2009. november 11., szerda

Tehát:

Nem is tudom, hol kezdjem, de belevágok. Lehetséges, hogy egy hosszú bejegyzés lesz, meg az is, hogy az utolsó.

Úgy képzelem el, hogy lerakom a pókert mint fő kereseti forrást. Nem zárom ki, hogy néha majd tolok neten versenyt, meg az is tuti, hogy a Floppos versenyekre eljárok, de az hiszem a komolyabb szintű heti 3-4 alkalma CG-nek vége.

Több dolog is közrejátszik itt, van belső megérzés is meg külső ráhatás is. Jöjjön a legegyértelműbb a jel szintű folyamatos vesztés. Másfél két hónapja akár, hogy kaparok, nem tudok összehozni egy nyerő eszesönt. Ez alól 2 kivétel volt. egy 30k-s meg a nagy fél misis plusz. Azon kívül a heti 3 alkalomból 0x nyerek megállás nélkül. A Pistivel járok el mindig, és ő is látja, hogy totálisan kontrollon kívül van a helyzet. Minden egyes estén lemegyek, hogy most vége lesz de nem akar. A 2 hónap alatt elkövettem ma este egy kisebb hibát, igazából azt hittem, hogy a setembe van value riveren és kiderült, hogy nem volt kis 50k-s hiba, de ezen felül nem volt. Top quality játékot hoztam végig megállás nélkül, betoltam a partikba a pénzem vagy átlagba 75%-ra vagy olyan coinflippekbe ahol a foldequity-m 90% körül volt. Nincs értelme partikat írni, de hát most az egyszer még:
A mostani este csúcsa a 99 preflop 4k ig emeltem. Flop 963 rainbow. 11k cbet. Csávó call. turn T. hívom a stackje felét ami 20k volt. Adja, maradék bekerül river J, és QKo-t mutat. Neten se találsz ilyen hülyét. 11k QKora na mind1. Egy hónap alatt ma volt 2 szetem és mindkettőt ez az ember verte le.
A foldequty-s legutsaó parti. utg vagyok mögöttem egy all in 2500 ig közvetlen. Berakom a 2,5k-t AKval. all in ugye a csávó, körbe callolját, majd egy hülye 15k ig emel. nagyvak callol. Én rákúrom az all int 120k ig. Eredeti emelő dob (egy előtte lévő partyba 6k-t callolt és még 120k ért 2 percet agyalt preflop AQval) szal 1 dob másik félnapot izzad mire megszüli a call-t 77-el. Persze flop első lapja K de tudtam, hogy meg kell várjam, hogy széthúzza a dealer. 7.
Ha már sírás: Az a rendkívül kevés alkalom mikor jó lapom volt, akár mit csináltam alig nyertem vele, általába a preflop 90% 10k-t emelők dobtak 500ért még előttem. Amikor megadás jött, a mák is riveren. Tipikusan AK vs A6 preflop allin. Hatalmas card dead-ség és kilátástalan helyzet 2 hónapon át heti 3 sessiönbe számolva, ez rengeteg. Minden egyes este benne vagyok kb 700 ezer forintnyi all inbe és egyet se tudok soha megnyerni, hiába a favoritság. Volt egy jó, amikor úgy kerültem all in, hogy 2 over flösdraw és lyuksor. Megyegyeztünk, hogy kétszer dobatjuk le. Gyenge 2 párja volt. Azért hinné az ember, hogy egyszer jön legalább... :) nem.

