2008. március 23., vasárnap

Pozitívan

Nem értem miért vagyok ilyen vidám, felszabadult és miért érzem magam sikeresnek...főleg a mai nap után.

Voltam live tolni. 40k ba fájt. Voltam a Go west versenyen, 11. lettem.
GoWest: Semmi a köbön. Belenéztem egy kicsit egy 6os pokerba egy hatos setbe egy AA ba és egy AK ba a legvégén. Egyetlen egy párom volt egész verseny alatt, és egy showdown amikor a 3Memet betoltam KJ re KA adta.
Miki megint megmutatta milyen a jó verseny póker. Tud és szerencséje is van XD. 2. párral rátolta top pár megadta és volt 5 outja meg egy backdoor szine. Lejött neki :D Aztán FT-n 6 playernél elhúztunk Zsolttal.
Ami a versenyt és a helyszínt illeti: Kiváló. A kaszinó olyan volt mintha nem is magyar lenne. Egyszerűen biztos, hogy Magyarország legszebb és legelegánsabb pókerterme, kár hogy másfél óra utazásra van. A dealerek mesterien profik. A játékosok, jókedvű értelmes emberek ezért öröm volt a kiesés után ott ülni és beszélgetni velük.
Sámson mondta, hogy tervez még egy ilyen versenyt csak úgy ennek a 16 embernek, mert neki is tetszett a társaság. Ott volt a bestpoker.com magyar fejese aki mondta, hogy majd felhív jövőhéten, mert egyéni ajánlatot akar tenni :)

Átmentem aztán live cashezni. Buktam. Jó játékkal. Elején felmentem 5k pluszra amit elkutyultam pár nyitással ami becsődölt stb, laza játék, de aztán ultra feszes lettem. Behalt egy draw-m sok pénzért jó oddsra, behalt egy olyan drawm ami AKs volt flop J magas nekem flösdraw. Egyik embernek kisebb flösdraw másik embernek meg AQ, bármelyik lapom üt be valamelyikőjüket kisemmizem, mert nem volt túl sok eszük...
Egy QQm meghalt már megint most egy JKJ-s floppon. Nem volt nehéz dobni. Egy KK meg egy Q66on. Flopp előtt 1100 ig hívok. 2 en adják. A flopba hívott egyik, én all inig emeltem ami olyan 7k lehetett, szal raise pot legalja kb. Adja 56o. OKKÉ.
Egy jó óra vagy másfél pihenő újult erő. 10. hand. 9 handot dobtam preflop limp nélkül BB re kapok 98o-t Flop889. Elcsekkelem. A preflop play sok limp volt semmi eksön. Egy nyit 500 ig 4 megadás én is csak megadom. A képlet hogy miért: mert ha van 8as valakinél akkor úgyse dobja el, ha magasabb poketpár akkor se és nem is lehet az a célom, hogy eldobassam vele hisz 2 outra várna. 99 kizárható mivel 99 el örömmel emelne mindenki preflop ezen az asztalon 1-1 játékost leszámítva akik nem voltak érintettek. Turn A. Éreztem, hogy valami lesz. Elcsekkelem, jön egy nyitás 1500ig amit megint csak megadtam azt hiszem. AA szintén nem lehet kint. 2 en maradtunk amúgy evvel. River 5. Betelek 4k-t és kapok egy tök overbetes all int a maradék 15k-m ra. Megadtam és természetesen A8 volt nála az egyetlen hand ami bentmaradhatott. No com, elkerülhetetlen volt, főleg, hogy egy fish tolta be. Ez a fish amúgy pf 2k-t megadott 102o ra és egy 10K10 es floppon egy AK-t megölt (turn 2 csak h tuti legyen) Gáz.
 Ami fura, hogy egyáltalán nem zavart, mert úgy hiszem jó játékkal buktam el. Valamiért még mindíg úgy érzem, hogy valami nagyon közel van és történni fog. Valamiért boldog voltam, hogy lent lehettem és beszélgethettem a barátommal és a haverjaimmal. Flippereztünk és jó volt.

Ezen kívül még ami jó hogy várom már a pénteket. Meséltem, hogy ugye lack of social cuccos. Egy héttel ezelőtt mikor lent voltam éppen nagyon jó kedvembe voltam egy sit n go közepén. Beszéltem az asztallal és áradt belőlem a vidámság. Játszott egy lány is de komoly pofát játszott, de volt egy másik lány is aki néző volt. Bele vontam őt is a beszélgetésbe, aztán egy kis idő után elment, aztán vissza jött és akkor már oda is köszönt. Megint beszélgettem vele, utána meg mellém is ült nézte a lapom. Egyik osztó sráccal van jóba, volt oszt társak. Aztán megbeszéltem vele, hogy kövi héten ugyan ekkor majd tolunk valami gamét. Ez tegnap volt, és el is jött és biliárdoztunk, beszélgettünk és végre új emberrel ismerkedtem meg és nagyon jó érzés volt. Csomót mesélt és megint találkozunk kövi héten majd...fel vagyok dobva emiatt is valszeg.

Kicsit vissza. Szal a GoW-es verseny után Zsolttal kajáltunk és megbeszéltünk csomó mindent noiq-ról stb. Jó volt mert végre letisztázódott minden. Tök fura hogy neki a noiq a kánaán nekem meg az ellenkezője, szépen bemutatja a poker sokarcúságát. Meséltem neki a live játékról és úgyérzem meg jött hozzá a kedve. Jó volt vele is dumálni.

Final toughts. Beszélgettem a Gold poker egyik tulajával a Tibivel. Tapasztalt öreg róka, aki sokmindent megjárt már 50-100 tól 500-1000 ig. Mesélt dolgokat és arra jutottam, hogy lehet feljebb kéne mennem 50-100 ról, mert ez nagyon gáz ami ott folyik. Most gye über agronak ismer mindenki mégis bukok az über tight gaméval. Arra jutottam, ha meglesz a 200k plusz akkor avval elmegyek szépen máshová 100-200 azni. Ami 10 beülő de élőbe nem kell sokkal több. Hátha ott más lesz a tapasztalat, vagy nem is tudom. Annyira mókuskeréknek tűnik nekem ez az 50-100 valamiért. Megint csak 40 ropi pluszba vagyok amúgy live.

Gowestes csapatról még egy szó. Nagyon király érzés oda is tartozni. Valamiért úgy érzem mintha valami féle elitbe lennék és ez felemelő érzés, még akkor is ha talán nem is annyira speciális elit.