2020. március 8., vasárnap

Koronát a királynak!

Néhány tényt fogok megosztani többek között a korona virusrol mert unom a faszságot. 1x leírom aztán csak linkelni kell.

Nem tudok írni rendszeresen es amikor irok akkor se tudok irni eleg gyorsan mert meg mindig szar a kezem es ez meg eltart sztem jopar hetig. De most errol irni kell.

Pokerben es minden kompetitiv jatekban is van metagame. Amikor előre meg lehet jósolni az ellenfél lépéseit mert egy bizonyos (és kiszámítható) és sokszor hibás vagy elavult logikát követ. Ugyan ez megfigyelhető most a koronavírusos cuccoban is és a reakciókban.

Azért kezdtem ebbe bele mert láttam egy idióta postot ami arra szólít fől, hogy ne vásárolj mert felesleges és ne pánikolj mert mindig mindenki csak pánikol.

Ez a reakció régen lehet természetes volt mostanra meg a játék része, amit a fasz kontent králók fosnak ki magukból, hogy gyűjtsék a likeokat, hogy szajhaként eladhassák aztán magukat a reklámcégeknek.
 A média tolja a click-bait szenzációhajhász pánikkeltő faszságát ami nem a valóságot reflektálja, majd erre reagálnak sokan social media-n hogy milyen hülye mindenki aki az amit a média elmond....és nem veszik észre a következőket:
1. a média nem a valóságot fedi már jó ideje
2. pont ők a hülye termékei ennek, és teljesen kiszámítható az összes reakciójuk, ami szintén teljesen fikció mert nincsen se alapja, se tényszerű bizonyítéka. Mint pl az h pánikolnak.

A pánik hazugságának megsemmisítése:


Ugye elkezdték mondogatni, hogy mekkora pánik van és kifogyott a boltokból minden és mutogatták az üreas polc részleteket. Magyarázat: Megnőtt a kereslet a tartós élelmiszerekre és a boltokban nem tárolnak annyit egszerre, csak a nagy logisztikai központokban. Látták ezt a boltok reagáltak rá és egy hét múlva platókon állt a folyosókon a rizs meg a liszt.

Ez nem pánik. Ez megnőtt kereslet. Senki nem pánikolt, nem tépték ki egymás kezéből a dolgokat, hanem biztosítani akarták saját magukat több szempontból is.

Egyrészt ha be van vásárolva nem kell tömegbe menni amikor egy halálosabb vírus éppen kurvára terjed.
Másrészt ha karantén lesz, mint ahogy az van kínában, és van most már olaszországban is, akkor nem szopod be.
Ha esetleg meg nem lesz semmi akkor se lesz semmi kidobva mert kevesebbett kell vásárolnod majd egy ideig.

Szó szerint nincsen hátulütője annak, hogy bespájzolsz egy ilyen helyzetben. Vagy csak előnye van, vagy semleges döntés, de semmit nem vesztesz vele. Max azt, hogy aztán szembesülhetsz a majomparádéval amit keltenek azért mert bevásárolsz előre....faszkalapok. Ignore the idiots and you do you.

Az ilyen barmok azok akik iránban készítették a videókat, hogy a holy szent shrine-okban amit tapizik mindenki isten megvéd és nyalogatták a retkes díszeket, hogy bizonyítsák (???) hogy az isten megvéd meg a szent cuccok sérthetetlenek. (megnézném ezeket a barmokat most btw...de azt úgy se látod már) Monjuk ott volt az a beszéd amit vmi iráni fejes tartott h minden kontrol alatt van, nincs itt semmi baj és éppen haldoklott a vírustól. Megérdemelné h mind megdögöljön ha másért nem azért mert másokkal elhiteti a hazugságát és életeket sodor veszélybe. Nem véletlen, hogy pusztít náluk a cucc....

Mondjuk be kell valljam legalább konzisztensek a vallásukban. és kitartanak amellett h az isten megvédi őket. Itthon kiöntötték a szentelt vizeket is, ami bölcs dolog, de arcába köp a vallásnak. Milyen holy water az ami nem tud ellenállni egy szar kis vírusnak.
Amúgy az összes szélsőségesen vallásos idióta bekaphatja és megdögölhet és jobb lenne a világ nélkülük, de ebbe most ne menjünk bele.

Másik tény.
A World Heath Organization azt mondja: KÉSZÜLJ FEL!

