2019. július 22., hétfő

DC sessions p1

Érdekességek az elmúlt pár sessiönömből.

Tologatom a Dealer's Choice-t. Volt pár érdekes nap, van amelyik jó van amelyik nem. Hírt kapott egy két igazi regular is a helyről, és lejöttek. Emlékeztem az egyik fickóra mert régebben a nagytétes omahán láttam mindig a bolond robiék körül. Hála az égnek olyan kurva szar volt a játék aznap amikor lejött, hogy szinte biztos, hogy jó ideig vissza se fog jönni. Mondjuk nem is az ő tétje ez a szint, szal vagy az van, hogy kiégett azalatt a 8 év alatt mialatt nem láttam, vagy nemtom. Mondjuk lóvé se volt nála több ha jól láttam kb 200k-nál ami nagyon kevés lenne egy rendes omahához. Anyways....

Volt ez a nagyon gagyi nap, amikor 4 en üldögéltünk az asztalnál és az avg pot kb 3k volt max. Senki nem azért ült ott, hogy színezze. Én személy szerint, akkor szoktam elkezdeni kicsit lazábban tolni, ha a kis kezdő beülőm, (és még amit esetleg rádobtam) fölött vagyok már rendesen, mert akkor van értelmesen stackem, hogy 1.5-3k ért nézegessek floppokat. Na ezen a napon annyira fos volt a lapjárásom, hogy nem volt lehetőségem se ilyesmire, de a feszes image miatt, el tudtam vinni potokat, hogy ne égjen a pénzem, hanem enyhén nőjjön.

Volt ezen felül két másik sessiön is ami viszont élettel telibb asztalon zajlott arról van pár hand-em amit mindjárt leírok. 

Érdekes dolog ez az egész, mert nem fogom ezt sokáig folytatni, csak a nyári szünet alatt, mert ha elkezdek melózni nem lenne hozzá sok kedvem valszeg, és a rendszeresség nagyon fasza dolog a pókerbe, és meló mellett nem nagyon lehetne asszem. Meglátjuk, hogy hogy lesz, ha véletlen nagyon jól sikerülne a nyári szezon el fogok gondolkodni rajta, hogy h lehetne a tanítás mellé becsatolni, de jobban örülnék egy kis moderált sikernek, mert akkor simán elégedett lennék, és békében ott is tudnám aztán hagyni.

Jelenleg úgy kezelem a dolgot, hogy kitűztem 2 dolgot, amit szeretnék venni a winnings-ből. Egy szuper gaming verseny kormányt, meg egy zsír eliptikus trénert itthonra. Úgy tűnik, hogy ezekre most össze jött, úgyhogy kitűztem a kövi célt, egy nagyobb és újabb monitort a géphez. Ami monitorom van, az anno amikor vettem marha modern volt, és még most se rossz, de már szerintem minimum 12 éves, és pont a vezetős játékokhoz kicsit kicsi és legalább oda tudnám adni a Lénynek, mert neki meg még régebbi és bármikor megadhatja magát.

Szóval az érdekesebb party-k.
Ez a régebbi hand. Az asztal relatív short volt. Ott ült az a fickó aki szerintem valamiféle dealer, és mutatásnál sokszor kéri az osztót, hogy nézze meg milye van mert ő nem látja XD. Fosik tőlem valamennyire, aminek örülök. Ez volt a második alkalom, hogy találkoztunk de amikor meglátott már mondta, hogy "húúú nagyon meleg az a srác" Nem baj az, ha fél tőlem mint a tűztől, és nehogy azt hidd, hogy ez megállítja majd attól, hogy harcoljon ellenem, sőt lehetségesebbé teszi, hogy majd direkt fontosabbnak érzi a partykat ellenem, és ezt fel lehet használni majd.

A hand: Crazy. stack kb 30k. Nem is a handem a lényeg, hanem talán a party folyamata, bár nem elég pontosak a jegyzeteim hozzá és már több hete volt, azért megpróbálom leírni. 3k volt a missi (igen 100-100) és elég jó induló lapom volt, hogy megnézzem. Asszem pár plusz mellé egy csatlakozó lap, és suited. 889 em volt ha jól emlékszem (szar a jegyzetem ezen majd változtatok). Megadtam a 3k-t mert lehetett látni, hogy mindenki aki még mögöttem van callolni / foldolni fog csak (amúgy nem megadó, de ha tudod, hogy ennyiért tudsz nézni, és tudod, hogy rohadt gambler az asztal akkor muszáj vagy te is többet áldozni, hogy floppokat nézegess velük) Lényeg, hogy két piros volt a színhúzóm.
Pot: kb 12k (tehát 4en)

Flop:Q♠9♠4♠ check around. Az emberünk eldobja hosszas gondolkodás után a 6♣-ját én pedig megbontom a páromat és eldobok egy nyolcast, obviously.

