2008. július 25., péntek

Szar póker könyvek

 Azt hiszem nem fogom tudni elvállalni a táborban a prezentációt az idő hiánya miatt. Olvasom akönyvet de sajna nekem min 1 hét minre kiolvasok bármit is nem tudok egy délután végezni vele így nem fog menni. A másik ami miatt azt hiszem amúgy se csinálnám ,az az, hogy kurvára nem értek egyett az egésszel. Az elején csak a poziciós alap stratégiát meséli amihez nem kellenek a lapok, hogy mikor hogy mit kell csinálni, jah igen ez a Snyder "the poker tournament formula"

 Igen tisztába vagyok vele, hogy ez tourney-ra lett írva, de poén mert pont azt írja le amit mindenki csinált a nexten cash gamén. Pont olyan mintha az összes agro player ezt a könyvet olvasta volna. meggyőződésem hogy ez a könyv alkalmazhatatlan internetes pókerre, és nem is arra íródott elsősorban. Oltja a többi könyvet, hogy csak a nagy versenyekről ír bla bla és ő meg a gyors lefolyásuakról is fog ami rendjén is van. A patience factor szerintem baromi jó dolog, kira hogy kitalálta, de amit ír az annyira oldschool már hogy az rémes.

Amúgy is azon a véleményen vagyok, hogy lassan mehet a kukába az összes könyv, vagy jöhetnek azok a könyvek amik az előző könyvek stratégiájára adnak ellen stratégiát (aranybánya) ugyanis mindenki elolvassa ezeket és aztán követik amit tanít és ezáltal teljesen használhatatlan lesz az egész, hiszen mindíg az a nyereséges játék ami eltér a többitől. (agrok ellen feszes és vica versa)

Harrington azért jó mert kb egy ilyen pókeres gondolkozást serkentő hatású könyv ha az ember tényleg végig olvassa és megérti, de a többi, ahol ilyen olyan tanácsokat adnak szerintem szart se ér. Egy fejezetben kb 80x volt benne az, hogy "ha úgy érzed" "ha van egy olyan readed az ellenfeleden" Kira, akkor ezzel ki is lőttük anetre való alkalmazhatóságát a könyvnek, másod sorban írhatná azt is hogy "menj játszani élőbe bazzeg és szerezz geci sok tapasztalatot, hogy "megérezhesd" " Ennyi. Nagyon nem tetszik. Persze azért végig fogom olvasni mert valamit biztos lehet belőle tanuéni és ötleteket meríteni belőle, valamint jól ötvözni más taktikával, meg hát jó is ha ráismersz arra hogy "jé ez a baromarcú szóról szóra az x könyvet követi" és itt vége lesz.

Amúgy is meg lehet magyarázni mindent pont mind a kétféle irányból pókerben. Amit ír ugye ha "úgy érzed" akkor add meg, de ha máshogy érzed akkor ne ad meg. Sokat tanultam köszi.

Az az érzésem van jópár hete már, hogy lassan beköszönt újból a feszes játékosok időszaka. Úgyis mindenki állandóan azt halja, hogy hiper agro így meg úgy és az mennyire jó és ugye az ilyen faszokból lesznek azok akik A magassal all int tolnak riveren mert az milyen jó. persze egy agro játékos ellen még lehet is hogy jó, de egy feszes ellen ez halál. és itt jön a képbe hogy a feszes mennyire tudja álcázni a feszességét és ez már live játék mastery.
Amúgy funny de amit tolnak neten azt tényleg a könyvből vették a check call- check call - all in. És ezt írja a könyv. ez amikor a slow play-t blöffölöd, és pontosan ez az a move amit a neten 80%ban meg kell adni mindennel mert más szemszögből idióta faszság.

Azt hiszem semmi féle könyv nem helyettesítheti az élő tapasztalatot. Azt hogy ott vagy és csinálod és tudod és érzed. Persze kell magad fejleszteni nem gáz ha elolvasod a könyveket, sőt a százalékolás miatt meg a tipikus szituk miatt amúgy is jó ha tudod a dolgokat, de véleményem szerint ezek a könyvek nagyon nagyon túl vannak értékelve.

Nincs póker

Van fordítás. A bankrollom másik fajta építése van most (minden pénzem ami van az bankroll, mert úgyse költök másra) Szuper kis fordítós meló, bár extra hardcore mennyiségben, viszont úgy gondolom, hogy nagyon sokat fog fejlődni a fordító skillem, meg az angolom is upg-olódik egy picit.
Pókerre semmi idő nincs. Majd a floppos talira elmegyek azt kész.
Ebből kifolyólag a hónap se lesz nagyon kira. Ugye szép kis bukta volt az elején, az elvileg vissza jött és csendes nulla a várható érték póker szempontjából.