game.

Hát hajrá én