2012. március 21., szerda

Mi volt, mi van és mi lesz - Helyzet jelentés

Ebben a postban helyzetjelentést írok mindenről ami a pókerrel kapcsolatos az elmúlt negyed évben, de előtte egy tök érdekes (és kissé klisének tűnő) megfigyelés:

Sétáltam Ercsivel, és láttam másodjára egy fehér ferrárit. Szaros tuc tuc zene szólt belőle, nyomatta egyesbe a gyorsulást a kövi lámpáig. Ilyen kopasz gizda emberke vezette. Ma láttam a csaját is volt 1 másodpercem megfigyelni őket és tökre emlékeztetett egy csomó jó dologra. Először is, az látszott rajtuk, hogy kurvára unják egymást. A csajnak tele van a tököm, meg szarok rád volt kiülve az arcára, a csávónak is teljes semlegesség. Belegondoltam hogy annyiba kerül csak a hülye autója mint amennyit mitom én hány év alatt fogok megkeresni, de mondom ezeknek fogalmuk sincs az életről. A csávó annyira gebe volt, hogy szerintem tuti nyomja a kokit meg a kurvákat, a csaj meg tényleg szart mindenre, és nem volt élet élvezet rajtuk. Nem azt akarom ezzel mondani, hogy minden gazdag ember ilyen, de ez a srác annyira fiatal volt, hogy tuti nem tett érte semmit és nem értékelte, és az ilyenek elvesztik vagy a vagyonukat, vagy az épelmélyűségüket vagy az életüket általában. És ott ül a pénzhegyén és nem tud magával mit kezdeni, és semleges fejjel mint egy fatuskó átszeli az életet, mi meg a kis mocsarunkba, azon röhögünk felhőtlenül a barátnőmmel, ahogy a büdi zoknimmal dobálgatom vagy akármi, és egyszerűen lehet érezni a levegőben az életet és a vibrálást, ami teljesen hiányzott ennek a kettőnek a légköréből...Fura.


Na és akkor a szitu.

Gyakorlatilag ez történt:




A piros vonal a matematikai közép, az all inek várható hozama a zöld meg a realitás. A különbség 1700$ amit nl50$ en csináltam ami azt jelenti, hogy 34 beülővel nyertem kevesebbet mint amit a matek mutatna, és ezt 80000 leosztás alatt sikerült. Nem is akarok hosszú távról beszélni, mert nincs értelme szerintem ez itt meghazudtolja a matekot, mindjárt leírom miért.

Olvastam egy cikket ami azt írta, hogy 224000 leosztás alatt 3% os megközelítéssel be kell állnia a hosszútávnak. bazi hosszú cikk volt, egy normális póker fórumon (tehát nem magyron) Haha mekkor aszériának kéne jönnie...

Na a lényeg, hogy elkezdtem lassanként megőrülni szó szerint amint naponta set over seteket fizettem (számszerint 19et) amik meg se jelennek ebbe a grafikonban, hiszen mutatás után az all inben várható volt hogy elbukom őket. Elkezdtem betekeredni, a legvégén már beszarva játszottam, de lassan realizálódott bennem, hogy ez az egész nem lehet véletlen, nekem ezt abba kell hagynom különben (hm érdekes pont mint a ferráris) becsavarodok, aztán meg elvesztem a pénzem, és ha szerencsém van a szeretteim megamardnak körülöttem. Ezt realizálva aztán január legelején két hetes cocoon (báb) formát vettem fel, és próbáltam felvázolni a lehetőségeimet, hogy merre folytassam hogyan tovább. A végeredmény az lett, hogy a netes póker egy másik formájával foglakozok, de nem egyedül vágok bele, hanem kötök egy deal-t.

Lett egy coach-om aki elkezdett sit and go-kat tanítani nekem. 18-27-45-90-180 fősöket. 3.5$ ről indultam. Aztán 7 es, és majd 15 ös. A deal fél évig tart, és a nyereményem felét megkapja, ami annyit jeletn, ha jó tanár, én meg jól csinálom akkor sok lesz a fizuja, és utána amikor vége a dealnek rámszakad majd a lóvé annyim lesz. Ez kezdődött jan 18-án. Jól haladok, most nem nagyon részletezném. Akit érdekel az ír majd és megírom neki.


Váltanom kellett a cashgameről. Az őrület ami elkezdett környékezni, mert észbontóbnál észbontóbb dolgok folyamatába jöttek elkezdtek gondolkodtatóba ejteni. Tudom, hogy mindenki kiválaszt magának egy utat mielőtt leszületik, amit végig akar járni. Ettől eltérhet valamennyire, de ha nagyon letér az útról az élet elkezd jeleket küldeni. Figyelmeztett, odakoppint, majd felpofoz és kicsinál. Jelez ha nem jó és ha nem veszed a jeleket észre akkor erősíti. Ilyenkor történnek a kis galibák eleinte, amik a végén odáig be tudnak gyűrüzni akár, hogy lebénulsz, vagy meghalsz. Azt hiszem a legkeményebb dolog az volt, hogy ezt belássam és elfogadjam és elszakadjak a cash game-től. A neten 100% ra, élőbe meg csak majd néha. Az hogy ez miért így történt azt ide lentről úgy se fogom tudni megmondani, de ami biztos, hogy így volt, mert kezdtem elveszíteni mindenemet, és kezdett az agyamra menni, a körülöttem lévők is nehezebben viseltek már el egyszóval minden lefele a lejtőn. És most mióta ez a másik dolog megy, a sit and go, azóta, sokkal naposabb az életem. Felhőtlenebb vagyok, ideges szinte soha a póker miatt, sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, nyerek is, elkezdtem inkorporálni az életembe újra a mozgást a levegőre járást, és kezd kialakulni egy élet ritmusom. Közbe tanulok új dolgokat a játékról, fejlesztem magam, aztán ha majd lesz elég pénzem, akkor elkezdek németül is megtanulni. És ha azon az úton jársz amit magadnak szántál akkor bizony élvezni fogod minden egyes percét. Ez meg annak a jele, hogy jó felé haladsz.

A cél jelenleg, hogy havonta hozzak annyit, hogy az albi pénz a kaja pénz a spot pénz és a heti 1 kiruccanás pénz meglegyen és ne foggyon a cash. A 6 hónap után meg az, ami szinkronba lesz avval amire pont vissza kapom kb az összes kölcsönöm, hogy felépítek 10k€-t és abból fogok élőzni. Ez elég 1/2 CG-re Omahára tourozni, mindenre, és akkor majd neten ÉS élőbe is tolom valami jó kis balanszal.


Ez a terv kb :)


bye