2009. február 8., vasárnap

Merengő

Több dolgon is elmerengtem. Megyek időrendbe vissza.

Ma voltam egy ilyen tanfolyamon, spirituális stuff. Úgy volt hogy elmegyek egy szünettel a vége előtt, de valahogy akkor olyan befejezetlennek éreztem volna az egészet, és lehet, meg is bántam volna, mert sehová nem kellett mennem csak haza, úgy hogy úgy döntöttem, hogy maradok, max elment egy kis idő, de tuti jó döntés. Nem volt rossz.

Aztán hazafelé a metróról leszálltam és most előszőr automatából vettem csokit :D KitKat-ot. Sétálok tovább és látom, hogy az ellenőrök nem engednek be egy faszit. Valami veszekedés van. Nálam ilyenkor a reflex az az, hogy meghallgatom mi a pálya és ha úgy érzem valakivel nagyon ki akarnak szúrni/nagyon igazságtalanok akkor megpróbálok segíteni.
A csávó elég szakadt volt, sztem hontalan, bár ahhoz képest meg jobban öltözött és egyáltalán nem bűzlött, de mégis olyan feelingje volt. Kb 45 év körüli lehetett de kinézett vagy 55 nek. Lóbál ott egy jegyet. Na mondom veszek neki egyet, gondolom érvénytelen már amit lóbált. Odalépek megkérdem "menetjegy kéne?" Mondja,hogy nem az van. Elkérem tőle, megnézem tényleg pöpec a jegy. Odafordulok az ellenőrökhöz, mondom mi a gáz? Aszongyák ilyen piásan nem ülhet fel. Mondom itt a jegye érvényesíti felszáll azt kész. Mi baj lesz. Aszongya, hogy nem és kész. Mondom ki vagy te, hogy nem engeded fel? Mondja, hogy én vagyok itt valaki. ENnél a pontnál rájöttem, hogy jah az ellenőr az aki leszállíthat stb valszeg megvan rá a joga. Aztán arra hivatkoztak, hogy össze hugyozná az ülést. Elég szánalmas banda volt, ellenőrök közül is a legalja, ilyen tipikus 80-110 kiló közti szemüveges közepesen alacsony dagadékok. Láttam, hogy képtelenség lenne bármire is rávenni őket, nagyon nyeregbe érezték magukat, hogy ellenőrök a metróban. Odafordultam a csókához. Látszott, hogy nagyon egyszerű ember, mint egy engedelmes kisgyerek úgy hallgatta a szavaimat és követte aztán azt. Piás volt, de nem matt részeg, bár nem járt egyenesen, mégis volt még benne értelem. Néha bekáromkodott az ellenőröknek, azok meg vissza én mondtam, neki hagyja őket ha ilyenek lemegy pöttyösre vagy kökire és felszáll ott. Így váltunk el.

Felszálltam a buszra, végig Eleven Hold ment egész úton. A buszon töprengtem el, hogy ezt le kéne írni, aztán azt, hogy miért ne pont a blogba...aztán az, hogy bakker, de ez ilyen hülye reklámozás lenne, hogy yeee segítettem egy embernek húha büszke vagyok magamra éljen én...hát nem ez volna a lényege. Szal eltelt 5-6 perc mire eszembe jutott hogy ezt le kéne írni, addig nagyon jó érzés volt, hogy tudtam segíteni, hogy maradtam mégis az előadás végéig. Azon is mert mondta a krapek hogy "egy hölgy adta a jegyet" hogy ez az ember lehet azért járt erre, hogy páran segítsenek rajta, hogy jó érzésük legyen. Hát így hogy leírom talán a részeg pasinak a "tette" vagy áldozata, még többet ér el, ha ezt elolvassák és bárki bármit is tanul vagy agyalásra serkenti. Szal ezért írtam le. Büszke is vagyok persze egy kicsit, de ez a fajta dolog nálam lassan ösztön szerű, hogy segíteni, és jó story is már úgy is írni kellett valamit ami nem túl személyes de még is több mint a póker.

Jah meg volt még egy jó. A Korda klubba 1 órás áram szünet. Ez kb 1 hónapja volt. De annyira jó volt. Elment az egész pókerterembe és a kaszinóba is! az áram és totál sötétség volt. Egy két mobil meg öngyújtó. Azért volt jó érzés mert ép a milliomos (hanem miliárdos) dagi egoista fishekkel toltam, és a sötétben annyira egyenlő volt mindenki. Azt figyeltem meg, hogy sokkal "visszafogottabb" volt a viselkedésük, nem sugárzott belőlük az a tipikus pulyka vagy páva viselkedés. Tök jó volt egyenlőnek lenni mindenkivel, a dealer a kis pénzes ember, a nagy pénzes ember, a dívának öltözött műnő, a pincér a takarító mindenki. Jó volt ez is :)