2020. október 24., szombat

Forged by the fires of Hell!

 Van egy előnye a hellfire-n való pörkölődésemnek. Miközben gyönge mentál testemet a pokol üllőjén sütik és méretes csapásokkal kipréselik belőlem az rng kalapácsával az utolsó lehelletnyi józan észt is, testem lassan felizzik és felveszi a démoni birodalom hőfokát így immunissá válok az egészre. Evvel születek újjá az infernális világból!


Éppen a 7 órás sessiönöm 6. órájának a vége felé jártam amikor kedves Pstar666 volt pokeres kollegám belinkelte nekem a PKR eredeti menu theme-jét és elfeledett érzések törtek a felszínre.
Alapból úgy keltem fel, hogy megbaszom a regeket es leszarom, melyik mikor jatszik átrágom magam rajtuk, és ez így is volt, persze kurva fos volt a lapjárás aztán jött ez a zene és hirtelen elkezdtem megnyerni a showdown-okat és normalizálódott a helyzet szépen.

A zene:

https://www.youtube.com/watch?v=Yn2o0PbCqug&feature=youtu.be



Eszembe juttatta azt a feelinget, amikor reggelente...."reggel" amikor éppen felkeltem napközben, hogy benyomtam a lábammal a gépet még az ágyból és mire betöltött (nem volt ssd) felkeltem, bevágódtam a székbe, megnéztem milyen CG asztalok mennek és már robbantam is rá, mert este meg élőzni kell menni :D
És mint a fentebbi élmény kép is, ez is csak feltüzelt és tényleg lángra lobbantotta az a régi feelinget, hogy jobb vagyok mindenkinél.

Aztán persze lassan a valóság is utol ért, hogy ja ez nagy show volt anno, hogy magamtól ezt el tudtam érni, de most már szart se tudnék kezdeni ugyan ennyivel.
Van egy srác aki kérdezket már egy hete legalabb mert bele akar vágni a netes pókerbe, és mondom neki, hogy valszeg totál lehetetlenre vállalkozik backing meg kurva nagy armadányi tudás és software nélkül és totál szánalmasnak gondolom ezt a realitást.


Ugye az összes backing meg tanító oldal azzal próbálja magát fehér páncélban feltüntetni, hogy ők tudást adnak, és csak javítják a pókert, de ez egy geci nagy hazugság. Egyrészt kurva sok pénzért adják el a tudásuk, másrészt olyan szintre emelik fel a pókert ami egy totál objektív szemszögből tényleg magasabban van, de ez a valóságba csak annyit jelent, hogy a belépési küszöböt kurva magasra és drágára tornázták és ebből ők kurva jól megélnek.  Ha a legminimálisabb szinten is bele akarsz rugni a labdába ahhoz, hogy ma elkedz és nyerj is, kell legalább olvasnod fórumokat heteken át, valszeg elő kell fizetned 20$ ért valami oktató cuccra, kell venned minimum egy progit 60$-ért és akkor utána szerezned kell magadnak egy tanárt aki tanít 50-100$/h ért, és még egy handet se játszottál retkes nl25 CG-n. Valszeg ennyire nagyon nem dark a helyzet de majdnem biztos vagyok, hogy egy pókerhez minimálisan értő embernek 0% esélye van nl25-ön nyernie és szerintem ez geci szar a pókernek.


Ugye mindig azt mondják, hogy milyen jó a pókernek, hogy "emelkedik a színvonal". Szerintem ez egy álnok hazug marketing nézőpont és csak mégjobban privatizálja az egészet, és a "kis" backing csoportok teljes vasmarokkal tudják szorítani az egész industry-t. Míg a bennük lévő embereknek relatív jó, mindenki más aki kívül van, vagy szeretne érintkezni a játékkal annak kurva szar lesz és esélye se marad. Ez szerintem kurvára hasonlít a maffia rendszeréhez, ahogy 1-1 szektort az monopolizálni tud és vagy fizeted a védelmi pénzt vagy megbasznak.

Ejj, geci elszomorító. Nem véletlen, hogy kihalóban volt az egész retkes online póker egészen a covid kezdetéig. Kb az volt az a csoda ami megmentette attól, hogy 1-2 éven belül totál lehaljon. Persze a neves versenyek ott lesznek mindig, a parasztvakítás, de a játék sava borsa szerintem ezen túl van, de én mindig is CG-s voltam és nem turnis, nyilván egy turnis mást mondana...de asszem eléggé jól gondolom ha azt mondom a házat nem a turnik hanem a CG tartja el. Ez élőben 100% hogy így van, neten a fasz se tudja pontosan.

 

Szal nem tom, ez a "piac kiaknázása" kurva szar trend még mindig, a termek legalább látszólag próbálnak ellene tenni, bár szerintem ha tényleg akarnának akkor lelimitálnák az asztalszámot 4-re és mehetne minden geci reg a faszba, mert annyiból nem tudnának megélni a dömping játékkal, és még ha hud-se lenne hozzá meg semmilyen tarcker azt se tudnák csinálni, hogy kevés asztal max exploit a csíter szoftver segítségével. Mert HUD-al a hülye is ki tudja használni az ellenfeleit, ott vannak a számok, látod mikor mire mit csinál és azt tolod. Na de hud nélkül ezt nem tudja megtenni senki ilyen pontosan és nincsenek a halak se kizsigerelve az utolsó fillérig.

Szal mint 10 éve még most is azt mondom, hogy bassza meg az összes hud, tanító oldal és backing csoport hogy szétbasszák a pókert!