Menjünk tovább mi az ami még ide vezetett. Jah amúgy nem lett akkora halál nagy minusz, 430k lett lefele a hónap, az előtte lévő meg 300 plusz. De mégis rengeteg pénz ment el. Először is, vettem egy autót, még 2 hónapja kb egy 4,7 misis bankrollból 500k-ért. Teljesen logikusnak tűnt. Már előtte belefutottam egy deal-be. Pityuval azt csináltuk, hogy a szórást úgy csökkentjük, ohgy 100k-s plafonnal kiegyenlítjük az egymás közti külömbséget a szesönök végén. Értsd: ha én nyerek 200at ő nyer 100 at akkor jövök neki 50el. Ha ő nyer 200 at én nullába vagyok jön nekem 100 al. Ha ő bukik 200 at én nyerek 200 at jövök neki 100al mert ugye az a plafon. Hát 1 hónap meg egy kicsiig toltuk. Leizzadtam neki fél misit, emrt akárhányszor toltuk, mindig veszített és én meg mindig nyertem szépen. Mikor épp az utolsó 200k-t oda adtam neki a hónap végén, megyek haza és kiraboltak. Le akartam írni, de valahogy nem vitt rá a lélek, az a lényeg hogy ott is elvittek egy adag lóvét. A vicc az, hogy még szerencse, hogy oda adtam neki azt a 200-at elindulás előtt, mert akkor sasolhattam volna. Deal abba maradt aztán és ő elkezdett eszetlenül nyerni, én meg nem, hogy úgy mondjam.
A legutolsó kölcsönt kb fél éve adtam, de összesen van kint 1,8 misim kölcsön adva. Igazából kettőt bánok ezekből a kölcsön adásokból egy 100k-sat meg egy 500k-sat. Van róla papír, és vissza fogják adni, de még sztem egy fél év legalább, hogy meglegyen, addig nincsen pénz és szó szerint van talán 500k-m még ami a kzembe van, jó meg kb 250k ért valuta.

Valjuk be ezek a dolgok szépen összecsúsztak. De van még sokminden más is ami miatt azt mondom, hogy elég. Pont 2 napja beszéltem egy osztóval, és magyarázta, hogy nagyot akar akasztani, hogy megváltozzon az élete és CG_vel nem lehet. MOndtam neki, hogy de hát én nullából kezdtem, és megváltozott az életem a pókertől, ami a kártya nélkül soha nem lett volna meg. Ezért tök hálás vagyok. Tanultam rengeteget az élettől. Utazhattam egy keveset a kártya miatt, és ami a legfontosabb a kártyán keresztül ismertem meg az Ildit és ez a legfontosabb. Lett egy kocsim, mit kívánhatnék még a lapoktól? Van egy ilyen mondás, hogy Isten adta, ne bánjuk, ha vissza veszi. Nem zószerint egy szakállas fickóra gondolok. Ha akarod legyen neked a sors. Megadatott, és most úgy tűnik egy része elvétetik, de ha foggal körömmel ragaszkodok hozzá és nyomorúságba döntöm magam, avval nem lesz jobb. Inkább egy szemlélet váltást eszközölök, és ráébredek, hogy nem is olyan halálosan fontos ez a kártya nekem. Amúgy is mindig mondtam, ha lehetne abba hagynám. Ha havi 150et tudok keresni elégedett leszek vele. Véleményem szerint ez a monetáris rendszer nem marad fönt annyi ideig már kb max 7 évig, annyira nagyon hosszú távra nem kell terveznem. Megmarad így is mindenem amitől én, Én vagyok. Nem vagyok se szomorú, se depressziós, letargiába se estem, az ég is kék és a fű is zöld, és jövőre nőnek megint a dinnyék, hogy leszedhessem. Nem bánom az elmúlt éveimet, de nem is siratom, hogy most lépnem kell.

