2011. március 10., csütörtök

Pörgős Pangás

Második napja, hogy nem tudok játszani sajnos. Dolgozunk a B terven.


Szóval egy ideje kitalálták a Lurdyba már az 50-100 at ami átvált este 8kor kötelezően 100-200 ra. A game 3 kor kezdődik. Nyilván értelmetlen lenne lemenni. Az a baj, hogy mostanra meg már annyira elszaporodhatott az 50-100 hogy rengteg marad estére is 100-200 on. A baj evvel az, hogy nincsen semmilyen stack sehol az asztalon és ezek annyira féltik a pénzüket, hogy borzalom. AK 10k ból limp call 1100. AA call 800!!! Nem tudod megszínezni sem a játékot mert egyszerűen beledőlsz nagyon hamar. Csak a feszes play lehetséges, kevés pénzért, baromi nagy kilengéssel mert úgy is min TPTK ellen mész vagy 2 pár ellen. RGO játszon ott a faszom.

Elterveztem 3 napja, hogy nyerek fél misit a héten 100-200 on és tökre pörögnék a dolgon, csak bekrakkol mert utóbbi 2 napban hulla gyár volt. Van B terv és alakul, és valószínűleg el fogom tudni kerülni a Lurdy-t all together. Csak most rossz érzésem van emiatt.

Az tette be a kaput, hogy egy 56s-t buttonról open raise+callra foldolnom kellett. Mert Mr nem tudok pókerezni de tudom hogy AQ+ a király és hogy sokat kell hívni mert úgy is megadják emel 1600 ig amit a haverja aki ugyan így minden téren callol. És elképedtem hogy live 56s-re se nem emelhetek vissza se nem semmi hanem rá vagyok kényszerítve a dobásra, olyan szarok a körülmények a játékra.

És nem csak a pénzről szól. Mert én imádom a játékot is. Ma jött ez a költői kép, hogy az a baj a Lurdy-s mezőnnyel, hogy oda olyan érzésem van, mint amikor állig felpáncélozva. Plexi pajzzsal meg plexi sisakkal (rendőr stuff) megyek le és védekezgetek ezek ellen a fantázia nélküli, short stack betonok ellen. Amikor meg privibe megyek, elővehetem a két kardot és bepöröghetek őrjöngve a játék közepébe.
Más szóval: Míg a Lurdy-ba minden raise-en azon kell agyalni, hogy AK AQ vagy TT+ és ha cbetelek is 1 utcán tehetem azt max, mert TP-t el-el dobják, de ha már call van akkor monster (95% ban) és kész, addig amott meg, ha valaki hív/emel akkor át kell gondolnom, hogy totál blöff, húzóra blöfföl, vagy engem akar megjátszani. És ez nekem a kártya a másik meg kínlódás. És ott az megy most éjjel nappal.

És a legviccesebb, hogy éjfélkor is kik érkeznek meg így egyesével. A betontömlöcök. Tiszta halál komolyan. Asztalok szünnek meg jobbról balról. Mindenki forgolódik, hogy hová lehetne átülni, és viszik párosával az 5k-s !!!! stackjeiket! És ezek a szarok (sorry de így érzem) állandóan párosával jönnek. Mindig haverral, aki ugyan olyan beszari, kurvára nem oda való nyúlbéla. Meg mióta megy ez a lepra tanya a csajok is gomba mód elszaporodtak, és hülyén jön ki, hogy én mondom, de akkor az már régen rossz, ha ilyen beszari alakok ilyen simán lemerészkednek egy kártya terembe. Ott nincsen akkor semmi kockázat nekik se semmi vérengzés, halál partik meg százezrek jobbról balra. És ez mind mind rossz játékot indikál, legalábbis jelenleg és magyarországon.


Na de ha minden jól megy beindul az exchange program, és sikerül valami féle vendég játszás körforgalmat kialakítani pár privi hely között amikor nagyjából az egész mezőny játszik különböző napokon a különböző termekben. Meglátjuk, hogy hogy sikerül. Vasárnap van a startja.