2020. november 26., csütörtök

Szerencsés Bolond avagy a Blöffkirály storyja

 Live blogolás. Írom, pedig még csak az adatgyűjtés részénél tartok az írásnak, de annyira rohadtul intenzíven fájó élmény, hogy inkább folyamatába írom meg, hogy minél pontosabban át tudjam adni az élményt.

Szóval honnan is jött ez az egész. Amolyan freak accident kb mint az arcnak az, hogy bejutott az EPT-re. Rámírt FB-n egy random ember, hogy "online pokerezel". Látta a pokeres FB csoportba a postjaimat. Gyanakodtam, hogy ezt miért kérdezi így meg, és hogy hülye-e, hogy ha látja a postjaimat, de azt nem veszi észre, hogy az az online pokerről szól javarészt. Visszakérdeztem egy "miért"-el, de hogy ne legyek full tirpák közbe válaszoltam is, hogy jah.
Válasznak azt írta, hogy "áh semmi csak egy kérdés volt" Amire mondtam neki, hogy ja vágom, de engem az érdekel miért kérdezted"
Aztán belinkelt egy fos copy paste üzenetet, hogy regeljek a gg-re....(az összes postom ami netes poker GG-s post még video is van fent b+) én ezek után elküldtem a faszba, hogy azért ír rám mert spammel, amire beírta, hogy ez nem reklám amit kérdőre vontam aztán letiltott.
Asszed viccelek...
Itt vannak a képek:



Ja hupsz rossz kép, ez a FB képe lehetne az illetőnek....


Na ezek után ránéztem a fickóra FB-n, hogy mi a fasz volt ez és látom, hogy posteren is ott van a feje ilyen random kis versenyes bounty-n mint a díszmadár akire lehet vadászni, meg az van a bio-jába, hogy a GG-nek dolgozik, meg van GG-s maszk rajta meg minden és nem teljesen értettem, hogy mi a fasz ez. Egy látszólag totál együgyű muki, akinek a képei alapján is lesír az egyszerűség a arcáról, hogyan lesz GG pokeres repezentatív, vagy mi a fasz van itt. Meg volt egy kép ami PTSD-t okozott (Post traumatic stress disorder)...röviden olyan flash back ami beléd égett.

Az egyik képen ott volt, hogy Gyuri vagyok a hegyről, vagy Krisztián, nem emlékszem már.

Na rákérdeztem az ismerőseimnél akik a pókeréletbe benne voltak az elmúlt 5 évben, hogy ki a fasz ez, és dobtak először 1 majd két másik videót. Ezekről akarok írni.

Eleinte úgy voltam vele, hogy szétoltós cuccot írok, de aztán inkább úgy döntöttem, hogy rajta keresztül mutatom be, hogy milyen ne legyél, és hogy miért, hátha ezáltal olyanabbá tudom egy kicsit formálni néhány ember póker etikáját amilyennek szeretném látni az egész live pokert.

Szal az első videó amit láttam egy EPT final table-ről volt, ahol a fickó 72o-val csinál egy ICM suicide-ot. Nem vagyok nagy elemző de azért megpróbálkoznék alap dolgok felvetésével. A törni póker áll tőlem a legtávolabb.

Tehát a videó:


Akinek nem menne a video link:
https://www.youtube.com/watch?v=MeOo8qYd8VM&feature=emb_logo

Na tehát. EPT final table. Nem mondják be de az első emelő 125k ig emel, feltételezem, hogy 25k/50k a vak és van ante is. Tehát 60BB-s stack CO-ból nyit 2.5x-et, amit a kisvakról a hősünk 27o-t talál. A stackje 46BB.

Easy fold Vége az elemzésnek köszi :D:D Szal miért nincs értelme blöffölni a 72-vel? Illetve mi az értelme blöffölni vele? Az értelme az tökéletesen meglátszódik abból, hogy most erről az arcról kell, hogy írjak és egyben magába foglalja a TVs asztalok szépségét is, és egy szép rím arra is, hogy a srác 5$ os sub satról jutott be az EPT-re és az FT-re is és utána csinál egy full retardált blöfföt a TV-s asztalon és avval is akkora sikere lesz mint ha a világ legnagyobb playere lenne és nyomatják mindenhol aztán a médiában...szal best fucking case scenario, kb olyan szinten, hogy el se lehetne képzelni, hogy ez megtörténjen.

