2011. május 30., hétfő

Két buzi jó hand

Van két király handem, de előtte.

Ha a flop.net-ről olvas valaki annyi, hogy nem fogom postolgatni hogy új bejegyzés van, mert mikor legutóbb megcsináltam, ki lett törölve admin által valszeg mert volt egy csomó spam is. Nem akarok spam szemétbe veszni. Amúgy is halott az oldal ilyen téren, szal felesleges. Ha valaki onnan követ akkor kukkolgassa hetente a blogot :)

A másik, hogy voltam az univerzumba, és elég kultúrált a hely. Sokkal sokkal emberibbek egyfelől a játékosok is, másfelől a floorman-nek van kiállása, és nem brahizik a playerekkel, hanem teszi a dolgát. Van respectje és ezáltal a playerek is tiszteségesebbek sokkal az asztalnál is.

Van buy in limit. 100-200 on 50 a max beülő, amitől űnem száll el a játék és bankroll álltal managelhető a dolog, és az élő vak is csak 400 lehet :D


A két hand :D

Utolsó nap a lurdy-ba igazából nagyon sokáig 4en toltuk(fél 2ig délután). Egy srác aki jól tudott játszani, és nagyon rá voltunk hangolódva egymás gondolataira, egy fasz aki várta a QQ+t 4 handedbe és valamiért azt hitte, hogy ha jön, ki lesz fizetve(aki aztán lecserélődött egy szimpla fish-re aki ss volt, de sokáig 3 handed is volt). Egy másik fasz aki azt hiszi magáról, hogy milyen geci jó játékos (nem is saját pénzzel játszik) amúgy meg egy kicsit képzettebb player leiskolázza, meg én ugye az ego maniac.

A hand a jól játszó srác ellen volt. NL200on nyerő sh player. Szokta tolni az 500-ast is élőbe. Aznap nem volt. Igazából nehéz lesz leírni a handet, mert rengeteg csak aznapi history-ja is van, emellett meg nem fog átjönni úgy a feelingje mint akkor de megpróbálom. Tehát:

4 handed game. Stack mindkettőnknek 120k élővakot tett 700 ig. Én D ről 66 raise 2200. Ő 3 bet 7k.
Eddig a pontig láttam már 3 betelni QQ val is és J2 vel is. Szépen szinezte. Alap defend ez pozícióból. Valszeg elől is vagyok.

Flop QcTc4d Csekkel. Meglepődtem egy nagyon minimálisat, de elég hamar konklúzióra jutottam. Ez valószínüleg vagy egy flush draw- lesz amiből nem akar kiemelődni, és nem A magas, vagy egy air, és egy olyan line jön amin megpróbálja majd elvinni a turn-ön a dolgot. Elég kizártnak láttam, hogy párral ne cbeteljen egy ilyen floppon. Úgy döntöttem, hog hívnom kell, hogy kiderüljön. Beteltem 10-12k-t amit elég gyorsan lecallolt. Itt megerősítve éreztem a gondolat menetem.

A turn: 7s. Inszignifikáns lap. Nem egészít ki semmit. betel 22k-t ! Ez megint nagyon megerősítette bennem az elképzelést, miszerint egy jó játékos (és pont ezen gondolkoztam aznap...sok tv-s cg-t néztem) a törnön blöfföli meg erősen az elég esélytelen lapjait, egy weak fd-t vagy egy lyuksor-t. És mivel olyan érzésem volt a floppon, hogy ez lesz a line-ja ez még külön meg is erősített abban, hogy ez blöff. Viszont akkor előtte vagyok, és call-al nagyon sérülékeny leszek: egyfelől, nem tudnék nagyon callolni egy river betet, másfelől csak ijesztő lap jöhet fel a számomra. Elkezdtem leszámolni a zsetonjaim, próbáltam tell-re is vadászni (ami amúgy sikerült is és még inkább elhajtott a raise felé) Végül emeltem 55k-ra (100-200...leírva talán nem tűnik ez nagy show-nak de belülről elég meleg party volt itt 66-al janizni) Ahogy betettem a zsetont snappelődött az idegrencere és kitört magából, hogy a dáma szetem és eldobta a két over lyuksorát (AKo)

Ennél a pontnál kapcsolt be amúgy az agyamba egy nagyon fontos dolog. Mert amúgy nagyon erős volt a játék és csak azért maradtam kb, hogy tanuljak (a sessiön +2k lett XD) de baromira megérte, mert a második hero handemet is ezért tudtam így megjátszani. Annyit toltuk itt 3 an együtt (mert amúgy a 3. arc annyira nem volt gyenge, de jelentős hibákat csinált amitől néha leborultam a székről(3x river killelt tiszta idióta és szar játékkal) és rengeteget kellett agyalni, és ez új formába rázta a játékom a sok seggfej elleni szenvedés után. Ilyenek kellenek ahhoz, hogy aztán mikor megy a full ring és van 1-2 reg az asztalnál tudjam őket iskolázni. (amúgy agyalok hogy ezt adná-e a net, de iszonyatosan nincs így.) Ott volt az a tell ami segített, amit aztán a későbbiekben is tudtam használni még 1-2 beteg hero callra de azokat most nem írom le.


