2023. november 2., csütörtök

Duna pókeres játékosok! Szólaljatok fel a kifosztó rake ellen!

 Egy elég komoly változtatásra készül a Duna póker, és úgy gondolták ezt a változtatást jobb lesz minél halkabban, és minél gyorsabban elintézni. Azért vagyok itt, hogy hangot adjak mindenkinek aki szerint gusztustalan, amit művelni készülnek. Valamint, hogy megpróbáljam reprezentálni az összes játékos érdekét. Ezennel megkérném a játékostársaimat is, hogy szólaljanak fel a saját és mindannyiunk érdekében!

A helyesírási problémákért és az esetleges pongyola fogalmazásért elnézést kérek. Nem volt lehetőségem ezekre elég időnt fordítani, mert nagyon szűk az időnk.

Gondolkoztam azon, hogy finoman és diplomatikusan fogalmazzak, de minek? A tettek úgy is önmagukért beszélnek és amire a Duna készül az nagyobb geciség, mint amit bármilyen szó tükrözni tud. Azon is agyaltam, hogy a "pókeres társadalom" érdekeit képviselve, visszafogottabb legyek, de az nem lenne önhű és talán már lassan el is fogadtatok olyannak amilyen vagyok így ez nem fog problémát jelenteni.

Szeretném ha mindenki tudná, hogy ez nem egy vicc, hanem véresen komoly.

A Duna póker vezetősége úgy döntött, hogy itt az újabb rake emelés ideje. De ezúttal nem azon van a hangsúly, hogy a max rake cap-et megemelik újabb 20%-al....bárcsak ennyiről lenne csak szó. (hogy visszasírom azt az időt, amikor azon ment a hőzöngés). Ennél sokkal gusztustalanabb. Jelen állás szerint meg fogják majdnem DUPLÁZNI a rake-et azon a téten ahol én játszom.

A változtatás(zárójelbe ami előtte volt):
100/100 rake 10%(7%) cap 12k (10k)

100/100 rake 7%(5%) cap 12k (10k)

500/500 rake 5%(3%) cap 12k (10k)

 Ezt a változtatást 1 nap múlva kívánják bevezetni a hét legforgalmasabb napján, pénteken. Erről csak azért tudok mert felhívták az osztók a figyelmemet, hogy egy kis A4-es lapra a kassza körül ki volt téve ez a tájékoztató.

Mit jelent ez és miért olyan fontos felhívni minden rendszeresen odajárónak a figyelmét erre?

A régi struktúra szerint egy 500/500-on játszó player kb 6000 FT/h rake-et fizetett. Ez kb ugyan ennyi 100/200-on és valamivel kevesebb alatta. Tehát ha ott játszottál egy hónapban 100-150 órát akkor letermeltél te egymagad a háznak 600-900 000 forintot! Ami ezen felül megmaradt neked az a te nyereséged volt. Jelenlegi állás szerint ez az összeg minimum 10000 forintra nő óránként, ami majdnem a duplája annak ami eddig volt. Ez a szám figyelmen kívül hagyja azt, hogy a cap is 20%-al nagyobb lesz tehát az átlag rake is feltehetőleg 3% mellett 12k val is megváltozna 6k ról, de legyünk engedelmesek és nézzük ezt el és csak vizsgáljuk azt meg, hogy ez a "2%"-os növekedés mit is jelent valójában, és miért majdnem egy 100%-os rake növekedés és miért olyan gusztustalan.

Gyorsan ideírom, hogy MINDENKI meg volt botránkozva ezen akivel beszéltem. A legnagyobb nyerő regek is elgondolkoztak azonnal, hogy oké milyen alternatíva van. Külföld, privi, online bármi más. Nem vicc. Ez az egész egy teljes mértékben fenntarthatatlan változtatás lesz, ha végbemegy ebben a formában!

Általánosságban, és magabiztosan ki tudom jelenteni, hogy a teremben igen kevesen kerestek havi fix 1 misit konzisztensen. Valamivel több azoknak aszáma akik talán csinálgattak 500k-t, de leginkább ilyen 100-300k körül vannak a nyerők főleg ha a kisebb téteket is nézzük.
Jelen körülmények szerint, ha lejársz ugyan annyit játszani mint eddig, (legyen ez mondjuk 120 óra, ami nem túl sok, de nem is kevés) 120x4000= 480 000!
Tehát innentől kezdve 480k-val fogunk mindannyian FEJENKÉNT többet fizetni azért ha eltöltünk havi szinten 120 órát a dunában! Nem volt elég az átlag 720k amit eddig fizettünk, most hozzá akarnak csapni egy extra fél misit, mert úgy is olyan jól ment mindenkinek, és annyira hemzsegett a ház a pénzben úszkáló pókerből megélő milliomosoktól.
Gondoljatok bele, hol lennétek...bárki aki ezt olvassa, hol lennétek...és tényleg nézzétek vissza ha írjátok, hogy nézne ki az idei évetek minden hónapja, ha az összesből levonnátok 480k-t?
Akik most egész nagy nyerőknek számítanak azok instant nullszaldós senkikké válnak majd eztán, a nullszaldósok mind halál bukók lesznek, és a legjobb nyerő playereknek is ez egy 25-50%-os pénzelvonást jelentene!!