Szal azért blöffölsz 72o-val csak és semmi másért, hogy megmutasd a többieknek hogy milyen őrült vagy. Persze aki olyan hülye, hogy 72o val blöfföl stackért egy ekkora FT-n arról a tapasztalt playerek elég hamar le fogják szűrni, hogy azért csinálja, hogy megmutassa milyen nagy player, és egy összetetteb playernél el lehetne gondolkozni, hogy ezután vajon feszülni fog, és azt várja, hogy a blöffjét meglovagolva kifizettesse egy jobb handjét később, vagy azért tette, hogy könnyebben tudjon blöffölni később mert azt várja mindenkitől, hogy azt feltételezi rőla majd, hogy ezt csak azért csinálta, hogy majd kifizessék és ezért ugye ő leveling-el és blöfföl tovább mert nem fogják elhinni neki, hogy nincs nála jó lap mikor többször is ellövi. Ezt rövid ideig lehet folytatni mire rájönnek és egy mid stackes FT nem tart túl sokáig, így ezt a stratégiát esetleg végig lehet vinni.

Na minden amit leírtam felejtsük el mert a gondolat menet nem az volt hanem ez: A legszarabb induló hand a 72o(9 fős asztalon btw....) ezért evvel megmutatom mindenkinek milyen fasza gyerek vagyok.

Ezt váltja ki egy TVs asztal azokból akik hírnévre várnak, meg nincsen tapasztalatuk ilyen asztalon. És ez tök jó a proknak. Nekem egy ilyen tapasztalatom volt. PKR-en volt hogy poker musort csinaltak és volt hozzá randomra TV-s asztal amit aztán lekommentáltak. CG volt. Annyi, hogy 250BB volt a beülő (rohadjanak meg, miért csak a kibaszott tv-s asztalon heti 1 órára és miért nem mindenhol) na és az a lényeg, hogy ott volt az összes reg akikkel amúgy CGztem végig, és szó szerint nem hittem el a szememnek, amikor bekerültem, hogy mennyire tirpák az összes. Szó szerint a szöges ellentétét játszotta az összes a játékának. Mindegyik egy beton geci szokott lenni, de itt 3 betelgettek meg blöffölgettek össze vissza és szinezték és szorták a pénzt, hogy megmutassák milyen kurva fasza gyerekek. Én meg ültem néztem h mi a fasz van, és végig check calloltam TP-vel 3 utcán mert 95%-ban nyert a TP a monster potokban. Ez így is volt, aztán a kommentátorok meg ugye fogalmatlanok voltak, mert amúgy nem játszottak és ajnározták a spíler playereket akikkel minden nap játszom ugye, és fingjuk se volt semmi dinamikáról, és a végén full félre readelték a játékomat, hogy mit miért csinálok de leszartam mert lóvéért játszom és nem hírességért.

Referencia kedvéért itt a klip a rounders-ből(ezt most nem videonak rakom be mert most a blöffkirályra fókuszálnak a videok):
https://youtu.be/z7NxEj4A1Cg?t=87

Szal vicc, hogy mennyire meg tudnak hülyülni az emberek a hírnévért és kifordulni önmagukból. Na pontosan ezt láttam ezen a srácon is.

Aztán hogy tovább menjünk a videóban még mielőtt a partit részletesebben megnézzük (bár nincs mit nézni nagyon rajta) a kommentátor mondja, hogy a figura önmagáról azt állítja, hogy mentalista.

Na nem teljesen vágtam le amikor elsőre láttam, hogy mi a fasz, de aztán összeraktam a képet, hogy itt arról van szó, hogy annyira elszállt a ló az egójával az emberünknek, hogy segget csinál az arcából. Self described mentalist....a fasz van bazdmeg!?

