2009. június 24., szerda

Madárkodás

Sajna madárkodtam.

Volt 3 sessiönöm live. Az egyikbe 8 fogalmatlan nagyon nag ypénzes ellen játszottam. 100-200 volt ahol a minimum buy in 50k volt de általába volt mindenki előtt 100-200k. Itt csak simán mindig oddsom volt preflop és soha nem jött, vagy ha jó lapom volt a húzó vagy a 2 out esett.

A másik az már 1000-2000-en volt. Hát most tényleg megtudtam, hogy nem nekem való amíg nincs 10 misim. Itt egy AK-t basztam el, illetve a kockázatosabb utat választottam és baromi sokba fájt.

3. sessiön 500-1000 volt és fasz voltam mert csináltam egy tök értelmetlen hero call-t utána meg az AA mat nem dobtam el flopon amikor szinte tuti volt a set. Tökre megérdemeltem, de geci sok tanulságot vontam le belőle.

Amúgy a BR 5%-t teszem fel egy nap összesen szal nem faszkodom el.

Nettel is próbálkozok. Pont ma volt hülyeségem, ahol megint AA-t nem dobtam el set ellen. Tök madár voltam. Idegesítő, de ezek ilyen final rúgások amikből végérvényesen le tudom vonni amit kell, hogy ne szivassam magam be vele többet.

Ami a netet és az élőt illeti: Gáz. Kezdem a nettel:

nl100 és 200. Pistivel beszéltem. Ő azt mndja, hogy van értelme cbetelgetni. Én azt figyeltem meg hogy semmi. CSakis ha van lapod, ugyanis mivel adják meg a preflop emelésed neten. AK AQ max AJ a suited connectorok meg 1 gapos cuccok és a poket párok. Ha AKval mész és flop semmi akkor vagy már van 1 párja vagy 50% legalább hogy húzója vagy akármi. A tendencia meg az, hogy a pp-vel rengetegszer herocallolnak végig. 1 overnél szinte tuti, 2nél is jópárszor. És ha nincs benned a két barell, ami elég necces állandóan cbetre 2nd barell, főleg a millió hero callal, akkor ki fognak emelni, mert amint elcsekkeled belehív, és rengetegszer tolja a 2nd barellt riveren. Sztem nehéz és a cbet halott ötlet legtöbbször.

A másik ami tré, hogy a reraise range általába szettnél kezdődik, ami tré. Jó játék, és olcsón meg lehet úszni (ha nem vagy olyan fasz hogy az AA-d nem engeded el...) de tiszta sor, hogy lóvét nem nagyon raknak be madárkodásra.


Live: Amiket most tapasztaltam az hihetelen volt. Az 1000-2000 és az 500-1000 is de még az 500-500 is el lett lepve megélhetésiekkel. 500-500on általában ha nem is megélhetési akkor fizetés kiegészítési. Nem gamblerkedni megy hanem feszülni.

A másik két tét meg totál halál volt. Megtaláltam a nagy helyi magyar utazgatós csókát aki tolja ezekkel a nagy halakkal, mert azért 1k/2k-n vannak néha miliomos halak. Van egy ilyen kompánia akik utazgatnak. Van amelyiküknél azért nem nehéz jobbnak lenni, de van amelyik fél tőlem pl mint a tűztől és nem ad actiont soha. Igazi net. Konkrétan az volt az 1k-son hogy első 10 handből 2ben volt flopnézés. Kegyetlen volt, mint egy rossz netes asztal, csak még a leosztások is lassabbak.

Azt hiszem nem marad más mint a külföld és ha lesz rendesen 10 misis BR-em akkor majd elkezdek ezekkel a milliomosokkal játszani én is. Addig meg tolom még a neten és megpróbálom a fegyelmet gyakorolni és örülök ha sikerül némi pluszt kihozni belőle.

Kurva kiwi vagyok, hogy Viki hogy tolja és hol, hogy ennyit tud nyerni. Heh lehet, hogy a mennyin van a hangsúly. Na mind1 tapasztalok.