A másik hand, egy hero call volt egy elég fucked up boardon már az univerzumban. A játék ritmusom egész jó volt, nyugodt asztal volt, volt valami kis 20k plusszom is akkor. A srác egy reg volt, akit régen régen láttam és az az emlékem volt róla, hogy egy egó mániás fasz...lévén az egó mániás fasz amilyen én vagyok, eldöntöttem, hogy meg fogom leckéztetni, főleg mert elém ült be ami nekem perfect. Amúgy is volt rajta egy baromi nagy adag flegmaság, ilyen arcba szarok mindenkit annyival jobb vagyok nálatok feeling. Nem vadásztam direkt rá, de eldöntöttem, hogy a border line-oknál a kockázatosabbakat fogom bevállalni, és mivel látszott hogy gondolkodó játékos, elő lehetett végre venni egy kis tudást is ellene. A hand amúgy a 2-3. hand volt hogy leült ami külön funny

Kisvak vagyok (lol ennyit a poziról) AsQd nálam. 1k volt az emelés valahonnan közép előről, amire volt 1 call, amit megadott a srác is CO-ból, amit én is megadtam. azt hiszem 4 en néztünk floppot, de talán 5-en. ANnyira nem lényeg.

Flop: 5h 6h 5d. Miss. Csekkelek. Cbet kimarad. Még 1 csekk. Srác hív 3500 at. Itt majdnem biztos voltam abban, hogy az AQ-val előtte vagyok. Eddig auto call. A cbet kimarad ami gyengeséget mutat, emellé a csek callom sejtethet poket párt is a két csekkelőnek illetve 5öst vagy hatost is és FD-t is, nem valsz, hogy sima két overrel itt callolgatnának (amúgy szoktak) megadtam a többi kettő dobott. Úgy gondoltam, hogy ez a call, be fogja fosatni a srácot, mert erősnek tűnik oop-ből, és ha totál üres akkor be fog mögém csekkelni.

Turn: 3h. Harmadik szín, ez nekem perfekt kártya. Úgy gondoltam, ha a flös draw-t hívja akkor erre hívni fog. Ha 1 magas köre volt back door draw-t hívta és most ez esett, akkor megint csak hívni fog. Ahogy floppon gondoltam, ha totál airrel csinálja, akkor mögém csekkel, mert most már ha flushdraw-val calloltam floppon akkor megjöttem. Mögém is csekkelt.

River: 7h. Ismét úgy voltam vele, hogy ez azért egy jó lap, mert minden eksönével el fogja árulni magát mögöttem. Én totál misseltem. AQ magas voltam egy négy szín boardon. Csekkeltem. Ő betelt 7k-t. Perfect. Az biztos, hogy ha blöffölt akkor erősebb vagyok a semmijénél. El lehetne gondolkodni (és mindjárt írom is) hogy mik azok a lapok amiket value betelne itt ilyen mérettel, de pont a bet mérete totálisan elárulta a számomra, hogy ez egy sima "na akkor majd elviszem ha ilyen gyenge vagy" bet. Gondolom itt vagy PP re rakott vagy egy szar hatosra csak. Szóval bűzlött a blöfftől a betje és ez önmagában call már, de:
Mi az amit meghív 7k-ra egy négyszín boardon és ilyen line-ja van? Semmi! Nagyon halványan benne lehetett az, hogy floppolt ő egy 6ost és azt fordította totál blöffbe. Ez az egyetlen ami ver. Ezen kívül, simán lehet csak két föléje amivel cbetelt a passzívságra ahogy írtam. A line és az eddig leírtak alapján kizárt, hogy magas flösse legyen. Alacsony flösst nem betelne meg a riveren egy ilyen boardon. Sort úgyszintén csekkelne. Kétpár auto check (de azt amúgy se így játszotta volna turn-ön ha meg igen és félt a flöstől és azért nem betelte a törnt akkor most vagy nem betel mert fél, vagy kisebbet hív value bet céljából...mert ha úgy readel, hogy nincs flössöm...átértékeli riveren ugye, akkor tudja, hogy fosok a flöstől és nem próbálhat meg ilyen nagy value-bettel) Ami lejavult még és ekkorát hívhat az a csoda full, de mondom, hogy annyira látszott számomra a fején, hogy mit játszik hogy ha 33 van nála akkor turnön tovább hívta volna. Csak a 77 maradt. Szóval nagyon nagyon kevés lap volt ami jobb és nagyon nagyon sok ami rosszabb.
Calloltam, azt mondta K magas és muckolt. Mutattam. Behisztizett :D És itt igazolódott be a beülése előtti readem. Totál az egójára ment, hogy ezt hogy adhattam meg. Látta rajtam hogy nem idióta vagyok, viszont 100% hogy képtelen volt beismerni és rájönni a gondolat menetemre, ezért az ő szemében totál idióta lettem. Azonnal tiltre ment. Elszórt egy adag pénzt másoknak: Csapkodott és hisztizett magában, átült a másik asztalhoz, majd fél óra múlva nyoma sem volt
Iskola :D

Igen, büszke vagyok erre a handra, és szerintem jól játszottam meg, de szivesen várok bármilyen kritikát vagy ötletet a hand-el kapcsolatban. Amúgy is halmozottan megéri hero callolgatni, mert vagy tiltre rakod az embert és baromi nagy $ jelek fognak röpködni, vagy olyan idióta image-d lesz, hogy azért jönnek majd a $-ok :D

Ennyi mára :P