2008. július 19., szombat

Nem tartott sokáig

...a lelkesedés. Lelkesnek lelkes vagyok, de azt hiszem máshogy kell hogy megvalósítsam a tervemet.

Egyiptom mi más. Valamennyire irónikus módon, pont a Zsolt naplóbejegyzése hatására döntöttem így immáron véglegesen, feladom azt, hogy év végéig én 30k pontot szerváljak az ongamén és így kimenjek egyiptomba.
Több oka is van ennek:
Először is vesztő vagyok. Bár a stratégiám abban a szakaszában van, hogy fizetek egyelőre azért hogy megtanuljam mi a jó, úgy érzem, hosszútávon talán még többet nyerhetek a dolgon, ha azt játszom amit szeretek. Írtam már erről régebben, de mégis bepróbálkoztam és nem jött be.

A kulcsó ami triggerelt a Grind. Én nem vagyok netes grinder, és szilárd álláspontom az, hogy aki netes grinder az nem is jó játékos. Akikkel eddig találkoztam élőbe és netes grinderek voltak azokra ez mind igaz.
Én nem vagyok izom grinder, nem tudok optimális fatökű stratégiát tartani egy éven át, és ugyan azt játszani mint egy robot.

Ezen kívül Zsolt végre leírta amit én már annyiszor mondtam: kihalnak és fogynak a fishek. Igen erről beszéltem jópár hónapja, de mindenki azt mondta, hogy hülyeség nincs így. De így van és végre megkaptam a megerősítést, hogy nem én vagyok a hülye, csak nem látták eddig a többiek. Újra felébresztette ez bennem a saját gondolataimat, amit elnyomtam eddig, mert azt mondták nem így van. Vissza akarok térni ahhoz a játékhoz ami megy nekem. A pkr hez a live hez és az omaházgatáshoz.

A fishkedés meg tök új szintre lépett, mert ugye a mostani fishek agresszívek és tolják a semmire. De azt meg csak akkor tudod meg ha megadod valamivel és kiderül hogy szarral dobálóznak:

PRE-FLOP
Eikichi55 folds, vasilijev bets $3, sickname333 calls $3, --ahomake-- folds, Northman_57 folds, dosbirds1 folds, Gizdalord calls $3, AAksel8 folds, alamo6 folds, Mondrala calls $2.

FLOP [board cards: 2D,5D,QD ]
Mondrala checks, vasilijev checks, sickname333 bets $10, Gizdalord bets $20, Mondrala folds, vasilijev folds, sickname333 calls $10.

TURN [board cards: 2D,5D,QD,5S ]
sickname333 bets $47.95 and is all-in, Gizdalord calls $24.80 and is all-in.

RIVER [board cards: 2D,5D,QD,5S,3C ]


SHOWDOWN
sickname333 shows [ 2H,AH ]
Gizdalord shows [ 6D,4D ]
sickname333 wins $23.15, Gizdalord wins $99.10.


És hogy tudod ezt kiszűrni?? Honan mondod meg neten, hogy ez egy vadbarom rátolás és nem pusztán over bet a totális nutsra. Merthogy az meg a másik amire ilyeneket csinálnak. Nem lehet igazán megmondani lap kell hozzá.

Gyors konklúzió, ugyan úgy veszítek most mint anno mikor noiq-n próbálkoztam tehát ez a fajta dolog NEM NEKEM VALÓ! Ebben nem vagyok sikeres. Más játékkal jön a $ evvel meg megy.

Kicsit fura érzés, hogy nekem ez nem megy, egy picit úgy érzem, hogy ez hiba, de ez is csak azért van mert állandóan ezt hallja és olvassa az ember, a nagy grinderek bla bla bla, ami ugye tökéletesen
megerősíti azt hogy egyre több van és egyre inkább csak a ház fog nyerni.

(csomó gondolatom van de már annyira összekeveredtek, hogy majd máskor írok ha letisztul és nem csak blablázok)

Ha vesztésre vagy ítélve...

...akkor veszteni is fogy barátom.

Internet az elmúlt 2,5 napban: -560$
Élő: -33k

Tünetek a neten:
-Az összes prémium párodat körfold fogadja. Abban az esetben ha sikerül 1v1 be keveredni, az ellenfél vagy dobja floppon, vagy megad és már régen verve vagy, de ki dobja el az AA-t egy J magas random boardon a neten?
-Minden pot oddsot tekintve jó tolás show downban végződik, és ezeket mind elveszíted.
-csinálsz egy két hibát és ezáltal veszítesz 1 max 2 beülőt.

