2008. augusztus 8., péntek

Ilyen is volt

Ilyen is volt régen.

Sajnálom, hogy a térdem 3 év után nem bírta.







                                      Daru vs Kígyó





Tolvaj termek

Alfa club!

Csak hogy ütős legyen a kezdés és egyértelmű legyen az összefüggés. 3. alkalommal mentem le, állítólag a mai napon nagy dealers choise játék szokott menni. Persze állítólag CG is van mindíg.
3 alkalommal 2x nekem kellett beindítani, és döcögött végig 4-6 emberig = szar cg.
A mai nap tényleg dealers choise volt.
5 card draw, POT LIMIT 7 card stud (ANYÁD), pot limit omaha, pot limit crazy, pl dupla boardos crazy, pot limit dupla boardos omaha, és omaha hilo, 5 card draw hi/lo 1 draw-val persz ez is pot limit

Gyors elemzés.
-5 card draw-hoz semmi közöm, nem tudom, hogy kell.

-5 card draw hi lo sztem 1 draw val szar és ezért nem pot limitnek kéne lennie ha több draw-s

-7 card studnak semmi értelme nincs csak fixed limiten, persze ezt nem tudtam megmagyarázni, és emelgettek is potokat 4. utcán...no coment

-Omaha hi oké

-omaha hi/lo oké

-duplaboardos omaha hi. Elvileg lehet rá mondani, hogy oké, talán nem is olyan bonyolult mint a többi, a split pot esély viszont elég magas, erősen segíti a gamblereket

-Crazy: az a játék ahol a magas poket párok nem érnek anniyt. És az a játék ahol preflop hibás döntés a dobás, ha nem emelnek über overt, és ez pot limiten nehéz. Erősen gamblerek játéka. Nagyon vigyázni kell, és csalis, mert a 3 lapból ugye egyet el kell dobni a flop után, de még lehet benne nyerni, ha van agyad sztem, nekem menni szokot (nem nincs összefüggés XD )

- Dupla boardos pot limit crazy (esetek min 50%) Ha crazy-ben nehéz dobó lapot találni akkor mit csinálsz a dupla boardon (dupla board: egyszerre két flop két turn és két river, mindegyik a fele kasszáért) Totál gambling. Fogalmam se volt az oddsokró, amik kiszámolásához amúgy is paks kapacitását lekötő számológép kéne. Vegyük bele, hogy a dobás nyílt (tehát amit eldobsz a flop után meg kell mutatnod) + azt, hogy az outok fogják egymást a két boardon, és ha hívnak, fingom sincs, mi lenne a helyes játék. Teljesen vaktába lövöldöztem és nem mellesleg az esetek 95% ban split pot volt.

Hol van itt a rablás?

-4-5 ember játszott végig

- 2 ember tulaj volt, tehát kaptak a rake-ből

- 5% !!!!! volt a rake, cap nélkül természetesen

Széljegyzet. Külföldön max 5€-t vettek le a kasszákból nagyobb téten is. Teljesen abnormális a rake nagysága. Még 50-100 on elmegy, de a normális mondjuk 3% volna (Gold (más példát nem tok mert máshol nem tolom, de tom, hogy van még más hely is csak nem tom a nevét) ) ilyen split potos játékban meg max 2%. Sírtam a rake miatt, és 3 óra múlva fel is álltam. Sikerült kb 45 percre beszüntetni a dupla boardot, azon az áron, hogy a sima holdemet is fel kellett adnom érte. Deal!

Nem értették meg és/vagy szartak bele (mind a 3-4 en) mikor magyaráztam, hogy 10 all in parti után egy full stack elmegy rake-be.

"de mi van ha szkúpolod" öreg/kisanyám 10 ből 1x fogom scoop-olni és addigra ha isteni csodával, a maradék 9 ben elviszem a felét, és nem negyedelek és nem is vesztek (kb 0%) akkor break even vagyok a scoop-pal, de 10 ből nem volt 1 scoop se senkinek, nem véletlenül.

A végeredmény az lett, hogy 180k volt berakva az asztalba és 3 óra után 120 volt fent cash out nelkül---> 15BB per fő az órabér az asztalért. Jattot nem véletlenül nem dobtam... és felálltam -11 be amiből gyakorlatilag 9k a rake volt.

Kegyetlen, és a barmok észre se veszik, hogy rabolják őket. Ez rosszabb volt, mint ha rulettet játszottunk volna, mert ott nincs ekkora ház előny. Itt viszont 2 dolog volt tuti: az 5% rake és a split (jóesetben 2 felé) pot. No comment.

Konklúzió:
A dupla boardos game, nem a nyerő játékosoknak lett kitalálva, mert ha bármekkora is a rake nyerni nem lehet rajta. Elég tuti, hogy nem megyek vissza többett arra a helyre. Elég gay.

Ha live pokereztek kérdezzétek meg mennyi a rake.