2011. június 27., hétfő

Tanultam ma pár dolgot

Voltam privátba pokerezni. 500-500 volt.

Az első, amit már előre észrevettem. Ha a tulaj nagy bukóba van 300 kiló, és látod, hogy a zsetonos táskából veszi ki a zsetonokat, akkor mikor bomlik a játék, a legjobban teszed, ha elsőnek kesselsz ki. Az uccsó embernek beragadt 160k-ja. Ezt szerencsére jól abszolváltam. Rajta voltam ezerrel :D

A másik és igen csak fontos dolog, amit éreztem is, valamennyire tapasztaltam is, hogy mi a helyzet a magyar privi partikkal:

Hazafelé együtt jöttem, az ország egyik (tényleg) legnagyobb élő privi nagytétes pókeresével. Átdumálgattuk az utat volt rá idő bőven, és nagyon szépen megerősített az elképzelésembe, ahogy feltárta előttem a privi party-k helyzetét.

Egy privi parti általába úgy néz ki, ha rosszabb, egy, ha jobb több cél ember köré épül, akik a nagy halak. Marad általában 6-8 hely a többinek. És mivel ezek a privi helyek mindig egy asztalosak erősen szelektálnak a szervezők, ugyanis baromira baromira féltik a dolgot, hogy legyen nagy hal, a nagy halat ne ijessze el senki(minden fiatal gyerek alapvetően madárijesztőnek számít), és a megszokot arcok mennek mindenhová kb, az öreg rókák, akik kb évtizedek óta nyomják már a pókert itthon.

Ha fiatal vagy lehetetlenség, hogy bekerülj a helyekre. És mivel hatalmas nagy szakadék van a privi és nem privi helyek között az én helyzetem pont lehetetlen. Olyan BR-em van amivel nem érdemes már nagyon 100-200 at tolni, viszont nincsen hely ahol lenne normális 500-500 vagy ne adj ég 200-500 vagy 200-400. Mert nincs. Nincs rá igény, az összes ilyen privibe megy és ott vannak a nagy pénzek. És mivel fiatal vagyok, az alap koncepció, hogy feszes, és ha nem is vagyok az, akkor meg a félelem, hogy fiatal gyerek csak a pénzért van itt, és nem olyan mint mi. Nincs üzlete, ingatlana, vállalkozása, nem lop, csal, hazudik, tisztán él meg ebből és ezt félik. Kevesen kezelik kihívásnak.

Ezért sajna, elég kimagaslóan az az opcióm marad majd, hogy Bécs. Ott jó kis 1-2€. Itt nem kell bevágódni senkinél, nem kell attól parni, hogy mi van, ha nyerek az első alkalommal, nem kell az image-met elég őrültnek tartani, hogy hívjanak még, és a végén még ki is fizetnek...valamint azt a pénzt nem úgy vesztik el, hogy cigánykodnak közbe, mert nekik az nem sok. Meglátjuk hogy alakul a kövi pár hónap.