2019. június 17., hétfő

Az Igazság Bajnoka

Nem is tudom, hogy hogyan kezdjem el, több verzió is a fejemben van:

1. Sokszor kaptam ezt a kijelentést sokmindenkitől derrogáló jelzőként, mint valami lenézendő, megvetendő, naív nem evilágra való látásmódot.....

2. Az igazság a legfontosabb dolog a világon. A becsületesség az, hogy a szavadnak hitele és ereje legyen....

3. Ez a cím megválaszolja, hogy miért is kezdtem újból írkálni....

 (el kell tudni magad képzelni annak, amivé válni szeretnél...plusz rájöttem, hogy tök jó ha minden posthoz rakok egy képet ami nagyjából összegzi annak feelingjét)

Szal a fenttebbiek járkáltak a fejemben kezdésnek. Megpróbálom őket egy kicsit kicsomagolni, aztán zenével alátámasztani, hátha az jobban kommunikál, bár avval is lesz hiba.

Kezdem a 2. al. Ha egy mondatom, vagy mottóm lehetne "Listen to your heart" mindig ezt mondtam. Hallgas a szívedre és kövesd annak suttogását.

Számomra az igazság és a becsületesség a legfontosabb dolog a világon. Egybevág a blog új címének azon részével, hogy "open heart" mert ha valaki nyílt szívvel megy előre, felvállalja önmagát, kiteszi a nagy táblát hogy "igen ez vagyok én bazmeg" és vállalja önmagának minden aspektusát. Aki így tesz az bizony rengeteg támadásnak is kiteszi magát. Ha ott kívül hordod a szívedet, sokszor meg fognak bántani és marhára fájni fog. De amikor megtalálod a helyedet az életben tudni fogod te is és az is aki vagy ami mellett vagy amiben vagy, hogy az úgy kerek és teljes veled és mindeneddel együtt.

Én eddig ezt a filozófiát követtem az életemben mindenhol, és nagyon boldog vagyok vele. Nyíltan felvállalok mindent ami velem kapcsolatos. Azt így teszem a magánéletemben is, a munkahelyemen is részletes beszámolót adok felvételem előtt mindenről ami vagyok és amit reprezentálok a barátaim is tudják hogy ki vagyok, és ha ismerősöket szerzek nekik sem állítok fel állképet magamról, hanem fokozatosan beleeresztem őket valóságom vizébe.

A vicces, hogy általában el se hiszik az emberek, mert igen ritka dolog ez, és úgy vannak vele, hogy "weh hülyeség ez, majd meglátjuk"

Sose felejtem el, amikor egy ilyen emberrel ültem poker asztalnál együtt. Nagyon utált. És mikor frankón pókerom volt (four of a kind) beleröhögtem az arcába és felhívtam rá a figyelmét, hogy ez a szitu. Persze ebben az esetben tudtam azt is, hogy ezzel manipulálom őt, mert annyira egysejtű és önmagából indul ki, hogy soha nem fogja elhinni, hogy totál őszinte vagyok. Mikor betoltam a 100k-t középre hezitálás mentesen adta meg, én meg kicsaptam a lapom és besöpörtem a pot-ot (kasszát)

3. Azért kezdtem el újból írni....

... mert amikor még pókerezni jártam volt egy vízióm. Egy olyan érzésem, ami azt hiszem örökre meghatározó az életemben. Miközben este sétáltam a lágymányosi hídon, egy kép jelent meg előttem...vagyis elképzeltem magamat valamilyennek. Talán, hogy mi az eszenciám, a létezésem célja. Láttam magam ahogy felfelé szállok az égen, repülve mint superman, de a kezem nem előrefele van ökölben, hanem hátrafele a testem mellett kétoldalt, és kapaszkodik bele egy egy ember, és az ő kezükbe is két két ember, és mint egy szöllő fürt (igen én így mondom és ezért így is írom, és nem fking szőlő-nek) az első szem vagyok a csúcsán, és viszem magammal felfele az embereket, és aztán hajítom őket magamelé, és adom nekik a saját szupererejüket. Ez a vízióm 18 éves koromban volt kb, és ezt azóta se felejtettem el. Próbálom úgy alakítani az életemet, hogy olyan helyzetbe kerülhessek, ahol ezt meg tudom tenni. Tanító. Aki átadja a tapasztalatait az elveit a látásmódját, nem csak az angol nyelvtudását, annál sokkat többett. Már bontogatom ezen szárnyaimat, volt sikeres majdnem három órás előadásom is de arról majd írok máskor.

 ... mert baszott nagy igazságtalanságokat ferdítéseket és egyoldalú simliskedéseket, vagy áll információ terjesztéseket tapasztaltam. És úgy gondolom talán a legjobb az, hogy ha egyfelől leírom a saját oldalamat is mert akkor az dokumentálva van, másrészt talán akik nem ismernek talán nem ítélnek el instant, bár akik ezt megteszik, úgyse olvassák ezt valszeg....

