2009. április 12., vasárnap

SCOOP event 17

Mai nap nem akartam menni élőzni mert edzésem van reggel elvileg. Most már reggel 6 óra van. Viszont volt kedvem játszani, úgyhogy benéztem PS-re. Volt pár tour, mondom most rászánok 100$-t. Elindultam TonyG-n egy 10k son 10$ ért 1 rebuyjal. Egy 5ös rebuyoson PS en, egy 3as rebuyoson PSen egy 11 es rebuyoson és egy 22$os 1R1A-n. Ez a SCOOP (Spring Championship of online poker) event 17 volt. 9000+ nevező. 6500 rebuy 6500 addon. A többi versenyről kiestem már mikor ennek az első órájába voltam. Szünet előtt lecsappantam csúnyán az addon 3500 zseton majdnem felduplázott.

Az ITM 1620 embernél volt. Sikerült eljutnom odáig. Addig a pontig kaptam egy QQ-t amiből setem lett és nem nagyon fizették. Egy KK-t amire dobták, egy AA-t amire BB ből körfoldot kaptam és egy másik AA-t amivel floppon kivittem azt a kis pénzt ami bent volt. Volt 2 show downom is, mindez 5 óra 14 perc alatt. Az egyikbe AJ volt nálam emeltem CO-ból button adta flop J high. Ekkor nem volt túl sok stackem viszonylag elején volt a verseny, bekerült törnre majdnem minden. KJ-t mutatott és vittem. A másik QT vel nut sort floppoltam és valami 1 pár lyuksor lefelé rámtolt egy over all int floppon.
Miután poppolt a buborék ment tovább minden, nem volt nagy őrültködés csak egy minimális ideig. Egy lopásomat ss rápusholt és adnom kellett 3,5:1 hez J8s el A7o ellen. Sajna levert.
Telt múlt az idő lopogattam skilleztem nagyon nagyokat, néha túlgondolkoztam, néha dobattak velem, majd egyszer csak D-ből kapok egy KQs-t. UTG emelt 2,5BB körül. Nem volt sok stackem 10M körül. Gondolkoztam, elsőre skandináv lopást gyanítottam amjd átgondoltam és rájöttem stack miatt, hogy nem. Mondom ez AA…és betoltam. Adta AA volt. Floppon backdoor sor+flösdró+top pár, és sikerült leküzdenem. Mák volt, egyetlen nagy hibám az egész verseny alatt. Eddigre már ment a game 6-7 órája és előtte már toltam 2-3 órája szóval eléggé benne voltam.

Ezután egy midshort stack betolta az all int középről amit TT vel adnom kellett, kb stackem 35-40%-a. 88 volt nála és kitartottam. Evvel feltámadtam 5M körülről.

Tudom ez így nagyon rövid, de itt 6. 7. órában már azért elhihetitek, hogy nem csak ezek a partik voltak, csak képtelenség leírni a lopkodásokat a komplikált asztal image építést meg ilyesmit, viszont itt van minden döntőbb party. Jó voltak olyanok, hogy blocking bettel
vittem ki riveren, meg A high call stb de ezek mind kis stack építők, nem nagy partyk. Éreztem hogy nagyon élesen pörög az agyam, és az Attila (Pstar666) is mondta mert neki fejtegettem a gondolatmenetemet.

Kaptam nemsokra a TT re egy AA-t elöl voltam, pénzt akartam, komoly stacket. Ha itt emelek UTG+1ből az elárult lap, be kell vállalni. Limpeltem. Fold nagyvakig az csekkel. Flop JT6. Csekkeli, belehívok egy kicsit emel 3x-et rátolom azt mondván, hogy 1v1 be 85%, ha nem jött be és kifloppolt beszívtam. Közbe már rég bemondtam a handjét, hogy ez JT lesz. Az volt. Letörtem. Meg kellett magam rázni, megint 5M.

Jött még egy jó lap (amint látjátok nem volt sok, direkt felírtam ezeket azért tudom ennyire hogy mi volt, ezeken kívül out playing és lopás meg resteal meg rengeteg fold volt) QQ. Várok, gondolkozik az ember, várok, várok…mondom o-ó lehet, hogy net, és abba a pillanatba window
pop up „restoring connection” Elkezdtem meghalni, hogy 4M nél kapok QQ-t és most esik össze a net. 8. órája volt ez a versenynek. Visszajött a net és még megvolt a lapom valaki emelt 3bb-t amire rátoltam és dobta.

Nemsokra rá jött még egy QQ. Az előző miatt nemtudtam restealelni nagyon semmit, mert ugye annak tűnt az előbbi is és valószínü volt, hogy lecallolnak, de jött ugye a QQ. Ugyan úgy emeltek és én ugyan úgy rávágtam. Agyalt majd megadta AQ-val, hisz ugye ez is restealnak tűnt. (AJ re tettem) Kitartottam megint a 75%-al. Vittem a potot.

Ekkor jött egy nagyon rossz előérzetem. Megnézem a lobby-t. Mondom dokumentálni kéne az eseményeket. Last Entry feelingem volt ahogy felírtam magamnak 8:51 130left. Éreztem, hogy bajos parti fog jönni, komolyan megéreztem. Jönnek a lapok. Kapok Dben egy QQ-t. 14k volt a vak nekem volt 450k-m. UTG+1 emelt 3x standardet 42kig. Mondom ez necces, de be kell hogy vállaljam, talán csak callolok és ha nincs magasabb akkor bemegy úgy is. De mögötte egyből egy reraise 93k ra. Dobtam azonnal. Érdekes volt, hogy ennyire éreztem előre.

Eztán volt egy QK amivel loptam középről és a kövi handre rá egy JJ. Evvel meg egyből rátoltam, hogy azt higgyék konkrétan, hogy előbb loptam, és mivel 2-t akarok lopni a másikat sokkal erősebben tolom, hogy ne adják meg. AK megadta 170k ig. Flop AKJ. Kitartottam.

110 left 600k 9:35. JQ late raise standard. BB call. Flop JT8 betel adom turn 9 betel rátolom adja…9T. Nem javultam. Ez egy gyenge ellenfél volt aki egyértelmű szitukban sem dobott el soha marginális lapot. 85% ban elég volt a top párom. Most már eltelt egy nap és gondolkoztam a partyn sokat. Eldobhattam volna, csak nagyon felcsillant a remény bennem, hogy stackhez jutok.
Végig ss és mid stack körül voltam, lopások és restealek ezerrel, soha nem tudtam stacket összeszedni, és ez nem az én hibám volt úgyérzem. Eldobhattam volna, és akkor egy cripled stackel megint reménykedhettem volna a jószerencsében. Úgy éreztem, hogy ez az a pont ahol eldőlhet, hogy top 20ig simán elmegyek, jóeséllyel, vagy sem, plusz még mindig volt 13 outom is, ha nem lett volna elég a lapom. Sajna kifújtam. 430$-t kaptam a 98. helyért. Egyértelmű, hogy nem ez volt a cél. Fél millió dolcsi volt a prize pool, és kezdett nagyon komoly lenni. Elég mélységes érzés volt. Nem mondom hogy csalódottság, de valami ahhoz nagyon hasonló dolog. Fájt. Ebbe ott volt nagyon sok még.

Összességében úgy érzem baromi jól játszottam. Az hogy 5 óra alatt 2x mentem showdown-ig el, mindemellett elég szar sivatagos lapjárással nagyon sokat bizonyított nekem. Magamnak is megmutattam, hogy igen is ha van tét akkor tudok játszani, és kártya se kell hozzá túlzottan. Szép volt. Örülök, hogy eddig eljutottam, tudok tourozni is.