2019. július 25., csütörtök

DC session p2

A másik sessiön.

Na ez a sessiön már érdekesebb volt. Frissebb is az emlék. Végre egyszer az életbe, egy rövdi időre full table volt 8 playerrel.

Most is volt ott egy dagadt nem fehérbőrű fickó akinek a zsebébe volt kb 400k, és tette befele ezerrel. Rajta kívül még volt egy classy madame is az asztalnál, egy random small stack taxis, es random inkább holdem player aki nem tudom miért ült be, de jó mert túlértékeli  a lapjait meg kifizet mindent holdemes mentalitással. Volt még egy random busszofőr, egy gambler aki azért valamennyire érti az omahát, meg egy marha gazdag fickó aki egyébként tök jófej.

Hogy story-zzak is. A gazdag fickók pókerbe általában kényesek szoktak lenni, valami random dologra. Ő szeret auto élő meg missi lenni, és a dealer nem fogadta el egyszer úgy a tétjét, hogy még meg se nézte a lapját, de ki volt osztva már a lap, és rákérdezett kétszer, hogy biztos-e, és aztán felcsapta a lapját bedobta és kért új osztót vagy elmegy. És persze kapott új osztót, mert tényleg generálta a játékot.

Érdekesség még: ez a figura meg a dagi ...i  mean nem dagadt hanem fat as fuck. Tudod, van csajoknál a side boob, meg under boob....nem akarom képbe berakni ide, amikor kilátszik egy része a mellének a csajnak, oldalra vagy alulra, mert olyan rövid a cucc ami van rajta. Nem fed fel mindent csak látványos. Na ez a fickó ugyan ez volt, csak under belly-vel. Olyan kurva kövér volt, hogy az XXL-es póló se volt elég nagy rá és kilógott a bele lefele....szal nem fat, hanem fucking fat volt.

Nah és sírt mert vesztett, és mondja neki a fickó aki levágta, aki a gazdag figura, hogy ha akarja átülhetnek heads up-olni másik asztalra 500-ért. Mondja erre a másik "tedd ki a pénzt" szokásos cigó duma btw. Faszi megfogja, kis tatyót kicpizározza és felkúr az asztalra egy kötegelt huszas csomagot. Amire emez elkezdi számolni hektikusan, meglepódve, szinte megszeppenve a pénzét, (onnan tudom hogy 400k volt nála), közbe a másik, kivág még egy köteg tizest az asztalra, erre a dagi viszakozik, hogy "jajj csak vicceltem, vicceltem" LoL. Get rekt son.

A játék dinamikája számomra a szokásos volt. 5 lapos laphalál XD. Ritkán volt 1-1 értékelhető lapom, amivel meg lehet adni kb 1.5-2k-t ami a legtöbb preflop volt, hogy az fáj, és ami még jobban, hogy amikor volt is, olyan szinten misseltem a floppot, hogy vagy közöm se volt hozzá, vagy 4 way-be volt egy weak setem, egy két színű boardon amiben van egybefüggés és 100% hogy halott vagyok ha nem pározódik, de arra azért jó, hogy még égessek bele pénzt XD. Ez ment literally 5 órán át. Volt kb 3 értékelhető handem ami flop-pon bíztató volt. Pedig azért 5 laposba lehet kombinálni.

Anyways, az első party-m nagyon meleg volt, semmi közöm nem volt hozzá, de beszartam rajta.

Úgy nézett ki a dolog, hogy volt egy 500-as missi, amire volt egy 2k-s emelés amit megadtam TTJA4ss (az ss az a double suit jele nálam), erre jött egy splash-elős 7k emelés Mr $-tól, amit megadott a holdem player, amit megadott a gambler de valamennyire értő player. Na én itt 27k val ültem, és semmi értelmét nem láttam megadni. Eddigre már elég beteg voltam a dobálásoktól. Úgy gondoltam, hogy ha megadom, akkor még mögöttem megadja a dagi is, megadja a madame-is, és vagy megadja a buszvezető is vagy beteszi a 20k-t mert már nagyot nyerhet, és úgy tűnt arra megy, hogy egyszer betegye egy nagyobb party-ba elsőnek.

