2020. július 18., szombat

WSOP?... Meh...Nah thx!

A világ legnagyobb póker versenyszériája. Sose akartam rajta indulni igazán és főleg azért nem mert anno mikor élőztem 10 éve de már 15 éve is úgy voltam vele, hogy menjen ki a faszom az usa-ba egy rakás szar ország és eu-hoz képest meg marha nagy eséllyel be is szopod mert lelőnek, vagy detainelnek vagy hasonlók.

Na most a póker oldal ahol játszom a WSOP második felét tartja, mert a covid miatt elmarad az egész élőbe. Emiatt sajnos csak WSOP ticketeket lehet nyerni a leader boardon de szerencsére ha lezajlik atvaltozik T$-ra és lehet belőle sng-t tolni szal cool.

Sose gondoltam volna, hogy lehetőségem lesz indulni a wsop-n és ennyire indiferens leszek felé. Végig gondoltam hogy miért és azt hiszem két fő okot találtam:

1. Elég jól megy a póker nem kell álom nyeremény hogy megváltsam magam.

2. Online van az egész és ilyen pénzekért 1000-5000$ nem akarok neten játszani mert semmi élményt nem ad csak ezerszer többe kerül mint egy sima 20$ os verseny, a színvonal se lesz más és az élmény is szeméyltelen és steril. Szal leszartam az egészet.



3. (lett 3. is XD) Már jártam itt. Voltam kurva nagy versenyen kurva közel a kurva nagy pénzhez. Kivágtak róla ugyan úgy tört százalékkal (Sunday million top 200 playerbe set vs alá pár....valami másik PS es versenyen 13k playerből 34. hely idióta görög ellen. Élőbe is 2 napos event 2. napján giga stacket villám gyorsan 6 all in bukó után utcán találva magam). Szal voltam már ott nem kell a lelki törés amit az esetek 99.999%-ban okoz amikor kivágódsz, és most, hogy kiderült, hogy nem kell lejátszani a ticketeket mert T$-ra alakulnak értelme sincs szerencsére...


...persze de akkor milliomos se leszel. Jah nem 1 game-ből hanem több tízzer kicsiből ;) Ennyi. A turninek is van értelme persze de csak ha ekkora mennyiségbe tolod, de itt nem erről van szó, meg ezek a giga garantált versenyek nem olyanok. Ezekbe nincs nagyon hosszútáv csak ha az összeset nyomod egész évben akkor meg már amúgy is milliomos vagy.

Aztán azért evett a fene a gondolatért, hogy wsop valaho. Indítottak ilyen hülyegyerek verziós versenyeket ami inkább lutri mint póker mert van 20 darab első nap, és akár mindegyiken elindulhatsz, és 3 reentry-d is van....Szal aki nagyon akarja az jó esélyeket vásárolhat magának karkötőre esélyt(mert hogy minden WSOP verseny winnernek jár egy wsop arany karkoto. Az a trófea...de az igazi wsop-n nincsen reentry meg multiple registration.

Szal rágott a kefe, hogy csak el kéne indulni, meg megnézni sat-okat meg ilyenek, hát végül elindultam a 100$ oson. Kb az 5. percbe rájöttem, hogy mennyire igazam volt 2 hete amikor a fentebb leírt gondolatok megszülettek bennem, hogy mennyire hányinger keltő minden verseny ha nem dömping számba nyomatod, hanem azért, hogy "hátha beakad". Semmi értelme nincs, kb nulla skill van benne és csak mákolni kell. Ez igaz a póker minden formájára, ha kis mintán nézed, és csak akkor van értelme ha dömpingben tolod.

Ez szépen ki is jött mert elment a kedvem tőle mint írtam az 5. hand után, pedig 4x prémium lapot kaptam. Most még bent szenvedek short stack-ként, de megfogadtam, hogy nem fogok egyedül törnizni, max Atkával funból meg lógásból, vagy élőbe mert annak van élménye is, meg ott van normálisan előnyöm is talán. (Edit: már nem vagyok bent)

És az a vicc, hogy hányingerem van a leosztásoktól, miközben tegnap buktam 1200$-t és egy másodpercig nem éreztem igazán rosszul tőle magam, és ez sokat elmond. Kell a fasznak a hányinger keltő fos érzés amit a törnik végtelen varianciája okoz, vagy esetleg az, hogy kitalálják miután behúzol 200k$-t hogy mégse fizetünk ki mert elírtad a neved és hát ott volt reg-nél, hogy ha nem pontos az adat akkor fuck you, vagy hogy a barátod erről az IP-ről belogolt fél éve ezért bannoltuk a számlád és megtartjuk a lóvét (Megtörtént PS-es eset)

Szal jah. Kurva érdekes, hogy ennyire nem érdekel, és azt hiszem felszabadító is, hogy nincs bennem ez a szent glória amit el akarok érni. 1x volt ilyen a BPO 20 éves korom körül és ki is sat-oztam magam rá és életem "legnagyobb" pókeres sikere volt de utána már akkor tudtam, hogy nem lesz több ilyen, mert felesleges szar, semmi igazit nemad, csak egy üres álom amit üldözöl.
   Letolom a magam kis napi 700 sng-jét és kész, a gambling meg a többi szar mehet annak akit érdekel. Anno is így voltam vele, a CG-vel. Sose érdekel a hírnév csak az, hogy jó legyen a fizu, a hírnevet meg megtarthatják a pojácák, meg mákos faszok meg akinek igénye van rá, de én csak nagyon erős kiégés veszélyt látok benne.

Üres érzés, kissé szomorú is, azt is lehetne rá mondani, hogy kihalt belőlem a szenvedély, de ez kurvára nem igaz. Simán csak reálisan látom a dolgot és nem álmodozok, hanem beleteszem a munkát abba ami a sikerhez vezet. Tegnap pl 14 órát!!!!!!!! toltam tiszta játékidőbe, hogy megnyerjem a napi leader boardot, hogy fejlődjek, és hogy termeljem a $-t. De tényleg kicsit értetlen vagyok saját érzéseim felett. Azt hiszem örülök neki nagyon, hogy így vagyok evvel, csak fura mert ez az érzés szembe megy mindennel amit a médiába mindenki harsog, mert ez mind izgalmas és pezsdítő és bárkinek lehetséges....és tényleg bárkinek.
   Pont most néztem végig a legnagybb sunday FT-jét. 90k playerből egy totál fish nyerte aki 4$ sub sat into sat, into SM into win. Nyert 1.2M$-t és reklámozza hogy mindenkinek lehet. Csak ezek a story-k sose szólnak arról a 89000 ről akik a versenyen nem nyertek lószart se meg azokról a milliókról akik próbáltak bejutni de nem sikerült.
   De ez a trükkje a pókernek. Ha a világ legnagyobb versenyén csak majmokat indítanának a világ legnagyobb nyertese egy majom lenne. Minden egyes póker versenyt meg kell, hogy nyerjen valaki, aztán lehet vele reklámozni meg minden. Zseniális amúgy.
Na ezek az emberek azok (meg a 99.99%-nyi társaik) akikből az igazi pro-k megélnek, csak erről soha senki nem beszél ;) Én talán írtam erről régebben.

Szal jah...all in all, fuck the WSOP! I dont give a shit because i dont need a dream anymore to be successful! Nincs álomra szükségem már, sem ámításra ahhoz, hogy sikeres legyek vagy lelkesedésben égjek