Szal mi is a blöff. Ugye az ő fejébe a blöff egy nagy manőver amikor a semmiddel széthívod az agyad és eldobatod a másik valamijét. Egy normális hand range pedig úgy van megépítve, hogy vannak benne blöffök meg value betek mindig, és a lényeg, hogy az ellenfél sose tudja, hogy melyiken vagy mert jó az arányod. GTO egyik alap pillére. Na a 72 soha nem kerül bele, mert amikor blöff lapokat választasz akkor olyanokat keresel, amik kiegészítik a range-edet. Ha 3 bet-elsz AK AQ etc broadway prémiumokkal, akkor ha mellé raksz egy 9Ts-t, vagy egy A5s-t akkor lesz egy csomó olyan spotod amikor a board olyan állagú ami alapból nem kedvezne a te range-ednek, de a blöffrange-edet eltalálja, és azért suitedeket választasz, mert ha elkezdesz blöffölni akarsz valami equity-t mellé, és mondjuk megindulsz, ha van backdoor húzód, vagy fullos húzód, és nem erőlködsz ha nincsen egyikse és feladod, és evvel magát mixupolja a handed, mert a blöff hand se azt jelenti, hogy ezt te mindenáron megblöffölöd riverig, hanem annyit jelent, hogy opciót ad arra (és ha jól választod a legnagyobb %-os opciót) hogy jó blöfföket / semi blöfföket tudjál vele tolni mert a board sokszor tud segíteni ebben, és amikor meg nem, akkor könnyen fel tudod adni mert 0 equity-d van.

Szal vissza  a kurva videóra.
2.5bb CO raise, amire a hero 3 betel 7x-et kb. Nem vagyok nagy pro mint mondtam, ez a bet sizin relatív értelmesnek tűnik.

Flop QdTd9d. Gyakorlatilag a legrosszabb flop majdhogynem ami feljöhetett neki, talán rosszabb csak akkor lett volna ha a 9d egy Ad lett volna az ő szemszögéből (tom nem lehet mert az ellenfelénél van)

Na itt mielőtt barellezel fel kell tenned ugye a kérdést, hogy mivel callolt az ellenfelem. Fel kell állítani egy range-et, hogy milyen lapok lehetnek nála, hogy el tudd dönteni, hogy milyen frekvenciával találja ez a board el az ő range-ét, és hogy ebből kifolyólag mit kellene tenned a továbbiakban.

A csajszi kommentátor beszél arról, hogy "valszeg györgyi nem vágja, de az ICM miatt nem lesznek cap-elve a handek" Ugye ez azt jeletni parasztul hogy: Mivel mindenki fosik a kieséstől és feljebb akar lépni a kifizetési létrán ezért be vannak szarva az all intól és olcsón akarnak floppot nézni, tehát hibás következtetés volna azt hinni, hogy cap-elve van a range-e. A cap-elt range meg azt jelenti, hogy "nem lehet erősebb mint..." mert mondjuk ha KK ja van akkor 4 betelt volna. És itt nincsen felső korlátja annak, hogy milye lehet annak aki csak callolja a 3 betet az ICM miatt. Valami ilyesmit ért a csajszi ez alatt, és azt, hogy györgyi ezt valszeg nem vágja :D óó ha tudná, hogy mennyi minden mást nem vág még mellé.

Szóval, ha az ellenfelünknek valóban nincsen cap-elve a range-e akkor gyakorlatilag ez a flop 95%-át eltalálta a lapoknak ami lehet nála.

Szerintem relatív reális feltételezni, hogy a range-e a fickónak AA-22 AK, AQ AJ AT, A9, Axs, KQ KJ KT, QJ QT Q9s, JT, J9s J8s, T9s, T8s 98s 97s, 87s, 76s....valami ilyesmi kb. Mondom ebbe tuti bele lehetne még rakni talán dolgokat de nem én vagyok a főszakértő.
A lényeg, hogy ebből is látszik, hogy a QT9 gyakorlatilag minden kombinációt eltalált elég erősen, és az egyetlen dolog aminek nincs párja de 2 over lyuksor az az AK ugye, illetve a 88 alatti pp-k, de abból meg nincs sok. Szal a range-e 95%át valóban telibe baszta a flop.