Mindemellett az image-em nagyon feszes volt, és gyakorlatilag sose emeltem preflop. Ez szerintem azt jelentené, hogy egyrészt aki 2k-val van benne mind eldobja (dagi, madame, buszvezető), az original emelő Mr $ valszeg megadja, amire meg fogja adni a holdem player mert commitednek érzi magát és mert nem tudja, mi az az az omaha (haha azazaza) és mert valóban megadó kb már (de attól még nem jó játék, hogy így belekeveredik), és a gambler pokerhez értőnek meg fájna annyira, hogy nem fog bele menni ennyiért, főleg mert tart tőlem (image miatt).

Annyi még, hogy ha a gambler ertő igazán értené és lenne pénze is elég, hogy rebuyolgasson, neki ha nem totál trash lapja van... és ha értene hozzá tényleg akkor 7k call után nem lehet nála totál trash, de minden szarral callolgatott ő is azért, szóval akkor neki is lehetne call.

Az én lapom nem olyan jó multiway-be, de szerintem 2-3 way-ben úgy hogy riverig garantáltan elmegy, egész jó, főleg ha mellé vesszük a lap selection-jét az embereknek. Általába ha double suitot láttak mentek vele ezerrel, ezért simán előfordul, hogy a J magas flössöm is él, amikor pre allinba beteszi pl Mr $ egy 23446ss-el mondjuk. (lesz példa durvábbra is). Szóval betettem a 27k-t amire 3 fold jött Mr $- vissza emelte a maradék pénzét, ami segített nekem a gambler értő kizárásába, mert előtte volt 50-70k kb. A holdem fickó megadta, és a gambler értő el is dobta. Mutatás nem volt.

Kérdezték, hogy 1x vagy 2x dobjuk le. Mindenki mondta, hogy 2x. Jött a board:Kc8d9d. Semmi színem nem volt benne, csak egy backdoor treff draw. Mondom hát ez elég fos, itt mákolnom kell nagyon erősen egy sort vagy ..... és még a set se lesz jó valsz. Szal már álltam fel, hogy adios, turn Kx. Elvileg, ez nekem nem olyan rossz lap, river 3x. Mondom szerintem nem én nyerek Tízes párom van (tanulva régi pókeres cuccokból, ha mutatni kell én mindig mutatom, hogy ne hibázzak, hogy ne muckoljak nyerő handet, és mert amúgy is ez a szabály) Holdem fickó nézi a lapjait, nem mutat semmit, közbe a buszvezető kicsap egy K3-at és akkor még nem fogtam fel, hogy ő nincs már rég játékba, csak megtartotta a lapjait, kicsivel később rájöttem, és Mr $ azt mondja, hogy "nyerni fogsz vele", és muckolta a lapját, és a mr holdem is. És nyertem b+. 5 lapos omahába egy TT vel nyertem egy 3 way all in potot. WTF. Hogy nem volt egyiknél se legalább egy magasabb pár, vagy egy király...10 lapból. fucking wow. Eddigre már 50k val voltam az asztalba és evvel vissza plusszosodtam.

Nem vagyok meggyőződve 100%osan, hogy mennyire volt helyes a play. Az a baj, hogy Mr $-nál nagyon nagyon sokminden lehetett, de valszeg ami miatt dobható lett volna könyebben, az hogy holden fickó is megadta, és azért az eleg sokszor AK vagy magas párt is kell, hogy jelentsen, és ha időben felfogtam volna, hogy nincs akkora stackje, hogy dobjon, akkor nem is lett volna szabad betennem, főled a gandler 4-es miatt. Főleg ha mellé azt nézzük, hogy feszesen akarok játszani, és flop után betenni. Valszeg nem volt túl optimális a play. Valszeg nem is voltam hátul, főleg ha párok meg alacsony suitedekkel is callolgatnak, de tudi, hogy nem voltam elől se. Benne volt biztosan az is a dologban, hogy nagyon laphalott voltam és már 3-4 órája nem volt lapom és nonsop csak vesztettem 2-7 ezresével a cuccot. Utólag leírva azt mondom, hogy gamblerkedtem, és fos play volt. Kurva mák volt és nem akartam elfecsérelni.

