2009. augusztus 20., csütörtök

Kitiltott Tóth Ricsi

Hát járogatok el játszani, most rá vagyok érződve :)


Neten az Omahát gyakorlom. Meglátjuk mi lesz belőle. Nagyon biztató.

Live a kínaiak csinálnak privát gamét, amit egy Tony (minden vietnámi aki nem TOmi az Tony) nevű arc csinál. Az egyik asztal 1000-1000 szokott lenni. Nem nagyon volt ingeranciám beülni amikor lehetőségem volt, mert épp 500-500 short handedbe produkáltuk Pityuval a papírformát :) A lényeg, hogy mindig indul egy 1000-1000 és nem mehet be senki, csak akit a Tony beenged. Aztán mégis beült egy csomó madár akik ellen nyerő vagyok teljesen és azt hiszik, hogy über playerek. Persze feszülni mentek. A kínaiak közül meg a gazdagabbak mind átültek egy nagyobb asztalra 2000-5000.
Érdekes volna tudni, honnan van ennyi $-ük. Sejteni lehet. Volt valami nagy füves balhé amikor lefoglalt a rendőeség geci sok otthon termesztet zöldet, és eltűnt MR nagy pénz egy pár hónapra. Csinálnak mindent igazából szarják a pénzt, de nagyon jófejek, legalábbis a pókerterembe, és szerencsére nekem csak ott van közöm hozzájuk. Jóarcok tényleg amúgy.

Na 2000-5000 megindult, megjelent a Tóth Ricsi is. Vége lett pár óra alatt, Ricsi nyert sokat. Kövi alkalommal meg kiderült a háttér story is. A Majka volt az aki beszervezte oda a Ricsit a halakhoz, viszont feszes ABC-t játszott az elmondások szerint és Mr Money-nak (Tony) ez nem tetszett és mivel ő "szervezi" a játékot ezért azt mondta, hogy nem jöhet többet a Ricsi. :) "csak az jöhet aki kettes hármassal is 150000 preflop" Érdekes story és elég közeli szimatot ad arról, hogy miért nem lehet tight abc pókert játszani élőben. Kicsiben még elmegy 100-200 on de ha komolyabb helyekre akarsz bekerülni normális téten pénzért, akkor ha ilyen kis vérszívó tight abc követ játszol akkor kikúrnak a helyről...vagy ha valami patkány azt terjeszti rólad, hogy az vagy.... na mind1.

Érdekesség még, hogy a Sziki meg állandóan ott van, és valahogy őt engedik meg szívesen látják, pedig ő is tök feszesen játszik és tuti, hogy az egyetlen nyerő az asztalnál long run-on. Annyi, hogy van tekintélye, gazdag ember és 40 év körüli. Ez kell ehhez általában, ha csak nem tudod megkedveltetni magad a fiatalságoddal a többiekkel.

Ez megint egy olyan aspektus amit nem írnak a pókerkönyvek és halálosan fontos infó szerintem. Kiwi vagyok, ha írnék egy könyvet mi lenne belőle. Van egy csomó tök jó topicom amit bele lehetne tenni, meg egymillió dolog amit direkt le se írok ide, mert kb nekem ezért jön a plusz. Mondjuk, hogy kb olyan mint anno a small ball azoknak akik tolták, vagy Doyle-nak a cbet meg az agresszió. Kis nüanszok, ezer féle és emiatt van, hogy a lapnélküli szesönöket is pluszba hozom jelentősen.

Jó túl sokat fényeztem magam. Sry.