Na a hősünknél mindemellett ugye két darab fekete lap van az egyszínű piros board-on, tehát equity-je sincsen, és soha nem lesz az, hogy blöfföl egy 72o-val ahol a 7d nála van és amikor lecallolja az ellenfele a sorával, akkor lehessen esélye kivinni a potot egy flössel. Ha lecallolják 0% esélye van nyerni, és emiatt ez egy kurva szar blöff. (igen ha riveren blöffölsz és nem vagy erősebb mint az ellenfeled akkor is 0% esélyed van de az totál más kategória és nyilván nincsen equity-d ha full blöffölsz pár nélkül, mert nincs már több lap ami feljöjjön)

Mindezek ellenére talán talán valahol nagyon halványan lehetne indokolni egy kisebb betet ezen a boardon a 72-től avval a felkiáltással, hogy eldobassa a  pp-ket, de annak full kicsinek kell lennie, mert ha megadja akkor szinte soha nem fogja aztán eldobni, mert ha itt kap egy call-t akkor 99%-ban verve van. Persze az ellenfelei nem ismerik az embert és meg se fordul a fejükbe, hogy ekkora barom blöfföt toljon, és van reális esély, hogy egy ilyen kamikáze blöffel ami a törnön jön majd ki tud tekerni a kezükből egy-egy párt, de ott is a range fele tele van sorral meg kétpárral, meg pár + draw-val mindenfelé. És ha ilyen boardon valaki tud egy ekkorát betelni, annak nagyon combos lapnak kell lennie ebben a helyzetben, és fos 1 párral ezt soha nem csinálhatná meg, és ezért fogja eldobatni az 1 párokat ez a move, csak kurva sokszor sokkal erosebb lesz az ellenfél mint 1 pár itt. Na mind1. Az icm a tudatlant segíti itt nagyon erősen.

Az egy jó kérdés, hogy az AK-nak mit kellett volna csinálnia a floppon amúgy. Mivel nem vagyok törni játékos ezért nem akarnék nyilatkozni nagyon mélyen, de talán egy flop call-al nagyon erősen kiteszi magát annak, hogy kibarellezzék az arcát, de ugyanakkor ugye azt is feltételeznie kell, hogy az ellenfelébe szorult valami értelem, és nem fog 2nd barellt lőni totál airrel vagy 1 párokkal meg weak drawkkal sőt, valszeg csekkelni fog sokszor és megnézheti ingyen a rivert, hisz ha ezen a boardon callolni tud akkor nem lesz gyenge soha ugye...a range-ek miatt. És itt a heronk ugye ha tudna játszani nem igazán tudna megbarellezni egy KK vagy AA-t se nagyon azt hiszem mert az is elég kamikáze play lenne, de nem vok turni pro. Na mind1 nem erről akar szólni ez a blog fullra menjunk a faszba tovább.

A végén blöfföl a fickónk kiviszi a potot, instant felcsapja a lapját ahogy számítani lehet rá és akkor megvillan a magyar gyökér pókers szinvonal. Amikor feláll és lepacsizik mindenkivel az asztalnál.
Egyrészt kurva sok ilyet éltem meg, mikor lepacsiztak a pénzem felett amikor két fasz is jön ellenem, és elől vagyok és a végén kisplitelik a pénzem.

A legeslegszebb ilyen party-m omahán volt. Ahol KKxx double suit összefüggő cuccal betettem preflop (valszeg nem helyesen) és kaptam 3 vagy 4 callt (nem emlékszem) Felírtam a partit anno és beraktam calculatorba. a preflop equity-m 40 vagy 50% felett volt!!!! 4 es allinbe omahán. Gyakorlatilag szarrá fogták egymást az ellenfeleim, és mindegyiknek ugyan az a sora lett. Az utolsó caller az csak azért adta meg mert elege volt belőlem :D Na a végén lepacsiztak egymással hogy mekkora janik én meg mehettem a gecibe haza.
Szal rengetegszer lepacsiztak a pénzem felett ugyan úgy mint a fickó, és szerintem ez kurva tirpákság. Én leszarom, de szerintem rossz szájízt kelt emberekben, és egy komolyabb privi CG-be kibasznak mint a macskát szarni ha ilyet csinálsz.

Na második videó ami szembe jött ami mégszemléletesebb a velősségével:
Mákol egyet aztán ünepel:

Link: https://www.youtube.com/watch?v=OvaWV0Hlz4k&feature=emb_logo

Ez volt a full PTSD. Volt egy arc, aki azt csinálta anno live 500-500 CG-n meg hasonlókon, hogy amikor mákolt (nyert egy partit) felállt ugyan így, körbefutott, pacsizott és "GYURKA VAGYOK A BLAHÁRÓL" ordibált. Pont ugyan így. A világ legnagyobb hala volt, néha szarrá nyerte magát, de egy az egyben ez. Beteszi drillel flös ellen a törnön és várja a csodát, hogy leesik a fullja, és utána ünnepel, azát leül és elkezdi magyarázni, hogy mennyire lehetetlen lett volna eldobni és be kellett rakja, meg néha ő is nyerhet na XD...mennyi ilyen volt bazd...már el is felejtettem. Mint a Bikicsiunájozó-s Csutit XD Régi szép idők...

