2010. július 10., szombat

Ventillátor



A cím: mert gőzt fújok ki vele, mert az újságot is hozza a szél, és mert nyár van(...és semmi baj, olvadok mint a... XD).

Igen :) elég jelentős. Ebbe még vegyük azt bele, amikor az EV a helyén marad, mert nincs outom a set over setbe, vagy az over pár vs over párba, és eléggé kijön hogy mi a pálya :S FOS! Még jó, hogy a rake back pénzt amit a multhónapba kaptam ehhez a hónap plusszához írom, mert úgy nem olyan vész. Ami a célom evvel "sírással" hogy most, hogy kiírom, abba marad végre, és jön az EV is, meg jön a set over set felém. Meg mikor top párokat top kikkerrel floppolok nem floppolnak 2 párt ellenem ugyan arra a lapra.


A másik amiről írni akartam, hogy milyen érdekes, és halál igazságtalan, hogy minden média és újság arról, szól, hogy ki milyen versenyt nyer meg. És semmi más nincs se a tv be se az újságokba, csak, tour tour tour, és tudjuk,hogy live tourhoz, hogy a hosszútáv kijöjjön konkrétan egy élet kell. Na mind1. Fura, hogy totálisan ignorálják a cash game játékosokat. Nem irigység, mert én nem is akartam soha refi fénybe kerülni evvel, de olyan vicces. Mikor a hülye tour playerek akik nyertek átülnek CG-zni és bebuknak mindent 1 óra alatt. Legyen övék a cover.
Mondjuk aki coverre kerül azt felkapják + annyit nyer hogy örökre elég hogy hozza a poker karrierét.

A másik, és pont most láttam egy interjúl Hellmuth-al meg Ladererrel (régi nagy beton mind a kettő) akik szintén elmondják, hogy mennyit változott a játék, és hogy a szerencsének meg a flippeknek mennyivel jelentősebb szerepe van. Dominál a szerencse. Hát igen... de a turni a király. Legyen. És jöjjenek aztán CGzni. Annyira vissza akarok menni élőzni, hogy az fáj. És akkor a régi pokeres társam, és barátom, aki leégett anyagilag és kiesett a körből, kap egy olyan lehetőséget, hogy beszarok: gazdag rokon finanszírozza a játékát. Ez is kell ehhez nagyon. Láttam pár ilyet: ha egy tehetséges gyereket pénzelnek hátulról a nagy játékokba kegyetlen milliókat tud szakítani ( ha valaki akar... :P) de örülök is neki amúgy, mert majd fogunk tudni együtt menni, ha meg lesz a rollom és azok nagyon feelinges idők voltak.

Ja még valami. Daniel megfogalmazza amit én már ezer éve írok, csak nem tuti, hogy nekem elhiszitek,de neki talán:



Edit: nem maradt abba. Volt egy maistro hand. 2 limp es egy over bet 9$ nl100 on. AA val callolom csak, mert 35$ ja volt csak és shove-ot vártam tőle floppon. Flop QK3 limp caller donk 4, emelő call, én raise 16$. 2 call. Turn 6. donk20. ok mondom lassítok ha QK. csak call. ss már all in itt. River 3. mondom perfect. El is csekkeli. Bevágom mondom ha QK akkor is kira vagyok. Megadja mutat 66. EV huh?? Ez grafikonon nem mutatkozik lemákolásnak... ilyeneket kapok.

Edit 2: Meg egy set over set 100 on. akar valaki bankrollolni?

Edit 3: nem szoktam leosztásokat írni de muszáj ezt. Deepen vagyunk 200-250BB mind a 3an. AsKs. 7en vagyunk az asztalnál nl100. UTG bets pot 3,5 egy call. Vissza is emelhettem volna, de oop-ből meg ennyi kilengés után stabilabb játékot válaszottam és adtam. Flop KJs8s csekkelek. cbet 6.75 call, én 18 ig 2 call. Itt tudtam, hogy a callolónak draw-ja van és ha esik akkor jackpot (kitalálhatod...) Turn 5c és mivel tudtam azt is, hogy az eredeti emelőnek vagy 2 párja vagy AA ja vagy AK ja van, nem hívtam, mert kiemelhetett volna ilyen mélyen. Vele 250bb mély voltam. Körcsek. River blank. Én csek emelő scek 3. player bet 32. Easy call nekem sajna a mögöttem ülő is callolt a KJo-jával. Meh. Ilyen set up és mekkora Implied oddsom volt itt is atya ég. Ilyeneket kapok. AKar valaki bankrollolni?

4. még egy flush over flush, úgy hogy 3 barelleztem riveren jött meg, ugy hogy pre emeltem J6o val jött kint volt K és A is a szinböl. Riveren meg elcsekkeli. Szerencsére csak harmad stackes votl. Szép termés 4 asztalon egy sessiönbe -350$ úgy hogy ebből avg 1,5 asztal volt nl 100 a többi nl 50. Mekkora fos ez. 4 asztalon csak! mi lenne ha 10 en tolnám ? :S Félelmetes belegondolni. És nem játszottam fosul egyáltalán sehol. Most arról nem tehetek, hogy abszolut bénán elcsekkelik riveren a hülyeségeiket mikor nekem a river ugyan úgy a perfect card amivel hihetem hogy bejavultam ha esetleg jobb is volt és nem szarral callolgat. Akkor set up feelingje van hogy fáj. Valaki nem akar bankrollolni? :/