2012. február 4., szombat

Vélemény + Update

Kérték, hogy véleményezzek egyet. Kicsit hosszab mint egy koment ezért ide írom, meg adok kis updatet magamról:

Ügyködök, csomó dologra rájövök magamon javítok ezerrel, segítségem is van, minden halad, amikor majd jobb kézzel fogható eredmény lesz írok róla. Lesz majd egy post nemsokára a pókerről, ami nem leosztások hanem hozzáállás. Na de:

Névtelen Névtelen írta...

vmi fejlemény?

http://www.onlinepokerhu.com/poker/A-problema-forrasa




:) Érdekes.

Leírom amagamra vonatkozó részt aztán a többit:

Teljesen igaznak találom, hogy elkezdesz olyan dolgokat is balszerencsének látni ami nem mert csak szarabbul csináltad, bár a tényemen nem változtat, hogy 1 hónap alatt 20 set over setem volt és 19 én voltam a kisebb..., ez szétzúzza az önbizalmadat és a játékhoz való hozzáállásodat, és elemeibe teszi tönkre, mint a szuvasodás a fogat. Ezt észre kell venni.

Magamtól elkezdett kapisgálni ez, hogy valszeg bennem is van a hiba, emellett viszont nagyon sokat segített, hogy ott volt a barátnőm meg a két barátom akikkel együtt lakok, és rajtuk keresztül láthattam magam az ő szemükben és hogy hogyan vagyok torz önmagamhoz képest, vagy amit hiszek vagy szeretnék hogy legyek.

Ezen én is elkezdtem dolgozni. Nehéz ennyi év után. A játék váltás és a segítség keresés is mind egész jó ötlet, de alapvetően teljes szemlélet módosítás kell, hogy átlendülj rajta.

A kiingás szerencse vagy balszerencse, szerintem van akiknél ez életen át tartó, főleg, ha mondjuk "élő tournament pro" ról van szó, akinek soha nem jön ki a hosszútávja, még ha az összes major eventen is elindul 5-10 éven át. Es egy-egy ilyen sikeres faszt 1 jó évnyi széria után felkap a média, hogy reklám arc legyen belőle. Lottó nyertes kb.
Ahhoz, szerintem fél misi feletti handszám kell, hogy kijöjjön valami féle longrun, de 1 misi sem rossz. Olvastam bizonyítást, hogy 221k hand alatt ki kell jönnie megközelítőleg 3-4% ra a nyereményednek, de ez nem így van. A saját grafikonom is nemtom kb 75k leosztás alatt olyat produkát, hogy az all in ev-m a valódi winningsemtől folyamatosan és megállás nélkül távolodik. És ebbe nincs benne olyan balszerencse, hogy set over set, mert az loss loss ev-n nem változtat a winningshez képest.

A másik ami ide jön, hogy minél erősebb a mezőny, vagy minél optimálisabb, inkább így mondom (minden faszfely tud setminolni meg AA KK-t játszani full ring CG-n) annál jobban eltorzul az egész, és annál nagyobb handszám kell hozzá. Aki tanít mesélte, hogy volt 100k-s down-ja CG-n. GL hosszútávazni azt kezdőként. Még aki neten is tolja hiheti évekig hogy mekkora fasza arc, ha nem napi 8 ba tolja hanem het 3x 3-4 órába on avg.

Az botos rész, meg azért nem igaz, mert az optimális játék (kivéve FR cash game) mindig az ellenfelektől is függ! Ezért írtam évekkel ezelőtt, hogy FR CG ki fog halni, és ezért tapasztalhatja ezt bárki aki gondolkodik, és százezres handeket és tendenciákat néz. Szóval, az optimális játék függ ugye a lapodtól a pozidtól a zsetonszámodtól, az előtted történő akcióktól, attól, hogy ki van még mögötted, a readjeidtől, és nagyon erősen az ellenfeleidtől!! Ami nem annyira matematika. Mert hiába mész all in pl a buttonról egy tourney-ben, optimális range-el, ha az ellenfeled, ezt nem tudja, és nem az optimális calling range-el callol, hanem többel vagy kevesebbel, a te játékod nem lesz optimális többé. Valami ilyesmi miatt nem lehet botokat lőni annyira szerintem.

Nah kb ennyi :)

Remélem kielégítő volt .P

És ty a kérédést!