2009. március 12., csütörtök

I, the Fish

:)

Össze vissza post lesz pókerrel is, de first: Wow Kalu (Zogrim) ez tök jól esett hogy leírtad.
Nem volt semmi tré, nem várt senki a bejáratnál többször is voltam kint. Bánni nem bánom, hogy nem jött el, de nem is sajnálom nem is örülök neki...olyan mint mikor a kombo draw-ra nem adják meg a reraise-t...nekem így is jó. Úgy érzem kiáltam a blogom mögött, és megvédtem és tök jó, hogy csomóan szóltak, hogy szóljak, ha bármi is van. Thanks you guys.

Volt pár sessiönöm. Live only. Most itt ülök és szürcsölgetem a meleg teát, mert mostanra értem haza.

Érdekes érzés volt kilépni reggel nyitáskor a Lurdy Ház-ból. Az az érzés jött elő, mint ami akkor volt amikor a nagy love a Virág szakított velem, és próbáltam vissza orientálni magam az életbe, és sokszor reggelig fent voltam vagy itthon gép előtt, vagy másutt. De most sokkal jobb volt. Egyrészt volt pénz a zsebembe, és szabad voltam és mégis annyira boldog, hogy van kihez tartoznom. Hogy vannak emberek akik számítanak nekem, hogy nem csak a pókernek élek, bár imádom, sokkal fontosabbak is vannak az életemben :) Három dolog jutott eszembe. Ildi, Kung-Fu és Kriszti. Három szép pontja az életemnek. Énekelgettem Sonata-t hazafele és úgy döntöttem inkább buszozok, emrt jót tesz majd egy kis merengés. Jó is lett :P

Póker: Szóval 3 sessiönről nem számoltam be. Az egyik 100k bukó volt, ez volt a legrégebben. Hibáztam egyett 40k ért ami majdnem oddson belüli megadás volt "over pár" és open ender sorhúzóra set ellen. Szépen szedegettem magam vissza minusz százból márc sak minusz 30-40 volt. Egész későre járt már. Megjelent megint egy High Roller, aki szintén járatos a 200+10ks High roller versenyeken. Már az Acapulcoban is tolta. Az volt róla mindig is a benyomásom (játék nélkül) hogy érti a dolgát és értelmes. Bucinak hívják asszem. Na mindegy. Átült, hozzánk 500-500ra miután 10 perc alatt bukott 200k-t omahán.

Tudtam, hogy steamingel. Sh asztal volt. Egyik embernek eldurrant az agya és a maradék 15500ával missisipi all int rakott. Buci kedves persze rápusholta 5xk-ig. Találok egy K párt... Megadtam persze. Mutatott, egy A7o-t és sorral kivitte. Itt feláltam és kiksseltem. Fájt.

Másik sessiön. Ez egy rövid volt. A keddi nap elég hulla gyár. Volt egy 100-200. Ott 110k-t szedtem össze. Volt asszem most életemben először ömlésem. Persze ez nem azt jelenti, hogy nyertem volna a prémium lapokkal. AA-t flopon már majdnem eldobtam, turn csek fold voltam. Semmi sor vagy flös nem állt ki, csak a radar max fokozaton ment és levettem, hogy 2pár. Az is volt. Szal az ömlésbe annyi volt, hogy ütközések és mivel fogalmatlanok voltak de azért 40k ért váltogattak, nem tudták hogyan kell kezelni és bölöm hibákat csináltak. Pl:

Csávó 58al jön. Nálam TT. Floppon 85x. 1 bet és csak callok. Turn 5 és csekkeljük mind. Talán 3an voltunk. River T. Belebetel 8ks potba 10k-t. Hát persze... aztán a raise re már nem volt képes eldobni hisz fullja volt... Na meg ilyenek. Szal ömlésem volt tudatlan ellenfelek ellen és igazából ők voltak a faszok, hogy 2 párral mindig maxra kifizették az én top 2 páromat.

Utána átültem 500-500 azni. 4 és 54 fővel toltuk. Poziciót játszottam nem jött sehol semmi soha így 50 ott elment. Vége +60 lett.


Mai nap. Igazi elmebajjal kezdődött. Egy laza spíler ellen voltam leges legelső hand. 5 v 6 főnél. KK. Emelek flop előtt 2 call. Flop K84. Végén sora is meg flösse is lett 6T vel.

3. leosztás. blöffre tettem a palit aki pot hívást megadott még turnon....persze sima flösdraw-val. Mondta, hogy az all int is (60k) megadta volna hisz ez nem tourney hanem cash game. Szal minimumot vesztettem majdnem....

Utána volt még egy 50k-s bad beatem. Flop előtt be tudtam rakni AK val 50k-t és meg tudta adni egy igazi gambler KT-vel.... No com.