Turn: 5♣. Az emberünk hív 12.5k-t, mindenki más dobott, rajtam a sor, megadtam neki, (majd kifejtem miért).

River: 6. Csekkel, csekkelek, mutatom az egy pár kilencesemet, és nyerek vele. Ez így marha unalmas ezért leírom, hogy mi volt a party belülről.

Először is, az 1esen ültem ő meg a 10esen és köztünk a dealer. Valahogy sikerült, olyan idiótán fogni a lapjait, hogy láttam belőle valamit preflop. Azt láttam, hogy van egy 8asa neki is ami treff, és mellette egy másik fekete ami körülötte van méretbe 6-7 és az is felekte (nem láttam a számot csak a kártya szélén valamennyire a figurák számát egy pillanatra, és az alapján erre lőttem be. A flop amikor feljött ez alapján nekem igen jó flop, mert csak egy lapja volt, ami lehetett, ami engem ver ha Q val van a két lap, ami nem lehetetlen viszont csekkel, és nem volt rá jellemző ever, hogy egy párt, főleg, top párt csekkeljen. Itt relatív boztos voltam benne, hogy elől vagyok, hacsak nem flösse van, de ha egy párt nem csekkel el, akkor flöst se fog soha. Dobásánál eldobta a fekete hatosát, ami nem jelent sokat azon kívül, hogy jól láttam a lapját. Törnön a nagy hívására elgondolkodtam, és úgy gondoltam, hogy ez húzó, vagy totál blöff és ráment a kasszára a passzívság miatt. Sokat szenvedtem mire megszültem a call-t de fontos infókat nyertem ki belőle.

Egyrészt amikor ellenem partyba van, és ketten maradunk dumál mindig. Már volt egy másik alkalom amikor eldobtam valamit, és akkor is folyamatosan dumált hozzám, akkor eldobtam, és mutatott egy nuts-ot. Most is dumált hozzám, de ezúttal máshogy kicsit, és közbe nagyon aktívan nézegette a lapjait. Mellette reménykedtem, hogy megint megnézi úgy a lapjait, hogy lássam de sajnos nem.

(kis kitérő: nem szoktam direktbe kukkolni a lapokat. Nem is hajolgattam most se, ülök az asztalnál, és egyszer csak feltűnt ahogy néztem amikor ő jött. Felemelte és a kezébe vette a lapjait, én egyvonalba vagyok vele, köztünk az osztó még szinte beljebb mint mi, csak akkor látom a lapjait ha gyk felém fordítja.... Én személy szerint ezt ugyan olyan hibának veszem, mint amikor valaki elnézi a lapját, vagy szarul hív és megadják a blöffjét, vagy callol gyenge hand-del. Az ő dolga, nem feltétlenül fogok neki szólni. Ha látom, hogy totál kezdő akkor elfordulok és mondom neki, hogy hogy tartsa a lapjait, mert belelátok (volt ilyen jópárszor) De amikor valaki dörzsöltebb, és ezer éve tolja akkor az az ő baja, és kihasználom. Mivel ez a játék arról szól, hogy minden lehetőséget kihasználsz és megragadsz)

Szóval az eltérések miatt a call mellett döntöttem. Kb még egy tizes maradt előttem tehát reálisan 22k-s callról döntöttem. Tudtam, ha pikk a river akkor dobok ha hív, amúgy meg megadó... igen a logikus kérdés az volna "de miért rakna be még 10k-t blöffre amikor megadtál 12k-t" és a válasz az, hogy azért mert fogalma sincs, hogy már csak 10k van előttem. River csekk csekk után dühöngött egy kicsit magának, hogy fasz volt hogy nem hívott riveren is (tovább erősítve az előbb írtakat). A mutatása A♠8♣ volt.

Volt egy másik sessiön is tegnap ami tök érdekes volt, de azt azt hiszem külön bejegyzésbe teszem mert már így is elég hosszú ez. Azt meg felrakom holnap.

Písz.