Na már ez nagyon elszomorító képet alkot szerintem a hősünkről, de aztán szembe jött velem még két videó. Az egyik valami fókusz szerű TV-s interjú amibe belepörgettem és kapartam a falat de tudtam, hogy végig kell néznem ha értelmesen akarok írni a témáról és elkezdtem most nézni, és hiszti rohamom lett kb mert sírtam a röhögéstől, hogy milyen szöveget írtak az intro-hoz. Na és most végig akarom nézni a videót, és közbe írni a kommenteket majd úgy hogy a videó time stamp-jét oda rakom, hogy jobban átélhető legyen a fájdalmam.

De még mielőtt belemennénk volt egy másik videó ami után elvesztettem a reményét is annak, hogy csak egy szerencsés jóhiszemű embernek véljem...egy fucking rap videó:

(Figyelmeztetés: Kártékonyan fülbemászó az egyszerűségével)

Link: https://www.youtube.com/watch?v=dY7WanEyV4E&feature=emb_logo

Na jöjjön akkor a feketeleves, a 18 perces TV-s szarság....

Na várjál még nem...találtam közbe írásos interjút is. Félelmetes, hogy mennyire alátámaszt.

https://index.hu/sport/poker/2018/06/05/gyorgyi_kirsztian_interju_kartya_jatek/?fbclid=IwAR2wW68ZHs48OSsu5Y2vOU7s6YcDLwiylWRxyZz-cxQiDHQvfjmlltPUEmM

 

Csemege:
"Persze, kell a játékhoz szerencse, de szerintem a póker az igenis egy sport, ahol a siker 80 százalékát a tudás és a felkészültség teszi ki. Ott van például a király, négyes leosztásom, amikor az utolsó lappal nyertem. Lehetett mondani, hogy szerencsés vagyok, de amikor megadtam az all int, akkor nem csak egy négyessel nyerhettem, hanem legalább 10 lappal. "
Fordítás: Nem mákoltam, hiszen volt legalább 20%-om :D:D Menj már a picsába. 10 outja volt 20% kb. "80% tudás" lol.

"összedobtuk a pénzünket és mindig én játszottam, majd elosztottuk a nyereményt. Egyszer aztán jött egy bubi, 7-es, én pedig rossz lapokkal soha nem szoktam játszani, de ezt most valahogy nagyon éreztem."

Arany :D

Na jöjjön az a bizonyos videó:
Link akinek nem indulna innen: https://www.youtube.com/watch?v=bYldXT2IcLQ&feature=emb_logo



Az intro:
Van egy olyan érzésem, hogy a fickónk írta az intro-t illetve az ő szavai alapján lett formába öntve:
" a pókerben a legrosszabb lappárosítás a heteses meg a kettes...egy dolgot lehet vele blöffölni" Na jó nem fogok mindent leírni csak az időt írom, hogy hol van a videóban. Kemény lesz.

"a proffeszionális pókerben kiveszőben van a blöff. A legtöbben kiülik, azaz kivárják a jó lapot, az Ász királyt az ász párt..." :D:D ilyet csak az mond aki nem ért hozzá nyilván. Ez csak alap hangulatot ad a videohoz. Én ezen kilőttem a sapkámat....
"nem így tett krisztián aki szempillantás alatt lett Monte Carlo ásza"
"különleges csatakiáltással nyert azonnal 57 milliót" wtf :D azonnal. Minden mondat aranyköpés bakker.