...kivéve érdekes módon, ha annyira utálnak, hogy csak  azért olvassál amit írok, hogy hátha találnak benne valamit amivel megtámadhatnak, és így rajzolódik ki, hogy a gyűlölet és a szeretet között csak egy nagyon vékony vonal van, és talán a legnagyobb gyűlölőim a legnagyobb fan-jaim. XD

1. Valahogy mindig úgy érzem, hogy vállon veregetés, függetlenül a kijelentés szándékától, amikor ezt mondják nekem. Akkor visszajeleznek, hogy átsüt a szándékom, hogy látják a lényem, és azt hogy mit teszek. Az más kérdés, hogy aztán egyetértenek-e vele vagy sem. Az mindenkinek a saját dolga, meg lehet vitatni, de szeretem amikor ezt vágják hozzám, mert tudom, hogy jól követem az elveimet.

És akkor legyen...

4. Az elvek

Nem attól lesz valaki nagy, hogy vannak elvei. Hanem attól, hogy azokhoz akkor is ragaszkodnik amikor marha nehéz helyzetbe kerül miatta. Amikor a könnyeb út helyett az elvei miatt a nehezebbett választja.

Például felvállasz egy olyan helyzetet mondjuk, amikor kiállsz egy munkatársadért, mert tudod, hogy igaza van, és ez álltal bevállalod, hogy a főnöködet, vagy akár az egész felettes bagázst magadra haragítod, és tudod, hogy ha nem szólnál semmit, akkor neked semmi bajod nem lenne, de ott van benned a tűz, hogy ha a saját elveim mellett én magam nem állok ki, akkor én is csak egy senki leszek és ezt nem tehetem meg. Nem tudnék a tükörbe nézni, nem lelnék nyugalmat semmiben amit csinálok, ezért inkább kiállnék a munkatársam mellett, vagy az igazságosság mellett, mert az elveim nekem ennyit érnek. Nem eladók, de alapjaiban határozzák meg a személyiségem. És akinek meg eladó, az meg egy kétszínű slimy senki, aki bort iszik és vizet prédikál.

A kis videókról:

Most volt az E3. Világ legnagyobb gaming conference-je. Szuper hype általába tele fontos infóval, meg rengeteg bullshittel is. De a lényeg, hogy volt egy trailer, amiben volt egy jelenet ami megragadott. Jellemzően a fickó akivel szimpatizálok a páncélos harcos, aki meg az ellenpólusa az a reszkető ember.

Csak addig a részig amíg megszólal először a Chief. 4:22 től.

(Sajnos nem működik az, hogy onnan játsza csak le a videót. Próbálkoztam vele egy fél órán át, de ha a time stampes linket rakom be akkor csak fehérség van)





Van ezen kívül még egy dal, ami nekem azt hiszem azért mond sokat, mert sokat játszottam a játékkal aminek ezt a dalt a világbajnokságára írták mint a himnuszát 2014-ben. (League of Legends)
A szövege is nagyon rezonál a fentebb írtakkal azt hiszem illetve a klippje is olyan, és a zene maga is fcking badass awesome, és nagyon mélyen át szoktam érezni amikor végig hallgatom. Berakom a videó után a szövegét is, hogy aki csak olvasni akarja az tudja:





As a child you would wait
And watch from far away
But you always knew that you'd be the one that work while they all play

In youth you'd lay awake at night and scheme
Of all the things that you would change, but it was just a dream!

Here we are
Don't turn away now (don't turn away)
We are the warriors that built this town
Here we are
Don't turn away now (don't turn away)
We are the warriors that built this town from dust

The time will come when you'll have to rise
Above the best, improve yourself
Your spirit never dies

Farewell, I've gone to take my throne above
Don't weep for me
Cause this will be the labor of my love (my love)

Here we are
Don't turn away now (don't turn away)
We are the warriors that built this town
Here we are
Don't turn away now (don't turn away)
We are the warriors that built this town from dust

Here we are, don't turn away now (don't turn away)
We are the warriors that built this town
Here we are, don't turn away now (don't turn away)
We are the warriors that built this town from dust 

És igen vannak olyan dolgok amik fontosabbak az egyénnél, amiért megéri harcolni, amiért megéri áldozatot hozni, amiért megéri meghalni is akár. Amik túlmutatnak az egyénen és nem foglalkoznak avval, hogy mások mit gondolnak, mert transzcendálja azokat is. Akik a forradalmakba is meghaltak mert hittek valamiben, amit most mindannyian élvezünk. Nem kérdezték meg kurvára, hogy egyetért e vele mindenki egyesével. Akkor soha nem tettek volna semmit. Tudták, hogy mi a helyes, és azt is, hogy akik nem értenek vele egyet azok is hasznot fognak húzni az ő áldozatukból, de nem számít mert megéri. Mindenkinek.

Vannak olyan dolgok a világon amikkel én is pontosan így vagyok.