HÁT TI NORMÁLISAK VAGYTOK?!


Nem tudom eldönteni, hogy ennyire ignoráns és inkompotens a vezetőség a kérdésben, és képtelenek utána számolni a dolgoknak, vagy csak simán ennyire leszarják az összes vendégüket és ennyire kurva kapzsik. Számít egyáltalán? Melyik a rosszabb vagy jobb? Óriási inkompetencia, vagy végtelen mohóság és a vendégkör teljes kifosztása. Melyik vezetőség alatt volna jobb sínylődnie a helynek? Az igazság valszeg valahol egy csúszkán található a kettő között, de a játékosok szempontjából lényegtelen is teljesen.

Olyan szinten készülnek kinullázni ezzel a magyar, Dunába élőzni járó pókeres társadalmat, hogy azt leírni se lehet. Úgy el fog fogyni az emberek pénze, hogy 20-án üres lesz a terem. Lehet ez a céljuk. Fasz se tudja! Lehet csődbe kell vinni a céget valamiért, és ez a legjobb út rá és közbe még beszednek egy szép búcsuzó pénzt. Hát konkrétan lenullázni készülik az egész élős társadalmunkat!

Azt hagyjuk is, hogy Omaházni ilyen struktúrával a kurva anyja se fog. Szokott lenni hetente 1x kb omaha, de ezek után kizártnak tartom, hogy bárki leüljön 12k cap 5% rake-el szarrá baszatni magát. Konkrétan ez omahában azt jelentené, hogy az asztalról levesztek 200-300k-t ÓRÁNKÉNT LoL! Pedig omahára van igény, mert az omaha versenyre várólista van, anniy a jelentkező, hogy nem férnek el a versenyteremben, de egy kibaszott CG-t nem tudtok összerakni rá, miközben 100 ember érkezik omaházni?!

És miért? Mert nincs rendesen tét határ. Mert ez az idióta missisipi határozza meg egy asztal méretét és az, hogy 500/500 jelenthet 50k 100k 200k meg 500k átlag buy-in-t is ami egy vicc és ráadásul ez dinamikusan változik mert ahogy jönnek a regek, azok elkezdik felverni a missi méretét és szorítják ki az új játékosokat! Ami erre a plussz vicc, hogy nem fix a missi, hanem össze vissza váltogatják, ki mennyit akar, vagy a mégrosszabb amikor 2k missi asztalon bemondjáa valaki, hogy "kör öt" és hirtelen 2,5x nagyobb az asztal mint amire beneveztem és lefelezik a stackem egy ilyen hülyeséggel.

Ez a missi arra jó csak, hogy amúgy telibe szét kúrja a hold'em ritmusát és elvegyen egy csomó előnyt a jó játékosoktól, csak ez már beleégett a társadalomba. De amire igazán jó ezen felül, hogy kérdés és kérés nélkül tudják feljebb léptetni a játékosok az asztal tétjét. Nem kell beleegyezés hozzá, nem kell a floorman, nem indul új asztal. Egész egyszerűen beültél 500/500azni 50-100k val és ha nem figyelsz oda 2 óra alatt 4x akkora téten pislogol, hogy hova a faszba tűnt a fél milliód, mert 5k missinél az csak 100bb és lestackelődtél egy AK val egy set ellen.

Nincsenek limitek, nincsen rend, és senki nem tudja ha leül, hogy mire számíthat. Még jó, hogy senki le se ül omaházni és holdemlre is egyre kevesebben ugyan ezért

Mit tudunk tenni?
(attól függ ki vagy. 3 felé szedném: játékos, duna vezetőség, egyéb játékszervezők)

Játékosok:

Szerintem semmit, mivel ez az egész helyzet nem egy alku tárgyát képezi. Nem véletlen, hogy 2 nappal előtte jelzik egy kis A4-es cetlire kiírva. Ha kíváncsiak lettek volna a véleményünkre megkérdezték volna a legprominensebb játékostársainkat. De nem tették. Mindenkit teljes sokkal érintett ez a hír.
Egyetlen dolgot tudunk tenni. Megpróbálunk tárgyalni, és addig se vinni a pénzünketa helynek.

Gondoljatok bele. Ha az eddigi rake-el számolsz, óránként 6000ft-ot vittél a háznak átlagba. Ha havonta játszottál 120 órát akkor az 720k csak tőled. Miből fognak érteni a legjobban? Abból ha nem viszed oda a pénzedet.
Ez az egész úgy működne a legjobban, ha közös bojkottálásba kezdenénk. Én teljesen nyitott vagyok a kérdésre, és szívesen várom az ezzel kapcsolatos diskurzust (mondjuk konkrétan ezt esélytelennek látom mert sok a gerinctelen féreg, de azért már azt is meg fogják érezni, ha 10-15-en nem megyünk le egy ideig). Avval tudjuk a leginkább a nemtetszésünket kifejezni, ha nem visszük oda a pénzünket. Geci sok reg van, és kurva sok pénzt hordunk oda állandóan. Megéreznék.