Az írásos interjúban is meg ebben is 0:50-nél azt mondták világ egyik legjobb pókerjátékosát verte át, de nem nevezik meg a playert aki ellen ment XD 

1:04 "Egy remegés nem volt a kezemen...mert a remegés az elárul, hogy blöffölsz"
 Szal nem. Sőt. Pont fordítva. Amikor blöffölsz tudod, hogy stabilnak kell tűnnöd és ha ennyit tudsz a játékról mint ez a szerencse fia, akkor pontosan ezt is fogod hinni, de ha blöffölsz tudod hogy jégnek kell lenned, viszont amikor telibe basz a flop és milliókat nyerhetsz rajta, akkor úgy felmegy az adrenalin benned, hogy ha nem képezted magad nagyon komolyan rá, hogy szabályozd valamennyire a szívverésed akkor gyakorlatilag elkerülhetetlen, hogy ne remegjen a kezed az adrenalintól, h lüktessenek a vénáid, hogy elvörösödjön a fejed. Én marha sokat gyakoroltam, hogy chill maradjak geci nagy spotokban is, és emlékszem egyszer egy marha deep CG játékba volt egy full spot on read-em. Story time:

4 Handed volt a jatek eletem legnagyobb nyerő sessiönje volt, asszem 800k plusz lett 500-500 on. de olyan jatek volt, hogy 14k volt a missisipi, és mindenki előtt volt legalább 700k. Csak annyit mondok az öreg rókáknak, hogy az Ékszerés Sanyi volt utánam a második legskillesebb player az asztalnál. Na és volt egy fickó aki rulettezni kifutott mindig és szarrá nyerte mindig magát a végén nyert 1 gurigát rajta mikor kiment és mind rátette az asztalra. Na a 4. ember volt az aki elvörösödött, és ugye geci nagy spot volt QQ-t dobtam preflop el neki, mert a hal ellen visszaemelt egy kurva nagyot. Nem kell magyaráznom sztem, hogy 14k-s missi vagy élőre, a raise reraise mekkora emelés, és mekkora spot QQ val....szal eldobtam pre mert a fickó majdnem elájult a székben, és AA volt nála én meg istennek éreztem magam. Ez volt az amikor délig maradtam mert hajnalban abba egyeztünk meg és nem akartam 1 hand alatt elbaszni, bár ugye kurva sokat lehetett volna nyerni is mellé 200k ból 1 misi elég jó volt és nem akartam kockáztatni, pedig tényleg aranyat ért...de faszom nyersz 1600BB-t maradsz még hogy nyerhess még 2kBB-t vagy elbukd az egészet egy kurva nagy coolerben, és nincs potcontrol amikor 14k-s vak betek vannak.

Szal ja nincs ilyen hogy ha remegsz akkor blöffölsz, sőt jóeséllyel fordítva van.

Tovább.

1:40. Akkora pókeres, hogy nem tudott megélni belőle és elment gyármunkásnak.

És akkor ugye ami az egész story-val a legnagyobb bajom, hogy oké, hogy nyert és szerencsés volt, nincs evvel semmi baj, de az hogy utána úgy tesz mint aki a világ legmenőbb playere és hőst csinál magából ez az ami undort kelt bennem (azon kívül, hogy rámír úgy affiliate promo-t hogy affil linket vagy kódot nem is ad hozzá....) Egy félig értelmes ember is belátná, hogy geci szerencsés volt és egy normális ember meg aztán szerény lenne vele és örülne magának, de ennek itt az ellenekzőjét láthatjuk végig. Szarba lépett és úgy csinál mint ha szándékos lett volna.

2:33 "be kellett vetnie a pszihológiát"...."most jön a kapucni"
Amúgy tök érdekes kérdés, hogy tiltani kellene live pókerbe a maszkokat meg kapucnit, meg a napszemcsit is amúgy. Gyakorlatilag nincsen asszem szabály az ellen, hogy ne játszhassak bukósisakban. És hát ha skill az önuralom szerintem csít, hogy zacskót húzhatsz a fejedre és eltakarhatod magad full paravánnal. És WSOP-n is volt iylen mikor maszkokba jatszottak meg minden. Szerintem az az igazi macsó póker amikor szembe nézel az ellenfeleddel, és uralnod kell magad és tiszta cheap shit maszk meg szemüveg meg kapucniba bújni.

Én is hordtam amúgy, de rajtam amikor szemuveg volt azert volt, mert nem akartam h zavarba jojjenek az ellenfeleim, vagy belémkössenek, vagy máshogy cselekedjenek amikor tanulmányozom őket (és higgyétek el ahol sok a nagypofájú, túlzottan anti buzi, vagy nagyon buzizós sittes alak, ott nem akarod, hogy bekóstoljanak avval, hogy szemezel velük) Szal én azért hordtam amikor hordtam, hogy szabadon tanulmányozhassam őket, nem azért mert magamat akartam rejteni. A kapucnit meg imádom :D De sose elbújni vettem fel. De valid taktika az elbújás csak sztem csít.