Ezekben az értékes pillanatokban, kb 20 perc játék után odalép hozzám a pincércsaj, hogy nem lehet italt behozni, úgyhogy vagy kimegyek és ott megiszom vagy elkobozza....Na képzeljétek el, hogy egy ilyen 20 perc után az egyik bad beat kellős közepén egy ilyennel megszór. Az első gondolatom az volt, hogy hozzá kúrom. Persze nem tettem és rájöttem, hogy nem tehet róla. Odavágtam neki, hogy mekkora minuszba vagyok ne most cseszegessen már a hülye naracslével. És egyébként is csak azt a szar 2dl-s cappy-t lehet kapni ami tele van E adalékkal és maga a halál (egészség szempontból) és 250 Ft...jattal ugye 300. Hát annyiért nem...de ha legalább lenne rendes gyümölcs levük. Mind1 leszartam.

Shell shocked lettem. Maradékomat is feltettem az asztalra. mind a 200k-m kikerült a zsebemből fél óra alatt. Elég rekord.

Elkezdtem szépen vissza szedegetni. Volt egy fullom. Aztán kis közepes potok, nothing too fancy. És kezdék pedzegetni, hogy Omaha. 2 órán át tudtam tartani a frontot, hogy ne aztán a két velem szavazóból kettőt kivégeztek. Bele kellett mennem, egy kör ilyen, egy kör olyan.
Nem baj tanulni is kell, full ringen (9 fő) meg annyira nem is tré. Elkezdtem vissza szedegetni. Jól is alakult nullába értem, majd lett 25k plusz.

Kicsit az asztalról. Ott volt a Márkó. Meg a Mogyi és a Macsek is. (ezek a nevek valszeg senkinek nem mondanak sokat, de akik live-ben tolják azok vágják, hogy macsek meg mogyi nm fishek és "nagy" omahások

Hát amit leszűrtem az a következő: Omahában vannak a bénák és a "pro"-k Nincs nagyon közép mezőny. Amire rájöttem még, hogy itt szinte csak a lap játszatja magát, így úgy kombó húzó wrap around mitom én mi sok érdekesség, de alig van az, hogy blöff, vagy move. Nincs tered rá. és ha meg is léped az kb 150bb-s hívás. Ja igen, merthogy 200k-val ültem bent és ezek az állatok szeretik deepen tolni az omahát. Veszélyes vizek voltak.

A másik amitől olyan nagy spílerek ezek az über omaha arcok, hogy blöffölnek néha a riverbe. Na ez a hülyéknek nem levágós. Nekem meg teljesen. Simán tudtam mikor blöffölnek. Meg tudtam, azt is, hogy hideg ásszal (lent van a flös draw (3 belőle) és nála van egy csupasz áz, ezáltal, tudja, hogy nekem nem lehet nutsom) és arra rájátszanak és visszakúrják. Mogyi majdnem beszopta csak egy short stack fish megadta a value betem riveren és ez kizárta a move lehetőséget. A vicces az volt, hogy minden eksön előtt a törnön láttam már rajta, hogy mire készült és kész voltam lecallolni a 100k-t (K magas flössöm volt)

Ami a holdemet illeti. Márkóval kapcsolatba és azokkal akik jól tólják. Rájöttem, hogy az az előnyöm velük szembe, hogy baromi jól tudom tartani az image-met lehet valósat lehet félig hamisat. Tisztába vagyok teljes mértékkel a játékukkal. Agresszív, "weakness"-re hívós játék. De amire ők nincsenek felkészülve, hogy én erre felvagyok átlátom, és néha néha oda csapok és pl egy slow play blöfföt simán el tudok tolni. Márkón 100% clear readem volt végig holdemben. Tudtam mikor bluffből emel, mikor floppolt setet és mikor van nála pf magas pár. Érdekes és jó dolog ez. Holdembe asszem bazi jó vagyok (sry)

Szal a döntő party-m az volt, ami miatt a cím is van. Loose fish potot hív hátulról persze. Zsinórban 3. hand hogy QQxx-em van. Most QAsQx volt, úgyhogy azt mondtam megadom bazdmeg. Megadták még 68-an kb. a 8500 as emelést. Kis vak voltam, feszes image. Körcsekk az emelőig aki a gombon ült. Azt mondja reflexből, hogy pot 54k. Flop 74T. Nekem nut flösdraw. Azt mondtam ott hogy all in. Ezen nagyonkiakadt mindenki. Hezitált és nagynehezen megadta...hetes szetet talált.... ez pont ilyen no coment és persze, hogy a TTT szettemet ne hihesse el volt nála egy random T ami jó volt mert fogta valamennyire a fullra az outjait. Turnre flössöm lett és kitartott. Asszem legnagyobb pot amit live vittem. 400k- volt. Nem örültem kifejezetten. Sőt, nem volt felszabadító érzés se mint a 7es póker ahol jól játszottam meg. Fish voltam.

Over párra AAxx re tettem és úgy voltam vele, hogy egyrészt ott van outnak a flösshúzó (ok nem 9 out a full miatt hanem 7 vagy 8) és ott van még 2 out a dáma, plusz a feszes image, plusz hogy simán hihető a setem, és neki nagyon nehezen lehet. Hát nem jött be de mégis. Annyira nem volt nem megérdemelt talán, de mégis olyan :/ feelingje volt.

Hát ennyi. A vége +185k lett a napnak