2008. február 26., kedd

Cursed in tourneys

Nem nyerhetek versenyt és még csak a közelébe sem kerülhetek semminek. Relatíve jól áltam, átlag fölött egy picivel 80 embernél egy 4kgntd(guaranteed) versenyen amikor flop QQ2 re all in kerültem 99-el és jó is volt az all in mert AKo ellen voltam. Természetesen a kövi lap K volt.
 Nem tudom, hogy pl Mike, hogy a búbánatba csinálja, hogy hozza az eredményeket állandóan. Vagy minden nap játszik csak nem írja le és nagyszámok alapján hozza el? Mióta az eszemet tudom, nem tudok olyan versenyt mondani, ahol lapömlésem lett volna vagy átlag fölötti kártyák. Életem legnagyobb nyereménye MTT(multi table tourney) ami egy 7 órás verseny volt 1x volt sorom AK val floppon és onnantól kezdve best hand 1pár ritkán 2pár. A HU(heads up)-t is A highal vittem ki.
 Bpo-n 11 óra alatt 1010 volt a best handem, soha semmi. Nem tudom, hogy ki és miért átkozott el, de lassan megtörhetne a varázs, vagy leeshetne az átok, vagy gyengülhetne vagy valami. És direkt nem mikro versenyekre nevezek hanem 10$ osokra de nem....

 Amúgy boldog névnapot Géza XD

Igazság Acapulco-ban

Ma úgy hozta kedvem, hogy teendőim után elmenjek a Bestbe egy kicsit pókerezni. A vasárnapi kis cash game elmaradt mert a Zsolt barátom, aki osztó lebetegedett, és így nem volt kedvem menni. Jókat szoktunk majomkodni meg dumálni aztán néha át is megyek hozzá és akkor még többet állatkodunk :P

 Tehát Best. 100/200 volt a tét dealers choise, de csak hold'em, omaha és crazy pine aple. Mindíg is ki akartam ezt próbálni. Omahát csak neten toltam eddig nagyon kicsit, crazy-t meg még soha sehogy, de nem tűnt bonyolultnak.
 20k-val beficcantam a short asztalra. Volt 1 állat pali. Nagyon betegül játszott. Omahában 1 szót ismert: pot. LoL. Természetesen omahában card dead voltam. Crazyben is és holdemben se jöttek túlságosan a lapok, de beakadt 1-1-1 party pont mind a három ágon.
 Hold'em ben KK-t kapok. Mániákus BB-n ült tuti emelő player. 1k-t nyitottam ezért csak preflop a 2 limperre buttonról. Egy félig feszes félig eszes player 3,2k ig visszatolta. Fish/maniac már emelni akarta az 1k-mat alapból, de így sajna csak megadta. Megkérdeztem mennyije van a balomon lévőnek. 30k. Akkor csak megad. Flop 678. Csekkelnek. Fish nem szokott csekkelni, egyértelműen félt tőlem. Az imidzsem nagyon is feszes volt, showdown-om nem volt, csak ha potot vittem ami nagyon ritka. Én belenyitottam 10k-t és dobták, ami nekem teljesen ok volt. Nem látták mim volt.
 Crazy. JAsA-t kapok. Egy emelés 3k ig, egy call egy all in 4,5k val, én rátoltam az enyémet a fenébe, mert nem akartam gamblingelni hogy floppon nyomuljak rá. Ki is szorítottam mindenkit és hoztam a papírformát.
 Omaha. Először is, ez nem az én játékom. Fishek ellen sem, mert nem tudok nagyon oddsokat számolgatni 1-2 párral, márpedig itt olyan játék ment hogy 1-2 pár nagyon nyerő lap. Elvittem egy kasszát 2nd nuttal ami egy K magas flush volt. (végig max 6 playeres játék ment) Feleztem egy potot 2 párral és vittem egyet az ekkora már agresszív, részeg és keményen bukóba levő fish ellen. QKJ9 volt a kezembe 3 pikk. Nem induló lap nagyon sztem, de nagyvak voltam és megadtam a fish pot nyitását ahogy sokan és simán 5,5:1 oddsom
volt. Flop xxQ. Fish természetesen potot nyitott. Most nem volt előtte összesen csak 20k az emelése után így felbátorodtam.  Alap esetben 30-50k volt előtte, mikor valamelyik "haverja" lehúzta vissza is kapta és ment a tartozás cetlire. Jobbnak láttam nem beszólni. Leggyengébbnek adták a pénzt, tőle akartam húzni nem a másik kettőtől és ezáltal mellesleg, nem vívtam ki az ellenszemvét a hali-malinak, sőt jézusnak elnevezett lol :) Tehát fish emel 3400 at ami pot volt. Én úgy döntöttem, elviszem most all inig. Tudtam, hogy ezzel a fishen kívül mindenkit ki fogok szorítani a szivárvány boardon,
csekkelésztek is és aki még nem annak meg hangos volt a tell-je.  Volt egy backdoor flushom, egy backdoor sorom, egy top párom elég nagy lehetőséggel az erősödésre, és a fish minden partiban preflop pot, postflop általában turn pot és river all int ment. Nem lehetett handre rakni, és ez simán értékelhető lap volt szerintem (ha van omahás aki olvassa nyugodtan komentelje) Vissza emeltem potot ami neki all in volt. Be is tettük. Nem volt semmilye turn K river 9 (3 párXD) és vittem a kasszát.
 Buktam még egy kisebb potot, amit kontorllal nagyon jól lent tudtam tartani a fish és egy jobb player ellen, így olcsón terítettünk omahában, ahol leflössölt. Nálam A10KQ volt.
 
 Kis note. Olyan feszesnek könyvelt el az a 4 ember (akik egy társaságba voltak és a fish is velük volt), amilyet a Föld még a hátán nem hordott. Mutattam nekik, hogy preflop Ajs-t dobtam, mikor jött egy emelés egy call és egy all in erre, egy ss-től. Lol ott hitetlenkedtek, meg mikor a QJsKx et omahában eldobtam emelt kasszánál. Tisztára kivoltak akadva, ami nekem jövőben szépen megtérülő üzlet lesz.

 A végeredmény 20 be 51 ki. Nice.

 És a szalagcím: Acapulco-t bezárták és ennek annyira megörültem. Az a hely nem érdemelt mást. A vendég az utolsó mindenek után. Írtam erről még régebben egy szépet a naplómban.

 Hát ennyi. Holnap jön a heti zárás az nl50$-en. Viki által meghatározott szint amit meg kéne ütnöm az fix napi 1-1,5 beülő. Ez egy kis rádolgozással meglesz. (utóbbi két napom súlyos bukó volt)

Nem tok jó befejezést írni...


Edit: várnám ajavaslatokat hogy a tördelést hogy tudom megoldani. Amikor írom akkor még jó, kiteszem és ilyen hülyén elcsúszik néhol, utána meg már nem tudom megreparálni