3:27 "ha megadta volna elvitte volna krisztián összes pénzét" XD nem volt párja se, és ha megadja nyerhet még a másik 4 outtal de mind1. 4 out nem out ugye, de 10 már skill mert ugye avval jutott be kb az FT re 21 nél XD.

4:15 az anyuka. "Ugye nyert nyert nyert de vesztett is vesztett is vesztett is" :) Szal amikor valaki nem tud megélni pókerből de eljár pókerezni az veszít. Szal inkább ugye ez úgy lett volna helyes, hogy ja néha nyert de állandóan bukott. Szal az anyuka vágja, hogy mi a szitu és jogosan félti a fiát, hogy el fogja baszni a lóvét. Gyanítom ezt is tette, bár az a vicces, ha az embernek van egy kis sütnivalója akkor azért egy ilyen lehetőséget elég könnyen meg lehet lovagolni tényleg a sztárságig, főleg, hogy Andy Vajna akarta támogatni meg ilyenek...god damn it!

5:00 körül a sakkos dolog. Totál cringe. Futkos a hideg a hátamon. "ahogyan a sakkban véli ő, a kártyában is kell emberismeret, önismeret, pedagógia, pszihológia és természetesen kommunikáció"

Nem vagyok nagy sakkos, de én tökre azt hiszem, hogy a sakkhoz kurva angy IQ kell, meg képesség előre átlátni az egész hálóját a lehetséges lépések kombójának minél több lépésre előre. Ehhez nem kell egyik se amiről dumál. Sőt nem is tudom, hogy egyáltalán sakkban hozzá szólhatsz e az ellenfeledhez, nem még, hogy "blöffel" zavard a gondolkodását. Wtf?!

Na a közepe ennek a cuccnak egészen emberi. Örülök neki, mert kicsit már unom magam h lehúzós vagyok.

Na a vége amikor újból előkerül a póker az megint elkezd fájni nagyon

11:30 korul "Persze bevetettem a pszihilógiát és nem emeltem a tétet", Ezt kb minden pókeres instant érti, aki meg nem pókeres annak fogalma sincs arról, hogy mi a baj evvel a kijelentéssel :D
"két jumi" Wááááá. Kill me!

12:40 OMG. Killl meee!

KILL ME I DON'T DESERVE THIS - Generic Ugly Ginger Kid | Meme Generator

A jó öreg blöff call!!!! :D Annyira elgondolkodtatta a riporter a srácot, és az annyira nem akart cikibe lenni, hogy egy amatőr check call-check raise line-ját callolja egy A magassal :D  A kurva életbe nem tudok ideges se lenni annyira fáj. Csak tébolyultan vigyorgok és fogom az arcom. És ez lement a tévébe bazdmeg!

13:24 " de sanjos ez lett. Köszöntem szépen a játékot" És ez volt az a momentum amikor pár hete én ebbe csak belepörgettem kilőtte a sapkám. Az a kruva fentről lenézős arcos tónus és pofádba köpős kéznyújtás.
Amúgy evvel évek...évtizedek óta viccelódünk Atka barátommal, amikor kimákol a fasz...ilyen rajzfilmesen kell elképzelni, ott ülnek a river mindjárt jön. 3 outja van az embernek, izzadás, reflektorfény, a dealer keze lassan megindul, szinte halljuk a kártya suhanását, majd egy másodperces teljes némaság ahogy felfordítják, Ász. Jött a 3 out. És a fickó aki mákolt rajzfilmes gyorsasággal haptákba veri magát és mereven nyújtja a kezét az asztalon át az ellenfelének akit éppen szarrá mákolt, hogy "köszönöm szépen a játékot" és ilyen önelégült gyökér hangon tolja és vigyorral a képén, pont mint a fickó a videóba. ezt nem lehetne kitalálni se bazdmeg!
Szerintem amúgy nem előre megkoreografált túl őszinte hozzá a riporter fickó.