Hmmmm most ahogy írtam elkezdtem betenni handeket calculatorba 3 way-be. Értelmes lapokat feltételezve az ellenfeleknél amiben nincsen se pár se király (persze értem, hogy range-eket kéne adni nekik, de...egyrészt nem lehet a calculatorba mert nem sima 2 lapos, másrészt, milyen range-et adsz neki...mondom hogy double suited also osszefuggessel is jott volna ezerrel. Megnézem most arra miat ad ki.





A felsőnél adtam egy kurva jó handet Mr $-nak és direkt olyan suitokat, ahol totál ellenkezőek a színei az enyémhez képest, ha átcserélem a színeit úgy hogy 1et fogok belőle, akkor 31%-ra esik vissza neki is az equity-je.
A második meg egy igazán lehetséges felállás az alapján, hogy nincsen párja egyiknek se, se királya.
Beraktam még egyolyat isamikor az egyiknek nuts lapja van AAxxxss-el, és a 3. playernek meg értelmes double suited egybefüggő, az akkor az AA nak nagyon jo 45-25-25. Persze range-ekről van szó én overall, szerintem break even lennék a range-e ellen MR $-nak, viszont holdem fickó ellen valszeg nem----bár for fucks sake, ha bemegy pár nélül király nélkül nem totá legybefüggővel (mert ha lett volna egy 89TJQ-ja megmutatta volna btw) valami kis páros szarja volt asszem mert mintha mutatott volna egy kis párt, akkor ezek a range-ek ellen azért kurvéra nem vagyok hátul, de over all elől se, és a célomat bebuktam, hogy smart post flop play. Magyarázhatnám még egy évig ezt, de se nincs meg hozzá a program ami kiszámolná range-ek alapján (ha van ilyen egyáltalán 4 meg 5 lapos omahára) se nem számít annyit, úghogy mennyünk tovább mert rengeteg cucc volt még.


Második hand:
 Crazy (nevetséges mert egész este alatt volt kb max 10 crazy hand)...de valahogy mindig megtalál a crazy. 1k missi, amire én emeltem 3 ig ig. Dagi 7k, és Mr. $ call és én is call. A lapom TJK volt egy suited. És igen semmi értelme a 7k raise-nek csak az hogy levágjam magam vele.
 Flop K86 egy két színű volt nekem backdoor flushdraw. Mr $ beledonkolt 10k-t. Én megadtam, mert úgy gondoltam ez ilyen lövöldözgetés ami draw-tól 1 páron át bármi lehet. Dagi mögöttem megadta, aminek nem örültem. Dobnak előttem egy J-t ígyén is eldobtam a J-t, meg egy 3as volt még dobva.

Turn, 5x. Mr $ hív 20k-t, amire nagyon szenvedve eldobtam, mert kurvára úgy éreztem, hogy jobb vagyok nála, de mögöttem ült még a fish, és közben simán lehetett jobb is a fickó, meg persze a combined oddsok ellen megint csak nem lettem volna túlságosan elől, igazából lehetséges, hogy el kellett volna dobnom a floppon, de szerintem nagyon erősen benne volt, hogy a megadásomra lelassul az akció, de az is ugyan annyira, hogy mivel megdonkolta, nem fogja aztán elcsekkelni a törnön. Eldobtam végül mert volt még előttem vagy 65k és nem akartam felégetni mindent egy ilyen random szar handdel. Dagi megadta. River check check volt, és QQ val nyert a dagi, a másik fickónál meg 1pár plusz draw volt..... :'( ha láttam volna a lapokat megadtam volna, mert a dagi totál irreleváns volt a partiba de a fasz se gondolta, hogy egy alápárt így felértékel. AA tól meg nem kellett félni. Nah ilyen volt ez az asztal b+. És ezért kellenek erős induló handek omahában. Mert úgy se tudod kitalálni milye van.

Gyakorlatilag ez volt a két party-m amibe részt vettem 4 óra alatt (szánalmas, pedig egyáltalán nem játszottam über mega nit módon) De volt még két érdekesség.