Élő:
-Card dead vagy 5 órán keresztül. Amennyiben van egy értékelhető lapod az akció előtted raise reraise így 
mehet a kukába
-Az összes prémium lapodat el kell dobnod, vagy ha nem teszed véged.
-Az okostojás megmagyarázza a kasszát besöpörve, hogy miért volt jó a játéka


Ami történt velem:
Neten pont az amik a szindrómák. Az összes egytől egyig beigazolódott. Egyik legszebb a mai nap
88 al callolok 2,5$-t amire jön egy 6$ os emelés és jön rá 1 call tehát mehetek. Flop 679. reraiser betel 7$-t a 26 $ os kasszába. Másik ellenfél megadja. Én rátolok még pont annyit amennyi jelenleg bent van. Egy dob a másik pedig megadja. k9o val. Hiába jó a pot odds, hiába elégséges a 40% a floppon a showdownnál, ha nem jön le. Na ilyeneket szívok be.
Rátolom a sordraw flösdraw-m ra, nem jön. Rátolom a flösdraw 1párra nem jön le, és nem monsterekbe futok bele, hanem szaros egy párokba. Ma 6ból 6 bukta volt.
Csináltam 1,5 beülőnyi hibát, ebből 1 beülő egy hülye faszság volt 66-al.

Élő, és ez az ami igazán agybezúzó:
Lementem játszani félig light félig jó asztal. Először is az asztal két idiótája kiszopatott. Egyik mesélte, hogy hát a runner runner flösre adta meg a flop és turn kassza nyitást. A másik idióta is két fölé lappal adta meg a flop és turn kassza nyitást, amiből runner runner flöst csinált.
Na ezeknek a faszfejeknek kellett olyanokat dobnom, hogy fáj. Ok ha hülye segg, de mikor erős lapom van akkor is erőssebb.
Faszfej No.1 emelget állandóan 600-800ig. JJ vel 2 callra 2500 ig toltam, amire tónika all int tolt 6k ig. Persze sikerült kiszedni amit akartam és el tudtam dobni (AA ja volt)
Szintén tóbiás ellen, AQ is dobó volt egy nem nagy raise és nem nagy reraise után. Tonyó QQ.

Volt jó ellenfelem is. Kikétoutol. KK nállam. buttonon. Limpek, erre nagyon feszes player 1k ig emel. Csak megadom (eddig mindenki dobta az emelésére mindíg) jött még 4 call. Flop  27Q 3 szín. Itt már tudtam hogy végem. Krisztián kamikáze all in (szokás szerint) Misi megadta én meg vigyorogva eldobtam, hogy szerintem QQ van nálla....QQ volt nálla.

Ugyan így dobtam el 8as magason 1010-t tonyóka ellen teljesen jól megint, mert 2 párt kell hogy floppoljon

(jah igen most kicsit sírós lesz a blog)

AA mat 5 handed asztalon 1082 rainbow-n lekúrták. über loose caller csajszi emel és mondja bármit nyitok emelek megadja. Mondom ok eddig is adogatta 4. párral. Setje volt

2 hand múlva KK és 8 as magas floppon el tudtam engedni, persze a csajnak flop sora volt

Tight csajszi 2nd nuts flössöm ellen floppolt egy str8flusht.

Volt egy másik tóbiás, aki tipikusan a faszfej a netről. Ő tologatja, allinezik riveren a 2. párjával meg limpel és viszaemel.

Story, egyszer lehero calloltam Q9 el A magas boardon, és neki is csak Q ja volt same kicker split pot.

Aztán okoskodik egyet limpel mögötte emelés és visszaemelés erre rátolja. Sajna andris nem vállalta be a megadást, annak ellenére, hogy bemondta, worst case 50%. Tóbiás csávó okoskodik, hogy tudtam, hogy nincs magas párod.......... leborultam a székről. Mondom igen bazeg, nem is tudtam hogy a r és rr az azt jelenti hogy nincs erős lapja. Ezt honnan az anyádból szívtad ki tibi bazdmeg (nem tibinek hívják)
Aztán ellene egy ugyan ilyen tolásra bevállaltam egy pot odds based cuccot. 88q-n hívtam ő meg rámtolta sokadjára. Flösdraw-m volt. odds kicsit jobb mint 2:1 Megadtam. Turn flush, tonyónak meg river póker.

Felálltam 7k val és elmentem piálni egy poker playa'-val.

De hát gondolom ez mindenkivel előfordul....nemtom sztem nagyképűségnek hangzik, de megnézném hogy 100 emberből melyik (max 2) dobja el állandóan a KK-kat ilyen boardokon helyesen... tököm tele van.