Pont az utolsó sessiönöm alatt írt az Ildi egy mailt amibe válaszoltam neki egy mondatot, hogy élvezem az életet és bármi is jön készen állok rá. :) Elég gyorsan jött is az a valami, hogy nem pókerezhetek. Higgyétek el 2 hónapnyi ilyen szintű szopó után a "véletlen"-ek ekkora szintű folyamatos egybeesésekor, és ebbe nem csak a 80-20 van benne, hanem a lecallol mikor nem jön le és soha nem callol le a coinflip mikor lejönne (mert valaki mindig kidobatja), benne van, hogy preflop dob mikor mindig emel, és hogy soha nem talál semmit mikor én igen. Ez annyi minden dolog, hogy csak az mondhatja rá tovább, hogy véletlen, aki teljesen megtagad mindent és csak azt hiszi el a világról amit a szemével lát. Szerintem ez nem véletlen, egy ideje már kerestem, hogy mi lehet az, hogy hogyan juthatnék ki belőle. Ma este beszéltem a Zsolt barátommal, és egyészen rávilágosodtam, nagyjából magamtól, de persze valamennyire segített nyilván a beszélgetés is, hogy mit kell tovább tennem.

Amiből még szintén elegem van a pókerrel kapcsolatban és megkönnyítik a döntést, az, hogy tele van a tököm az állandó éjszakázással, a bagófüsttel, a stresszel amivel jár, mikor hetente éled meg azt, hogy elrabolják a kocsidat (a nagy bad beatek fél misis kasszákért) amiket folyton fel kell dolgozni. Az emberi szenny, mert higgyétek el szinte az emberek legaljával játszok. Tudok mutatni olyan embert aki szó nélkül megölne engem, vagy a pistit. Elegem van a gyűlölködős ellendrukkolós irigy emberekből akik állandóan fenik a fogukat ránk, egy mákkal. Abból, ahogy ezek az emberek kezelik a nőket és amilyen a felfogásuk az életre. Abból, hogy azt nézzem, hogy a fiatal játékosok fele ott szívja a speedet vagy a kokót a WC-be esténként egy nálánál 25 évvel idősebbel, és vörös orral vissza üljenek játszani. A társaság 90%-a füves beleértve a személyzetet is. Tanultam sokat ezektől az emberektől is, és még a legnagyobb tirpákba is látom, hogy ott van benne is a jó, csak nem nagyon engedi. Megtanultam nem visszaszólni, bölcsen hallgatni, nem kihasználni a fölényeimet és odapirítani neki szóban. Ezek tök jó dolgok. Meg és sorry, ezt most nem nagyon értitek majd, elegem van abból (összegezve) hogy spirituálisan (értsd lelki fejlődési szinten) ennyire alacsony emberekkel vagyok együtt kivétel nélkül, mind az, és nem tudtam szinte semmit változtatni rajtuk. Még a Pisti is. Tökéletes anti lélek a szememben. Néha jófej de ugyan úgy az az ember aki saját életét keseríti meg még akkor is mikor élvezi, és bőszen osztja meg mással is ezt. Inkább töltöm mással az időmet sokkal jobb társaságba.

Hogyan tovább? őszintén szólva, mikor még kapaszkodtam a pókerért túlságosan, akkor azon agyaltam, hogy megfűzök, egy gazdag ember, hogy bankrolloljon 10 misivel és 80% al garantálni tudtam volna bárkinek, hogy 6 hónapon belül de max 1 év 15öt adok vissza. Volt elérhetőségem eg yolyan cash game körbe ahol válogatott hülyék ültek 300-400k a min beülő deepstack a játék és válogatott idióták játszák, ahol preflop all in után az A magas riveren jó. Jó hely csak kellene hozzá pénz :)
Amire gondoltam és sokkal reálisabb, az egyelőre a fordítás. Én havi 150el nagyon boldog lennék, nem tudnék benne veszíteni, nem érne annyi stressz és még az angolom is fejlődne. Ha majd kapok jó tippeket, hogy mit csinálhatnék, vagy eszembe jut valami akkor még bármi lehet.

Hát ennyi igazából. I'm open to any discussion. Jöhet minden vélemény msn live mail fórum vagy itt is. És köszi az eddigi supportot ;)

Egy karrier vége

Abba hagyom a pókert úgy néz ki. Ez azt hiszem itt most nem hirtelen felindulás. Most értem haza este, csak ezt így beírom, és holnap írok egy kifejtést is, hogy miért hogyan, és hogyan tovább.