2008. április 29., kedd

Tribute

Ez egy Tribute bejegyzés a pókeres karrierünkre, egy jó barátommal Balogh Attillával aka: Phoenix/Pstar666.
Mikor együtt nekiálltunk játszani az egész freerollokkal kezdődött. Bejutottunk egy 100k gntd-re egy freeről amiből egy 5$ os satra amiből meg a nagy versenyre. Pókeres karrierünk meghatározó pontja volt ez, ugyanis, ekkor csapta meg ennek az egésznek a szele a képünket, hogy mennyire valóságos, és mennyi pénz van benne. Egyikünk sem volt még 18 éves. Teljesen el voltunk kábulva a lehetséges nyeremény nagyságától, és a várakozás 3 napját extatikus állapotban töltöttük.
Minden készen állt az estére, teljes lánggal játszottuk a teljesen feszes, de mégis fish szerű taktikánkat, hiszen, semmi tapasztalatunk nem volt. Két és fél óra után tragikus csend lepte el a dunaharaszti területén fekvő, kétszintes családi házat. Lassan vaniliás szagú füst szivárgot ki a zárt, fehér faajtó mögül, majd kisvártatva két fiatal srác lépett ki az ajtón. Tartásukban megtörött, szemük könnyekkel küszködő, tekintetükben mélységes gyászba temetődött, alakok, mindennapi önmaguknak halvány görcsös másai….Kiestünk.

Eltelt két órába mialatt kisétáltuk magunkból a szertefoszlott álmokat, a feszültséget, és minden rosszat. Aztán elkezdtünk együtt játszani egy ideig közös bankrollal, majd külön utakra léptünk, ám közös kalandjaink koránt sem értek véget a közép iskola befejezésével.
Megmaradtunk jó barátok és pókeres társak is, akik együtt tolják az ipart alkalmanként a fishek armadájával szemben a pkr-en. Szorítunk a másikért és ha ütközünk akkor meg anyázunk egy sort, de hát egymást se lehet kimélni.

Történt, hogy elhatároztam, elindulok egy két saton. Ki is néztem egy ideális több lépcsős dolgot ahol 5-6 playerből egy tovább jut. 3 lépcsős satelite. A 2. ba beszáltam 11$ ért. Úgy terveztem 50-60 dolcsiból meg lehetne csinálni. Sikerült tovább jutnom az elsőn sikeresen és egy hétre rá, ma volt a last step. Sikerült, és így bejutottam a PKR Masters nevű 100k guaranteed versenyre amire amúgy 250+20$ a nevezés és ezt a versenyt is együtt fogjuk lejátszani a kezdetek emlékére.

Születni kell

Egyre inkább az az érzésem, hogy igazán sikeres játékosnak születni kell.
El lehet érni sokat a tanulással, gyakorlással, fegyelmezett jó játékkal, stratégiával és emberismerettel, pszihológiával, readdel, stb de hogy valaki nagyon kiemelkedő legyen arra születni kell. Vagy nem is tudom, hogy fogalmazzam meg a "szerencse" dolgát.

Több dologból is írom ezt. Remélem nem fogjátok elkönyvelni sírásnak ezt az egészet, de az elején egy két mostani dolog.

Az, hogy pl lemegyek játszani heti 4x kb a goldba, és röhelyesen hülye ellenfelekkel tolom, és aki meg nem teljesen szánalmasan hülye az meg irtózatosan kifigyelhető, az egy dolog. Az már picit jobban oda tesz, hogy akár mennyit járok le, nincs hosszútáv. Nyeregetek ilyen kis fityfaszokat, ha éppen nyerek, de semmi extra vagy kiemelkedően jó. Hiába fizet ki a fish mindenkit minden lószarral, ha ellenem a lyuksora lejön, ha az 1 párjából full lesz stb.

A másik érdekesség lehet pl a Pagat. Rendkívült tehetséges srác, és über skill 16 asztalon tolni, de az, hogy megússzon egy ilyen bukó/tilt szériát ami most volt neki a végén ugye megkoronázva a 150/300$ as asztallal... Utána, hogy 2 nap alatt behúz egy olyan 55k$-os jackpotot amiért mások hónapokon át szenvednek mindhiába, (26 allinből 25 megnyert asszem) az azért már több mint tudás. A csillagok szerencsés állása, vagy a jó csillagzat alatt való születés vagy nem is tudom.

Vagy pl Iteo. Ő is tuti skilles, de hogy honnan nyerte meg azt a bécsi cuccot az vicc. Ariusnak érdekes mód nem jött.

Én elég balszerencsésnek vallom magam, de nyomon követem nap mint nap egy nálam még palibb ember bukdácsolását: Krisztián, a Gold egyik tulaja. Ha láttál már szerencsétlen embert...
Nem csak az egy alkalmas hülyeségekről beszélek... nem játszik rosszul, de ha fish ellen tolja be jól a pénzét 10 ből 9x veszít. Oké hogy boldog a házas élete stb, de nem neki való ez az egész. Látom a két szememmel, ahogy 1 outok meg 2 outok ömlenek ki ellene nap mint nap. Persze ő sem adja fel mert tudja, hogy jól játszik, de hiába a sok okoskodás, hogy hosszútáv, hogy a statisztika... Apropó, ha statisztika. Keresel egy szerencsés valakit (mint pl a pali aki kimen vmi nagy versenyre, kiesett kb elsőnek, bedobott egy érmét a gépbe, jackpotja lett, és utána 3x annyit nyert cg-n) és veszel egy ilyen szerencsétlen idiótát, és máris megvan abuzi statisztikai átlag. Egyiknek egész életére tartó szerencse, másiknak meg pont fordítva. Ez hosszú távon statisztikailag, pot olyan, mintha egyik coin flippet egyik nyerné másikat meg a másik 1000 ből 1000x ugye.

Net ugyan ez. Van egy köcsög pkr-en aki akár mit csinál nyer. Nem játszik rosszul egyáltalán, de veszteni még nem láttam. Olyan pedig nincs, hogy valaki annyira jó, hogy mindíg csak nyer. Ez a csávó pedig mindíg 3x os stacken ül nl100 on meg 200 on 3 asztalon minden nap a hét 7 napján. Amikor meg hülye megadása van akkor persze ő is tud mákolni, aztán jól megmagyarázza, hogy az mennyire oddsos megadás volt. Több ezer dollárt visz el folyamatosan, teljesen lehetetlen körülmények mellett.

A mai nap amúgy épp egy hülye bukószériát "kerültem ki". Csak 150$-t foldolásztam el szépen. Top párok, setek kétpárok, mindet kidrawolták és mindig el tudtam engedni. Picit belebolondult, önirónikus mosollyan a képemen persze.
Live természetesen fish hegyek. AA val preflop miniréz és végig csekk tök lagymatag boardon. Természetesen egy dró se jön. Fish ugye lyuksorral kimákolja az egyetlen flop setemet. A QQ mat meg el tudtam dobni a k10x egyszínű boardon, mert ugye hiába olyan az én dámám is pali 10k-t emel floppon, és tudom hogy flösse van. Csak azt nem tudom, hogy a nyitás 600 at és a reraise 2500 at preflop hová tette amikor a 95s re megadta egy laza csukló mozdulattal.

Hová lesz így a világ? Mi lesz velem?