A gambler értő vesztett egy nagy partyt egy hülye callal. 50k rol felment 160k ra es evvel vissza 70-80 ra és betiltelt nagyon. Elkezdte csapatni neki. A dagi fish is tilten volt mert állandóan vesztett a gyönyörű játékával és bár éppen by the fucking way kurva nagy pluszba visszahozta magát mert volt előtte 200k valahogy, még mindig tilten volt :D:D really!
Nah és akkor elkezdtek potolgatni preflop, és a lényeg, hogy 45k volt a pot raise kb az ertő gamblernek, amire a fish repotot tolt ami a 3. embert Mr $-t már all inre rakta. Na itt ő rengeteget gondolkodott. Én élveztem, hogy megfagyott a hangulat a teremfőnök is oda jött és bekussoltatta az osztót, hogy ne jófejkedjen, mindent rohadt hivatalosan csinált, hogy nehogy balhé legyen belőle. Én tisztelem ezért btw. Eltelt szerintem egy jó 5 perc, mire Mr $ is betette meg a gambler is. A pot kb 500k volt (preflop 100/200 on) A gambler megmutatta a lapját nála double suited jó ász pár volt teljesen legit az all in de 5 laposba az ász pár akár milyen jó sokkal gyengébb all inben, még 3 way-ben is. A fishnek valami saláta félig egybefüggő szarja volt 9TQ a többire nem emlékszem, de várjál!! Mr $ mutatott egy J8345 öt amibe volt 1 suit (lehet kettő is.....) Érted. Ezért mondtam, hogy most milyen range-et adsz neki.
Persze ennek az egésznek nincs sok értelme preflop és gyakorlatilag bármilyen lapom lehetett volna valszeg eldobtam volna, mert nem szándékoznék betenni 3-4-5 buy int (ha 20k a buyined) preflop 5 lapos omahába Very sick.

Nyert Mr $ J8 al mert flop 2 pár ból 2 pár ból fullja lett xx8JJ vel. És a daginak meg a J8 al volt sora. Na mind1.

Ezután 3 an maradtunk de Mr $ mondta, hogy nemsoká megy. Levágta a nag ynemezisét mert utálták egymást a dagiva, és kurva jó volt hallgatni az oltogatást, és csak sokszor össze néztem vele és röhögtem. Valamennyit megpróbált visszaszórni de akkor is csak nyert, a dagi folyton könyörgött neki, hogy maradjon még, és mellette meg literally még 1 órán át nyomta hogy 2 lappal nyerhetett csak meg hogy 500k.

 Na aztán kettesben maradtam vele 4 től. Kérdezte, hogy "lejátszuk" arra gondolt, hogy no rebuy winner takes all. Mondtam neki, hogy figyi fél 5 ig maradok azt meg tudom igérni (mert azt kéregette Mr $-tól) Belement. Volt előtte 45k kb, előttem 75k. Életem első Hu omaha sessiönje.

Minimálisan képbe voltam azért, mert valamennyire értek a HU hoz holdemben, és néztem anno omahában is, de valaki aki igazán ért hozzá tuti felmosná velem az asztalt.
Ellenfelem eddigre kb 7-8 whiskey-t megivott már. Úgy voltam vele, maradok kicsit safe a jatek, mert button 500, arra max 1500 a raise (amit meg is tett sokszor vakon) annyiért el tudok nézelődni.

Pont fél 5 lett, amikor egy QQ7JK double suittal sikerült floppolni egy 779 et amivel flush draw-m is volt, és preflop emeltem is vele asszem az 1500 ára 4k ig, amit megadott. A floppon donkolt 5k-t amire 15k ig emeltem, amire insta all int mondott, amit én snap calloltam. Asszem drawing dead volt!!
Nem emlékszem pontosan milye volt itt már jegyzetelni se volt erőm, se lehetőségem kb, volt nála 3 pikk meg két treff azt tudom, volt nála 3as meg 4es azt is. Valami ilyesmi volt a handje 3449J asszem, 3 pikk és két treffel. A treffel kisebb flöshúzója volt. Király volt.

Evvel lett meg az elipszis tréner :D:D

Nagyon fasza sessiön volt. Nagyon fos lapjárás, egy nagyon mákos party. Szépen lendületben fog tartani ez. Alig várom, hogy legyen majd egy olyan, amikor jobb lapjaim vannak, és tudok több floppot nézni és a floppok még el is találnak szépen, és mondjuk hozzám jön a javarésze :P
El kell hogy tudd képzelni, hogy megvalósulhasson :)