2013. május 9., csütörtök

Correct Misread

Egyszerű rövid post lesz, egy partiról és aztán a cigi trafikos magyarországi bizniszről.

A party. 500-500 volt a game. Egy fickó limpel 1k val (1k missi) én hátulról JJ vel emelek 5 ig. Megadja. A fickó über feszes volt eddig. AKs-el is limpelt. De nézett néha random handekkel floppot. Szal passzív. Megadja. Flop 666. Belehív 10k-t. Miközbe jön a flop, mondom "na ezt hogy nyerem meg....ez a flop tetszik"  Mire vissza kérdez, hogy igen, tetszik, és akkor hívott. Megadtam félve, már készítette a következő lövést 20k mielőtt jött volna a tunr ami egy T volt. Betelt 20k-t és volt még előtte 50-60k. Über magabiztosnak readeltem, és annyira passzív volt mindennel, hogy nem tudtam mit tenni eldobtam.
A logikus gondolat menetem azt mondta hogy nem lesz AA se KK. QQ talán TT talán. 6-ost nagyon nehezen képzelek el nála. 77-99 nem igazán betelné a törnt. Nem értettem az egészet, de túl sokba került volna kideríteni, plusz über magabiztosnak tűnt, plusz az imidzse, ezért dobtam.
Mutatott AT. Hogy miért volt amgabiztos? :D Kiderült hogy először is azt hitte, hogy ő emelt preflop, ezért Cbetelt, és mikor megjött a tizese nagyon megörült a fulljának. Szó szerint ezek elhangzottak, és nem volt közel se elég furmányos h ezt bekamuzza. Őszinte bolond volt. Lol. Ez annyira tacsra tett amúgy h ki is szálltam nemsokra rá. Tiszta lol volt. Jól readeltem a hülyeségét, és túl nagy jelentőséget adtam neki. Mint mikor gyengének readelek valakit és ezért hívok erőset, és ami neki gyenge az valójában bivaly erős, csak beszari alak...az is olyan h jól readeled az embert, csak az ember maga olyan össze zavarodott hogy ezért félrevezetődsz az ő őszinte telljei miatt :D Meta!!


Ma üldögéltem még az asztalnál megint volt ott két üzleti világos faszi. Az egyik sorolgatta, hogy hány dohányos trafikos cuccott kapott meg melyik kerületekbe. Beszéltünk róla h mekkora kamu az egész, mert az igazi jó helyek, meg a jól termelő boltok nem katák meg, mondtam h szerintem miért, és megerősített a srác. Vissza kell dobni a fickóknak 30%-ot különben nem kapod meg, ha meg nem dobsz emrt nem tudsz róla h így megy akkor sose kapsz semmi hiába vagy király.

Ez az egész csak megerősített abba hogy mennyire hányok a magyar üzleti világtól, és hogy soha nem akarom hogy semmi közöm legyen hozzá. Becsületességből, és minőségből itthon éhen halsz...

Ezért marad, hogy foglalkozok saját lelkem tisztaságával, annak üdvösségével és, hogy boldogan élhessem le az életem, pénz ide vagy oda :)