2013. szeptember 3., kedd

If there is a sign...

Ha van jel....
akkor az amit ma kaptam a jelek jele. Leírom mindjárt hogy mi volt, csak dobok egy kis update-et a helyzetemről.

Kiköltöztem végre Bécsbe. Gondolkoztam rajta, hogy vajon nem lesz-e túl nagy a kisértés h élőzzek és a netes pókerrel ne foglalkozzak, de túlságosan benne voltam a netesbe, hogy az megvalósuljon.

Mikor kiértem, kicsit megütött a bécs meg az élő póker feelingje, de ellenáltam neki, nehézségek nélkül és folytattam a netes pokert. Lejátszottam az elmúlt két hónapban 1800 sng-t kb, és mindig volt mire fognom hogy nem nyertem annyit amennyit akartam.
   Eleinte, kis téten játszottam, utána sokat hibáztam, ki kellett tanulnom a módjait újból. Foglalkoztam vele, a Coach-al együtt, elemeztük a leosztásaimat, a versenyeimet, rászürtem tipikus helyzetekre azokat is átrágtam töviről hegyire hogy mit kell javítani és máshogy csinálni.

A múlt hónap elején értem el azt a tétet, amin játszani akartam, és eldöntöttem, hogy egész hónapba végig tolom keményen (még otthon) és meglátjuk hogy mit is lehet kihozni belőle. A hónap elején elkezdett szarozni aszemem, voltam dokinál próbáltam 6 féle gyógyszert (alergia volt amit a monitor fénye felerősített. Semmi se segített. Rendeltem egy szuper szemüveget. Bejött. De mire megjött kényszer szünetre kellett mennem és a tökéletes hónap terve elkezdet elillanni. Amint folytattam a játékot egy 500$ as (50BI)-s bukószériába lendültem amiből a hónap végére kikecmeregtem, de 800 sng után és rengeteg rengeteg óra ülés után csináltam 400$ pluszt, ami elég szánalmas.

És akkor jött a mai nap. 3 órája ment a sessiön és -300ba voltam. Elgondolkoztam nagyon erősen azon, hogy ennek már megint semmi értelme nincs. Működik a netes dolog ha a felállásról van szó, de hosszú távú terveket nem tudok hozzá fűzni mert amint költenem kell magamra, vagy normális tempóba gyűjteni pénzt nem működik. Nincs időm arra hogy egy évig toljam h ne legyen luck factor, most volt vége egy downswingnek és nem fogok bele ülni mindjárt még1-be.

Méregettem a lehetőségét annak, hogy mennyire a saját hülyeségem, és nyilván hibázok, de akkorákat nem hogy állandóan ilyen szériákba nézzek. Kezdtem igen erősen agyalni azon hogy inkább élőzzek. De mondom sokat bele tettem már, ezt a hónapot végig kéne játszanom. Folytatódott a faszfej sessiön és eljött egy pillanat, amikor valamiért azt tettem amit. Azt hiszem elég fair voltam az esélyeket illetően, és teljes bizonyossággal kijelenthetem, hogy az élő pókerben a helyem és nem a netesen. A következő történt:

AA val all in mentem egy JJ ellen, a flop xxx-volt, hangosan bemondtam a gép előtt "if i loose this i quit" (ha ezt elvesztem abba hagyom) Turn J, River J. Szerintem ennél meghatározóbb égi jel csak az lenne, ha isten materializálódna előttem és az mondaná én vagyok isten, hallgass rám, de folytasd.

Szóval eldőlt. Adtam a netes pókernek 92% ot arra hogy folytassam, és nem jött be, nem csak h nem jött be de ennyire erőset,. hogy turn ÉS river is J volt, nem lehet elképzelni, így minden kétségemet a kukába tudtam dobni és nyugodt szívvel kijelenteni, hogy abba hagytam mostanra a netes pokerezést, és ha olyan erőbedobással és kitartással folytatom a kártyázást, mint amilyennel toltam az utóbbi 3-4 hónapban a neten, akkor itt minden jó lesz és a terveim szerint fog alakulni. Elhagyom végre a 10k körüli lebegést és elkezdek erősen lépdelni a 20k felé.

Szóóval jah.

És nem vagyok babonás, a jeleket keresgetem, és nézem és ha van örülök neki, de minidig kicsit szkeptikusan állok hozzá és keresem a többi magyarázatot is az esetleges történtekre, de szerintem ez egy akkora átütő erejő dolog volt, hogy ha valaki foglalkozik evvel a témával nem hagyhatja figyelmen kívül. Aki megy azt mondja hogy véletlen, arra meg csak annyit, hogy jah ilyen alapon minden véletlen mert mindig van olyan faktor az életben amivel nem tudsz elszámolni és közbe szólhat a legvalószínűbb dolgoknak is, de szerintem ha eléggé nagy perspektívával elég fentről nézzük akkor el lehet lassan fogadni, hogy nem érthetünk mindent, de attól még érezhetjük a dolgok rendjét, és csak azért mert a végletes tudással rendelkező tudományunk nem tudja bizonyítani az nem jelenti azt, hogy nincs jelen =)Ez a törn rive r bubi matematematikailag egy 1:1100 hoz kb.
  Itt jegyezném meg hogy az 1:1100 hoz ami ugye kb 0.09% az akkor ha 100% nak vesszük, hogy AA vs JJ van és hogy a flop x x x, tehát nem 1100 leosztásonként történik ez meg, hanem ha AA vs JJ van és a flop összefüggés nélküli, akkor ha ez 1100 szor megtörténik akkor lesz egy amikor J a törn és a river is. 
És ehhez hozzá jön még hogy akkor mondtam be randomra amit bemondtam, amit abszolút nem terveztem előre és teljesen ösztönösen történt, így szerintem elég nyilván való. Még ha az el is volt rendeltetve hogy a törn és a river is J (mondjuk ha ez "isten" v a "sors" keze) akkor is ott volt az én kooperációm benne, hogy bemondtam amit és akkor, mert előtte is és utána is mákoltak le hasonló képen. Szóval ilyen közös megegyezést érzek a sors és magam közöt aminek én csak a részese vagyok igazából, az átélője, és nem a döntés hozoja. Én csak tapasztalom, és megpróbálom a tapasztaltak alapján követni azt amit kell, hogy a lehető legjobb élményt hozzam ki ebből a hullám vasútból ami az életem, ebben a vidámparkban amit Földi létnek nevezünk :D


Sorry hogy nem nagyon írkáltam, nem volt kedvem se meg ihletem se, meg nem történt semmi, csak póker megállás nélkül.


Peace