2009. május 2., szombat

Őrült sessiön

Normálisabb postot akartam berakni, kicsit jobb pókeres témáról, de közbejött ez.

Elhatároztam, hogy megtanulok jobban játszani short handed játékot. Bele is vágtam, és rászánom ezt a hónapot. Eddig szörnyű. Badbeat badbeat hátán, jobról balra balról jobbra. Ok legyen ez a post az online játéknak szentelve, ígérem nem untatok nagyon hand history-val.

Szóval át kellett áljak short handedre mert minden egyes terembe meg vannak halva a full ringek. Pont ma tudtam meg, hogy 75% os rake backet is lehet szerválni. Hát nem csoda, ki a fasz akar pókerezni, ha ingyen is adják a pénzt úgy, hogy nem is kell kockáztatni.

Short handed nl100. Elég dry vagyok, de ez majd biztos elmúlik. Úgy döntöttem, hogy az egész hónapot végig játszom aktívan, kinéztem hozzá egy bónuszt is. Nem szabad nagyon változtatni a játékomon, azt hiszem nem tolom rosszul, minden kép felfelé ívelősnek kell lennie majd, csak még néha csinálok hülye hibákat.

Na de az őrült sessiön. Volt egy csóka, aki elszórt 5 beülő pluszt és utána egyszer csak észrevettem hogy még két asztalon játszik. Mindenhol plusszal. A játéka 100% raise preflop és raise-re reraise általában vagy mini, vagy over. Ha hívott akor az vagy mini bet volt, vagy over bet. Nem is lett volna rossz. 6 emberből 5 üldözte a csávót folyton. Egymással nem tudtunk akadni, mert mindig az maradt bent ellene akinek a legjobb lapja volt. Hát guess what. Egyik helyen felment 10 beülő pluszra a másikon nyolcra. Hogy hogyan? Skillből =)

Pl rá tudta tolni a 25 dolcsis kasszára az all int 200$at totál semmivel, csak, hogy runner runer sorral kikúrja az overpáromat (AA). Folyton elkaptuk és folyton kimákolt mindenkit a gecibe. Szörnyű volt. Másik AA-m J2vel verte szét flop all in után. Ez ment 4-6 órán át. 2 retek asztalon vadásztunk rá, néztünk floppokat általában 2$ért és senki se tudta soha megfogni. Amikor meg 99TTQ a board és nálam a QQ semmit nem csinált. Line-om mindig ugyan az volt, de mit se ért. Ahányszor fullom volt, egy két kivételtől eltekintve annyiszor tudott dobni. Nem töbször. SOha máskor nem dobott. Eskü csalás gyanús volt. 2 asztalon 5 órán át. Komoly. Pluszba ment el persze. Rémes.

-400ról végül sikerült felállnom plusz 80!!!! XD dolcsira. De tréningnek tuti jó volt. Nem tiltem be a 2. AA bukta után se a 3. órában teljesen megerősödött a magamba vetet hitem. Jó volt.

Na egy ilyen búcsuzó hand, ha valaki akar tippeljen, hogy milye lehetett a játékosnak (ez full ring nl400, tehát totál random)

Fullstackek ültek az asztalnál. Nl400 on elég agro a játék és ezzel együtt random is.

Középső pozig körfold volt, ahol emelt egy relatív standerd 4x-et. Vagy 2,5 vagy 4 vak a standard. Körfold a nagyvakig. (Emelő és vak innentől) Vak megadja a 12-t

Flop: 3h 3c 5c

Vak csekkel, emelő cbetel 24$-t a 32-be, vak megadja. Ez még itt relatíve standard játék, bár a call is fura magában. Vagy itt szokott jönni a raise, vagy turnon vagy donk, vagy csek réz.

Turn: 4s

Vak hív 32$-t a 80as kasszába. Emelő vissza emel 32 to 84. Innentől lehet kezdeni az agyalást vagy a tippelést, hogy kinél mi lehetett és hogyan.
Vak call 48 more.

River: 8h Vak bets 125$-t 248as kasszába. Emelő dob. Hand over.

Ha van valakinek kedve tippeljen. Zoli nem játszik, mert ő tudja az egészet.


Edit: Hm most így vissza olvasva sokkal egyértelműbb volt, a party mint közben...igen én voltam a vak. na mind1. Jöjjenek tippek ha vannak aztán kifejtek.