(edit, megírtam az egészet, nem mentődött el az innentől írt cucc akárhogyan próbáltam, most rövidebben ujrairom mert a tököm kivan az 1 ujjal való irkalasból)


https://www.businessinsider.com/global-markets-calm-down-coronavirus-panic-who-chief-said-2020-3

1. Készülj fel, legyen két heti élelmed.

2.
Az sima influenza fertőzési aránya 1:1 a koronáé 1:3. Ami azt jelenti, hogy az influenza 1 emberről 1 re megy át a korona 3 ra. Ez nem azt jelenti, hogy 3x annyian betegednek meg, hanem sokkal roszabb mert negyzetesen növekszik. Amíg az influenza 1 emberről 9x ugrik, lesz 9 influenzás. Addig a korona 1 emberből 9 ugrással 19683 másikra megy át!!!!!!! (1-3-9-27-81-243...végig írtam az eredetiben XD)

3. A sima influenza halálozási aránya 0.1%, tehát ezerből 1, a korona 3.4% tehát ezerből 34!
https://www.cdc.gov/flu/about/burden/index.html
https://www.sciencealert.com/covid-19-s-death-rate-is-higher-than-thought-but-it-should-drop


Evvel kapcsolatban aztán azt fejtettem ki, hogy az, hogy most van 7 ember Mo-n például nem azt jelenti, hogy 7 beteg van mert az inkubációs idő 6.5 nap átlagba. Tehát a kérdés az, hogy az elmúlt 1 hétben az a 7 ember mennyi másikat fertőzött meg. Mert annyi feretőzött van most, amiről majd 1 hét múlva értesülünk és hirtelen négyzetesen fognak nőni a számok.


Valami olyasmiről is írtam még, hogy fasz az aki azt terjeszti, hogy ez nem para, mert akkor csak díszből csinálják a sokmilliós eurós dolgot meg a tudós és kutató és orvos küldöttségeket?

Valami olyasmit is írtam, hogy karantén van kínában, most már olaszban is és ezek is tények, és csak idő kérdése, hogy berobbanjon európában is és aki ezt tagadja az a valóságot is tagadja.





Meg arról írtam még, hogy javarészt az 50 felettieket veszéjezteti és rohamosan egyre rosszabb, ahogyan az életkor emelkedik:



Tehát ha leszarod, hogy a szüleid megdöglenek-e, akkor nyugottan tegyél az egészre, meg mondogasd nekik, hogy ne spejzoljanak be, hanem menjenek minden nap friss kenyérért...mi baj lehet?!

Aztán a végén olyan konklúziót írtam, hogy nem akkor kell óvatoskodni amikor már több ezer ismert eset van az országban mert addigra már ott van mindenhol, hanem előtte, és a prevenció az lenne, hogy a kitörés előtt kéne bezárni mindent meg lezárni mindent...világi szinten, és akkor 2 hét alatt vége lenne, és azt fejtegettem még, hogy erre minden logika ott van, de a kapitalizmus miatt nem lehet, mert a GDP-nek pörögnie kell, és a főnökök örömmel vállalják be azt a kockázatot, hogy kapja el az összes dolgozójuk a kórságot, ha meghal a 3.4%-uk az még mindig sokkal jobb, mint ha le kéne állni két hétre. Tehát a világ rákfenéje a burjánzó kapitalizmus.

Jah meg az, hogy most még van heléy meg kapacitás a dologra, akkor lesz szar a levesben, amikor ha elterjed, és sokan kórházi segítségre szorulnának akkorra már nem lesz kapacitás.



Meg eszembe jutott a végére oda tenni egy grafikont, hogy milyen igazságtalan a világ, hogy a gdp pörgetés és termelés mániában csak pont az felejtődik el aki termeli azt. Mert nagyon régóta már az emberek termelési hatékonyságát nem követi a fizetésük. Tehát egyre kevesebbet kapnak ugyan azért a  munkáért. És az a rengetg extra pénz az mind a főnök zsebébe megy és ezért van egyre nagyobb és átugorhatatlanabb szakadék a dolgozó emberek, meg a cégtulajdonos nemesség között és ha rajtuk múlna sose lehetne senkinek átjárása!





ui.: sorry a kicsit tördelt írásért, kitörlődött a második fele, és nem tudtam már olyan vehemenciával és kvalitással újraírni.

Edit:
Ez utolag jutott eszembe de a maszk nem téged véd meg, hanem másokat attól, hogy leköpködd őket, mert a szemen át is simán beléd mászik.