2009. február 10., kedd

Kis Póker

Üres járatban vagyok. Neten nincs kedvem játszani, élőbe még nem lehet elmenni, gondoltam írok már egy kcsit a pókerről is.

Ami a netet illeti: szívás. Folytatódott a február ahol a Jan abba maradt. Sikerült minimalizálni elég jelentősen a veszteségeket. Tipikus rossz szériás dolgok pl set over set (el tudtam dobni) az összes AA-mat meg tudom játszani 65-85%os oddsal a javamra persze egyik se jön be soha (de tényleg egyik se) Elég necces. Hibáztam 2-3 kisebbet, de azt leszámítva nagyon maxon voltam és nullába jöttem ki (+400$ egy random bonusból) Kegyetlen card deadség szintén jellemző volt. De nagyon szépen bírtam és totál fegyelmezett voltam.

Andrist próbálom tanítani, emrt neki is otrombabalszerencséje volt live, és most nettel kell próbálkoznia. Csomószor hangsúlyoztam neki, hogy a bad beat a pókerbe kalkulált dolog és állandóan elő fog fordulni. Amióta ennyire mondom neki, totálisan immunis lettem rá. Még csak a szekrényt sem akarom ketté ütni, hanem egy *sigh*-al elintézem és megyek tovább.

Remélem azért sikerül megcsinálnia. BR-t kell építenie nl10-en, ha akar valaha is valamit még az életben a pókertől. SH-val próbálkozik mert régebben az ment neki, csak abba annyit nem tudok segíteni neki. Sztem túl agro néha és túl sok megy el a cbetekre meg 2nd barrel-ra. Bízom benne, de félek is, ha ez nem sikerül akkor nagyon nagy változásokat kell eszközölnie az életében, hogy túltegye magát az egész pókeren. ... Szal Gooo Andris és emberend meg magad!

Élő: Voltam tegnap is, meg egy fél hete is. Jól meg. A best elég szépen fellendült (sőt baromi szépen) és rendesen jönnek az új arcok is. Megjelent egy jó adag "regular" vagy "jó játékos" akik magamhoz mérten (sry) egyáltalán nem olyan jók, mert egy baromi nagy szelet hiányzik a játékukból.

Azt figyeltem meg, hogy az élőben jónak számító spílerek, ahhoz vannak hozzá szokva, hogy totál fogalmatlanok ellen játszanak, és amint bekerül az asztalhoz plusz egy két ilyen fiatal arc, akkor haldokolnak, hogy milyen feszes szar játék megy, és hogy szörnyű bla bla bla.

A másik ami miatt nem kompetensek, hogy a hiányukra kitérjek, az az, hogy szinte soha nem játszanak interneten, ahol sokkal több jó játékos van (kb neten a legnagyobb fish is átlagosnak számítana élőbe) és a net az felkészít az igazi kő kemény bunkerharcra, ahol centiről centire kell kitalálni az ellenfelet a gyengeségét, variálni és lapokkal játszani, sokkal összetettebben gondolkodni. Ez legtöbbjüknél hiányzik. (Igazából talán 1 embert találtam akinél ez megvan)

Szóval a live regularok nagyon nincsenek felkészülve a net ÉS élő kombóval felvértezett spílerre, és ez zsír nekem.  Van még két csoport, a vietnámiak, meg a passzívak.

A vietnámiakról annyit csak, hogy "kínaiak" :) Ez mindent elmond az egészről. Kínaiak a legjobb ellenfelek pókerben amit csak kívánhatsz magadnak. És nem csövik általában, hanem piacos grouppok és 2-5 fős csoportokban jönnek és szóródnak szét 2 asztal között.

A másik csoport meg szánalmas. Azon gondolkodtam már, hogy oda megyek megkopogtatom a hülye baseball sapkás fejét (merthogy ezek mind supa dupa baseball cap-et hordanak) és megmondom neki, hogy öreg ez nem póker amit csinálsz, tanulj már meg játszani. Ülnek mint egy.... és nem csinál semmit. Meg se szólal, le se szarja a társaságot, nem játszik semmire és emellé még passzív is, hogy minimalizálja a nyereségét. Totál gáz. Látszik, hogy csak fishekre vannak beállva, és ha az asztal jobb mint amin szoktak tolni, akkor nem fognak nyerni soha semmit, viszont egy AK-t flop 1pár után képtelenek eldobni, ami elég röhejes és mutatja a gondolkozásukat "hát AK-m volt top pár top kicker, annyira kivártam már, ha ezt bebukom..." És persze, hogy bebukja mert ellene csak akkor megyek ha bukja és nem nyerheti. Baromi könnyen betiltelnek. Nem is kell hozzá bad beat, csak egy ilyen AK-t kényszerülnek eldobni és már vége is minden erejének. Betolja valami szarra, reloadol, és 1-2 óra mulva már el is húzott üres kézzel. 


Ami a live lapjárást érinti, pont ugyan az mint neten. Semmi kártyákkal nyerek, tényleg ilyen egypárokkal, penge éles value betekkel, és elég szépen időzített agresszióval, nagy kasszákat. Uncsi nagyon amúgy ez a lapsivatag, de legalább van társaság.

Jah volt ma egy arc aki bedumált. 500-500 azni szokott ő is, arany lánc kb 700k értékben meg mellé 120 kiló hús, és nem az izmosabbik fajta. Történt ugyanis multkor ugyan így card dead voltam. Éjjel kettőkor szólt Andris, hogy megyünk mindjárt. Szóltam asztalomon, hogy hamarosan megyek. 1 óra múlva jött csak Andris. Oda ült mögém. Mondtam, hogy 1 kör és akkor megyek. 2 handet nyertem. Kérdeztem, hogy maradjak-e vagy mi legyen, mert mondtam  órája, hogy menni fogok nemsokára, most ért ide a barátom, de ha gáz akkor amradok, no problem. Mondták, hogy semmi gáz 2x visszakérdeztem, nyugtázták. (sry ha túl bonyolultan írom le)

Épp mondom a többieknek, hogy milyen szánalmas társaság a törnisek 13 !!!! embernél osztoztak. Lol 10+2 volt 100+ emberkével. Tök röhej és totál anti póker (meg anti profit is), nyolc óra versenyzés után 13 felé szétdobni a pénzt. Na ekkor kedett el célozgatni a csóka, hogy az is szánalmas, hogy.... és előadott egy halál elferdített story-t. Arcába olvastam, hogy csúnyát kamuzik, felvilágosítottam arról, hogy a valóságba hogy volt, és valahogy nem tudott mit lépni rá. Na mind1. Csak gondoltam leírom.

Kellett volna könyvtárba mennem kötelezőért és most nem lenne ez :S