Duna vezetőség:


Esetleg leülhetnénk megbeszélni, hogy miért is olyan szar ez az egész így. Nagyon jól tudjátok ti is, hány regular playeretek van. Már az is egy hatalmas kompromisszumos lépés volna, ha a legnagyobb téteteket meghagynátok csak simán olyannak ami volt eddig. Olyan dolgokról álmodni se merek, hogy rendesen szabályozzátok az asztalok méreteit.

Ezen kívül még van néhány javaslatom, mert ha már lúd, legyen kövér:

1. Ha már úgy is fejenként havi 3/4 misit leviszünk, továbbra se legyen semmi szolgáltatás nyújtva. A legjobb lenne, ha a büfé árait is tovább emelnétek. Véletlenül se legyen az, hogy ennyi pénzért legalább egy retkes meleg ételt kapjon, aki ott bassza az anyját napi 8 órában.

2. Legyen zsetonváltási, vagy pénzkezelési díj. Számoljatok fel 1-3%-ot a ki és/vagy beváltásoknál is, hiszen azzal is rengeteg munka van.

3. A split potokat nem rakelitek, pedig tőlünk nyugatra sok helyen szokták. Miért pont ti lennétek az a terem aki kimarad a jóból?

4. Legyen egységes 10% a rake mindenhol, hogy ne kelljen a nyavajgást hallgatni. Akinek nemtetszik az elmehet a halál faszára, mert nincs konkurens terem a városban.

5. Legyen egy extra time collection-os rake gyűjtés, hiszen akik túl feszesen játszanak azok nem tesznek eleget a közös perselybe! Fizessen mindenki extra 3k-t félóránként!

6. Vonjatok mindenkitolt kasszából további "dealer gratuity" díjat. Hozzá kellene már szoktatni a magyar parasztokat a jattoláshoz!

Tiszta vicc. És közben mit kapunk amúgy? Semmit. Oké, a zsetonokat elkezdték rendszeresen tisztítani, ami a szememben őszintén nagy előrelépés, illetve adtok reggelit ha 500/500-on játszol, ami nagyon pozitív meglepetés volt amikor találkoztam ezzel, de ezen kívül van valami? Az osztók fele teljesen inkompetens, az osztók 99%-a nem tartatja be a szabályokat rendesen és nem vezeti a játékot egyáltalán hanem elüti az időt (meg tudom őket érteni, óránként 2,5k-ért, kinek kell a feszkó). Ezen felül a kaja kifejezetten szar. Panaszkodik rá minden játékos. Olajat sose cserélnek viszont mindent abban sütnek és a krumplinak is hús íze van. Az adagok kicsit viszont legalább annyira drágák, mint egy étterembe mennél kajálni. 4 róka alatt nem eszel 1 fogást kb, de legalább tudsz üvegbe palackozott csapvizet venni 700+jattért XD. A felszolgáló csajokat nem érheti szó egyedül, ők nyomatják végig rendesen.

Szal a legnagyobb kérdésem az volna a Duna felé, hogy mit kapunk azért mostantól extrába, hogy 2x annyi lét akarnak leemelni rólunk? Fogadni mernék, hogy az égegyadta világon semmi sem fog megváltozni!

Privi szervezők:

Ez egy kurva nagy lehetőség lenne számotokra, hogy megmozdítsátok a seggeteket, bevánszorogjatok a dunába és marékszámra halásszátok ki az embereket a dunából. Hát fogalma sincs a pókeres népség többségének arról, hogy mennyivel másabb egy privi játék. Igaz a fix 5% rake azért elég magas, főleg omahában, de legalább csak 6-7k a cap és így élhető és kb ugyan úgy 6k/h/player a rake amit fizetünk, ami belefér! Mondanám, hogy emelett kapunk ingyen kaját meg piát, de az hazugság volna, hiszen a "dobjunk a felszolgálónak" mutatvánnyal általába mindenki befizeti külön a maga kis ebédjének az árát. De a hangulat nálatok mindig sokkal jobb, mert ügyel általában mindenki arra, hogy visszahívják és sokkal normálisabb a társaság és sokkal nagyobb élmény így játszani. Szedjétek össze magatokat és indítsátok be normálisabban a magyar holdem-es privi szektort. Mindig sírtok, hogy holdemre nincs igény. Hát tessék, a duna elintézte hogy legyen. Annyian járnak oda mint a rohadás, nem hiszem el, hogy ilyen rake különbséggel és szolgáltatással amit ti csináltok ne lenne igény a játékaitokra! 

Utóirat:
Ha sikerül valami eredményt elérni akkor szavazásra bocsájtom, hogy milyenre csináltassam meg a frizurámat. Úgy is mindig mindenki azzal basztat XD