14:53 "Gratulálok hozzá" :D:D ja én is. Eldöntötted, hogy ha törik ha szakad 72o val blöffölni fogsz stackért az FT-n. És a lehető legszarabb boardot kiválasztottad rá, és valahogy be tudtad mákolni és eldobta az ellenfeled és ráadásul utána ettől valamiért elhíresültél, hogy milyen fasza jani vagy. Gratulálok hozzá :D:D

17:00 áhhh tehát innen jött. Ő is ismeri a gyurit a blaháról XD Nem tudom hogy most értékelnem kellene e azt, hogy ezt olyan jónak találta, hogy át kellett hogy vegye, de mindenkép beszédes.

A Patric Antonius-nak igaza volt. Ez jó a tévének, láthatják, hogy egy ilyen bohócsipkás is oda tud érni néha közéjük, és a játéknak meg valóban szüksége van mindig a friss húsra aki lemákol egy ekkora törnit, aztán majd visszaszórja szépen a CG-be meg többi törnibe.

Nah ezen is túlvagyok. Hát maradandó élmény volt még ha nem is pozitív. Szóval szerintem jó az, hogy névtelen lurkók akaszthatnak kurva nagyot. Enélkül nem menne a póker és kihalna ez kell hozzá ez nagyon fasza. Engem csak zavar, hogy aztán valakinek ekkora mákja van, és ennyire elherdálja a dolgot, meg ennyire elhiszi magáról, hogy ez tudás, és ezzel sincs még baj, mert ez az ő dolga ki lehet aztán használni ezt póker közbe, de az, hogy a média ilyen szinten bedől ennek és leadja az már nagyon komoly, és mellé, hogy sorban állnak a sponzorok, hogy fizessenek neki ezért a teljesítményért (bár érted a sponzort nem az izgatja h jo player, hanem h névtelen senki és milyen sikert ért el és evvel mennyi új embert tud magához csalni) és szerintem egy újabb bizonyítása annak, hogy a skill mennyire semmit nem számít, leadják a blöff call-t, és közbe ő a star player. Csak rávilágít, hogy mennyire nem szabad hinni annak, amit a TV-ben látsz. Nem véletlen nem nézek TV-t most már lassan 20 éve kb.

Egy kis önreflektálás még a végére. Szal én is voltam csillagszemű álmodozó. Nekem a BPO volt a legnagyobb vágyam 20 évesen kb, és sikerült is kijutni, és azt akartam, hogy a Tóth Ricsivel legyek egy asztalnál mert az kurva nagy show lenne és bemákoltam valahogy. 3 db day 1 volt és ugyan azon a napon voltam és egy asztalnál ültünk jó sokat. Volt egy hülye elméletem ami tökre nem hülye de azért ki akartam próbálni és már 1000x leírtam asszem akartam egy pro ellen menni egy olyan line-al ami csak pro ellen működik. Mivel tudjuk, hogy a pro jo jatekos, ezert tudjuk, hogy alap szinten hogyan fog hozzáállni egy random playerhez, és én az leszek a szemébe, és a tervem egy olyan blöff line volt, hogy hívni fogok több utcán, és a riveren egy post oak (tölgyfa....fuck that fordítás btw) szal egy kurva kis hívással fogok blöffölni mert value betnek akarom álcázni a lapomat, és ez random player ellen soha nem mukodne de egy pro meg felismeri es elvileg dobni fog.
Na a lehetőség végül is megadódott mert kaptam asszem egy 44-et és jött egy ász a floppon és nem emlékszem, hogy mi volt a betelgetés, azt hiszem a turn is A volt. Nem tudom, hogy végig én hívtam, vagy visszaemeltem rá valahol, de a riverre beesett a random 4-es, amivel kb nuts-om lett, és úgy voltam vele, hogy ki akarom próbálni az elméletem, mert ez a 4es totál irreleváns lap a boardhoz, és ugyan úgy kicsit fogok hívni és megnézem, hogy tényleg eldobja e rá, és tényleg dobott. Aztán dumáltam vele rákérdeztem szünetbe, hogy mi volt, és mondta, hogy ásza volt de.... és pont elmondta azt amit akartam, hogy gondoljon.
Szal én is voltam ebben a cipőben hogy "na majd én kiblöffölöm a prokat" de asszem kicsit szofisztikáltabb volt a megközelítés. Na ezt azért írtam le, hogy szemléltessem én se vagyok hibátlan és én is tudok faszkodni XD