2009. május 10., vasárnap

Story-k

Ebben a hónapban nem nagyon lesz live póker. Jogsizok, és majd ha a kocsi meglesz akkor, másrészt szerencsére, pont nem érek rá általában esténként amit cseppet sem bánok, mert sokkal jobb dolgom van, mint ha pókereznék. Ez cool. Viszont valamit azért tenni kell és így neten tolom Short handed nl100on. Hogy megtanuljam. És mellé shorthanded omahát is, hogy azt is megtanuljam és live, ne úgy menjek oda az asztaltoz, hogy félek tőlük, hanem én legyek az aki a félelmet majd megtestesíti a szemükben. Mondjuk mivel live nem tolom és neten nl100 on megélni nagyon savanyúan lehet csak ezért alap lesz, hogy a hónap nem lesz olyan jó egyáltalán mint kéne lennie, de ez most feláldozható. Amúgy is, a boldogságért minden fajta és féle pénz feláldozható. Mert a boldogságtól leszel több, a pénzedet meg csak féltheted és majd ha előbb utóbb elveszik akkor meg majd fáj. Szal csak teher. Élj annak ami jó =)

Andris kollegám megint egy érdekességre hívta fel a figyelmemet. Még a múlt hónap végén voltunk pókerezni. 100-200 volt csak. Volt egy két pénzes madár, akik azt hitték ők a helyi nagymenők (természetesen nyertek tőlem....) mikor leültünk, kérdezi kapásból a dagi arc, hogy "meddig maradsz" felém, mert az Andrist már ismerte. És akkor tök meglepő dolog történt. Volt egy csóka, aki szokott highstakes játékokat tolni BP-n kívül is (ahová készülök) 500-1000 meg 1000-2000 akivel csak 1x játszottam eddig, és akkor is fegyelemre intettem, mert beleszólt a partymba amikor nem is volt játékba, és tiszteletbe tartotta. Ez is meglepő volt, aztán az is, hogy itt figyelemre intette a dagi csóka társaságát: "nem kell őt félteni" Ez megismétlődött még egyszer másik társasággal és akkor mondta az Andris, hogy ez mennyi mindent elárul arról, hogy hogyan állnak hozzám az emberek. Hogy bárki oltogatni akar avval, hogy feszes kis egyetemista filléres gyerek, egyből kapják a figyelmeztetést. Andris azt emelte ki, hogy ilyenkor bár mit is mondanak az emberek a "védelmemben" ha azt, hogy feszes és jó, ha azt, hogy laza és szórja, minden alkalommal az egyik ujjukat figyelmeztetően felemelték, és ez mindent elárult, aszondta. Valszeg van benne valami, ami tök jó :)


Egy másik tök érdekes story, hogy ezúttal egy repülő kapitányával volt szerencsém pókerezni. Amcsiba is van lakása meg Hollandiában is, de épp Mo-n volt. Pár napot játszottunk együtt. Értelmes ember volt, érződött, hogy nyugati. Fura storykat mesélt el egy csomó mindenről. Ami a pókert illeti:

"Balkán póker" Ami magyarországon megy. Ott volt még egy magyar csóka akivel jóba vagyok. 40 feletti de teljesen oké ember, kicsit fura mikor részeg és bunyózni akar, de sosem gondolja komolyan, meg soha nem rám haragszik. 15 évet boxolt. Na így közösen felvetették a pókeres világ titkait, és kiderült, hogy tényleg milyen balkáni ez a magyar stílus. Ott nyugatra, nincsen atrocitás. Szólsz egy rossz szót a és kitiltanak egy jóidőre, ha kezet emelsz, akkor meg az egész város minden terméből, ugyanis van számítógépes rendszer. Ez a boxoló csávó akart segíteni egy biztonsági órnek aki idősebb volt, és másodjára kötött belé egy matt részeg faszi és birkóztak, oda akart mennia boxoló leverni egyet és a biztonsági őr ahelyett, hogy a részeget próbálta volna tovább lefogni, felugrott és megállította a kezét, hogy nehogy megüsse, mert akkor nagyon csúnyán megszívja a hatóságok miatt. Végül ketten becsomagolták a palit amíg megérkeztek a szervek és elszállították. Asszem, ha kikerülök ebből a környezetből, akkor már nem fogok meghalni a póker miatt :D

Pilótának még voltak érdekes storyjai, robbanás miatti kényszerleszállásról. Elmesélgette, hogy általában (mondom ÁLTALÁBAN) miért olyan nagy kurvák a légiutas kísérő csajok (főleg a kapitány felé) Mesélt börtönbe szállított utast aki ellen az egész repülő harcolt a végén meg ilyenek. Szal jó volt.

Várom már, hogy meglegyen a kocsi és mehessek.

Jah élőbe egy sessiön volt. Egy román építési cég tulajdonos mákolt darabokra 3 handed playben. Szörnyű volt, de nem az én hibámm. Elégedett voltam, és éreztem, hogy a neten gyakorolt SH játék nagyon is kifizetődő lesz live.