2019. június 1., szombat

I'm back

Folytatjuk az írákálást emitten.

A régi cím megkapta harmadik reinkarnációját A reborned heart and a powerful mind-ból (Tudom, hogy nem helyes nyelvtanilag) An open heart and an ensteeled mind lett.

A témakörök amikről írni fogok: némi póker, filózgatás és gondolat tekergés, valamint tanárkodással és a munka környezetemmel kacsolatos dolgok.

Lebontva:

póker: Szoktam tolni néha. Nem pro szinten, de azért plusszos még mindig XD

gondolatok: Mindig is voltak, csak nem írkáltam le. Elvont, spirituális fucked up akármilyen

meló: tanítás, a munkahelyi bullshit, ötletek és nevetségességek, valamint egyoldalú érvelgetés (mert a kétoldalút cenzúrázzák (majd kifejtem) )

Bele is csapok gyorsan a meló leírásába. egy globális cégnél dolgozok ami angol gyerekoktatással foglalkozik. A neve egy női név (azt hiszem nem írhatom le valamiert, hogy jogilag ne tudjanak kurogatni) magyarországon. 2.5 éves gyerekektől felfele kiscsoportos angol oktatás. 5 éve tolom immár.

Problémák: Nem én vagyok saját magam főnöke, hanem globális franchise rendszer része, illetve van magyar vezetőség is.

Kiinduló pont ami miatt megint írok: Van egy retkes Facebook csoport ami elvileg a tanári fóruma ennek az egesznek magyarországon. Van benne 350 ember. Ha bármilyen érdekesebb gondolatot hozok fel azonnal kurogatnak érte, és általába le is cenzúrázzák a faszba úgy, hogy nyoma se marad. Amúgy senki nem postol rá semmit, a corporate kötelező havi 1 bullshiten kívül.

Mivel nem tudok értelmes eszmecserét folytatni a dolgokról amit a tanulásról, tanításról és az egészről gondolok (kivéve talán a local boss-t), ezért úgy döntöttem, hogy egyoldalúan leírom hát. A reményem az, hogy majd egy idő után fogják egy páran olvasni, és talán elindít legalább a tanárok között egy párbeszédet...de igazábol ez max 10% szerintem, mert sheepnek lenni mindig kockázat mentes ugyebár.

A nyelvtanomról annyit hogy fuck that, ha érted mit írok akkor elértem a célomat. Fuck punctuation, és proof reading, mert ha streamel a consciousness, akkor így se elég goyrs a kezem, hogy követni tudjam magamat. És amúgy meg lazy vagyok. Bár úgyis vissza vissza olvasgatom, de szar vagyok nyelvtanból, szal there you have it. Egy english teacher aki szar nyelvtanból. Majd 1x kifejtem mert erdekes tema szerintem. Jah igen, fuck ékezetek too, mert néha rakok neha nem ez van.
Sokszor nehezen követhető az írás is mert ha ömlik a gondolat akkor magamat is nehezen kovetem írasban szal, jah van hogy ujra kell olvasni egy egy bekezdest.

Csak azért írom le, hogy mit tervezek kövi topicnak, hogy ne felejtsem, és ösztönözzem magam arra, hogy újból keyboardra kapjak majd.

0. BS facebook csoport
1. Éves konferencia
2. Vegán
3. Egyoldalú kommunikáció
4. Korrupció és politika
5. Miért jó a dió mégis.
6. to be seen...

ps...ahhoz hogy emberek lássák az írásomat valszeg el kell kezdenem a facebookon postolgatni a blogot, és ahhoz meg el kell kezdenem felvenni az osszes HD-s tanárt, hátha majd akad valaki a horogra. Yay grinding...in a different way.