2009. április 10., péntek

Elgondolkodtató

Ennek a bejegyzésnek pedig az lenne a célja, hogy aki elolvassa, és végig nézi a videókat benne, az valamit találjon magába, a világba, valami összefüggést, vagy kapcsolatot a tudatos önmagával, hogy ráébredjen egy kicsit, hogy milyen világban is élünk, és a Sanyikáknak pedig a
"hűű de baró" érzést kiváltsa.

Most kicsit amúgy személytelen vagyok a világ felé, mert fél éjjelen át néztem a youtube-on a dolgokat, volt benne iraq, modern warfare, rejtett dolgok elég sok minden.
Szal minden egyes robbanás legalább 1-1 emberi élet. Eléggé durva és érdekes. Most nem az a célom, hogy antiháborúra buzdítsak bárkit is, mert ez a Föld jelenleg ilyen, és sokan ezt élvezik és ilyennek kell lennie, egy érdekes játék és ha csak egy síkon gondolkozunk, hogy egy életünk van ez az egy földi akkor igen halálos. Nah itt az első klip:



Persze ez csak a nagy kép. Azért jó néha bóklászni csak simán a youtube berkein belül mert az ember talál elég megdöbbentő dolgokat. Mikor egy ilyen tipikus 21 éves közép sulit se végzett,
félig legalább redneck növendék tenyeres talpas paraszt amcsi, aki katona van a képen. Ott egy sérült Iraqi katona szenved a földön és harcképtelen. Ráfogja a fegyvert és agyon lövi.
Vigyorog a haverjaival, és elmondja a kamerába az élményét "elég érdekes és jó dolog, és miután lelőtted elönt az érzés, "ez kurva jó, gyerünk még egyszer" "...íme



Meg persze vannak civil áldozatok is. Elvileg a repülők amikor bombáznak előre precíz pontossággal kiválasztott célpontokat támadnak meg különös óvatossággal a civilekre való tekintetel. A propagandája meg is volt, még régebben a TV-ben láttam egy dokumentum filmet, hogy arról számolnak be, hogy a kémek és a felderítés alapján feltérképezik a célterületet, a célpont épületet és a körülötte lévő civil objektumokat, majd kiválasztják azt a támadási szöget, amivel a legkevesebb kárt okozzák a környezetben levő dolgoknak. Be is mutatták, hogy faszán ott volt egy suli a rejtett HQ mellett és a HQ-t szarrá szedték a sulinak meg egy cserepe se csúszott le. Persze ez nincs mindig így: Tucatnyi civil áldozattal járt az éjszakai bombázás. A lényege az interjúnak, hogy a pilóta lát a földön lehetséges célpontot, ezt bemondja a rádión és rákérdez, hogy támadjon-e és a rádió túloldaláról a parancsnokság fél másodperc alatt rávágja, hogy igen semmisítsd meg őket. Át se gondolják, semmi. Na ilyenkor kéne az elvileg, hogy a földről választjákák ki a célpontot megerősítik a paramétereit, és konfirmálják, hogy ellenséges valóban
 bemérik pontosan, azt leadják a pilótának, és az úgy lép akcióba. Itt tapsszóra szórtak le egy jó nagy bombát a menekülő civilekre.



Meg egy érdekes aspektusa, amibe én se nagyon gondoltam bele eddig. Milyen is lehet ott a megszálló katonákkal mindenütt. Ugye ott vannak a csekpontok lépten, nyomon, gyakorlatilag nem vagy szabad. És vannak aberált katonák is akik flash bang gránátot dobálnak poénból a juhászra meg a bárányaira a dzsipből, meg van a katona, aki mivel ő a nagy amcsi katona azt csinál amit akar:




Mit tudsz ellene csinálni? Családodat féltve megpróbálsz kitérni előle és reménykedni, hogy nem nyír ki. Ezeknél biztos vannak sokkal extrémebb dolgok is még.

Persze van napos oldala is ennek nyilván nem minden katona ilyen, de lássuk be valszeg elég sok van.



Szóval ilyen zárónak: Értékeljétek azt amitek van, legyetek mindig hálásak az életért. Éljétek azt kereken és boldogan. Szeresd azt aki közel áll a szívedhez, tiszteld az életet, és segíts annak aki kéri és akin tudsz.