2011. június 14., kedd

Egy kis agymaszlag

Quick sit rep (netes stuff, utána élős stuff)

Letettük a netes pokert megint. Miért? Mert mikor minden nap az a kérdés merül fel benned hogy "mi a faszért csinálom ezt?" és az érzések amik keringenek benned csak a frusztráció és a hányinger egyvelegei akkor valszeg nem fun amit csinálsz és nincs sok értelme hacsak nem csinálsz milliókat...

Megshotoltuk az uccsó két napot. Minden fő versenyre beregeltünk 270 es 160 as egy rahedli 50 es. :) Betettük jól, kiestünk jól. Az uccsó nap 5ből 4 80-85% ot vesztettünk el. Szar mikor egy bazi nagy verseny ITM küszöbén esik meg...sokszor.

A legszebb széria az egy hónapon át tartó 70%os szarság volt. Nagy nehezen kicsit több mint 1 hónap és több mint 100!!!!!!!!! verseny után sikerült behúzni nem is egy hanem két 70-30 at is!!!!!! Nem viccelek tényleg így runoltunk.

Plusszos lett persze az egész de szánalmasan nevetséges. Onnan lehet tudni, hogy netes póker mikor betesszük az all int mutat két alá lapot a fölé párunk ellen és szörnyet halva izgulunk, hogy vajon megnyerjük-e....mert sztem nem alaptalanul alakulnak ki ezek a félelmek lol. Sztem ennyire nem vagyok degenerált. Túl sokszor esik úgy a flopp hogy jaj 8% ból 30-50%ja van... LOL


ÉLŐ


Elhatároztam hogy megküldöm a hónapot kajakra. 6/7 kb. Sajna pont a mai napon volt egy százas szaltóm. Elég elkerülhetetlen volt. Fura a lapjárásom is és nagyon úgy érzem, hogy a skill visz előre (kivéve mikor AA val emelek sokat és 6 call (image :D) és flop AJJ... szerencsére nem volt kint J mert river J.


Na szóval sokat tolom. Pár érdekesebb történés (nem hand) meg egy két gondolat.

Először is az image-ről. örömmel tapasztalom, hogy általában, ha oda ülök egy asztalhoz, nem hányigert fogva akarnak elfutni a játékosok, hanem vagy felcsillan a szemük, hogy na megjött végre az eksön pléjer, ma megleckéztetem, vagy rászedem és kiblöffölöm. Vagy csak örülnek a társaságomnak. Onnan érzem, hogy 5-6 ember is örömmel fogad tényleg :D Vagy utálatba burkolt örömmel. A lényeg, hogy tök szivesen játszanak velem, mert játék generátor vagyok, kihívást nyújtok a számukra egy érdekes szórakosztató módon és ez is egy olyan poker skill ami nincs se neten se könyvben.

A legjobb libikókám pont a legutolsó versen sessiön után volt. Első handbe 35k all in bukó, insta rebuy. 100k val vagyok benne. lemegyek 20 ra, onnan fel 170 re!! amikor is egy AA val SH szituba fish 12k ig emel pre. Bevállaltam ellene. J99 sajna JJ je volt. és elúszott a 150es pot. Végül is +33 lett a vége :D


Nagyon beteg readjeim vannak mostanában. Nem is feltétlen játék megváltó de iszonyat. Pl mikor látom, hogy a csávó preflop betel és már ott bemondom, hogy suited közepesen magas connector. Flop JJx cbetel és azonnal ahogyan cbetelt bemondtam, hogy J telibe verte, és meg is mutatta. Erről amúgy:

Tök vicces mikor valamivel értelmesebb ellenfelek ellen játszol. Akiket 100% ig kiismersz, tudod szó szerint a gondolat meneteit, tudod, hogy ő mit gondol rólad telibe :D ANnyira cukor helyzet, csak az zavar, hogy kellenek hozzá szituk amikre néha túl sokat kell várni, hogy rácuppansd egy nagyob potba. Tényleg vicces helyzet és játszom pár ilyennel és úgy érzem ilyenkor mintha meghasadna az agyam, és az agyma egyik fele projektálja az ő gondolatait 100% ra a másik fele meg dekódolja és húzza fel elllene az ellen stratégiákat. Marha király.

Meg az ilyen "soul" readek. Mikor cbetel az ember 2nd p-vel adom TP good kickerrel. Turnön behiteli a csoda lapot: "2nd barellt" lő és instant felfogom, hogy drillje van. Abból ahogy, meg amennyit, meg amennyi idő alatt. Tiszta királyság.

Persze nem lehet tökéletes a rendszer még, de igyekszünk.


AMi meg ilyen net és élő egyveleg. Bekerültem egyik nap egy olyan asztalra, ahol tele volt 10-15-20ks stackkel az asztal. És volt egy partim ahol KJs el megadtam 4-5. nek egy 1500 as betet. Flop J69 két treff. És itt a csávó csak azért nyerte meg mert totálisan retardált és mert nem volt stackje. Ez jó party arra, hogy bemutassam még egyszer, hogy miért mondom, hogy netes póker meg live két totál más dolog(a számomra):
Cbetelt a csóka körcsekkre 5k-t és maradt előtte még 10. Én itt ültem a körfold után és tankoltam baromi sokat. Arra jutottam, hogy totál airrel ezt nem lőheti meg. . Benne vagyok a partiba 1500 al. megadni csak nem lehet mert csak 10k ja van. GYK 1500 al vagyok benne kaptam egy egész jó floppot és 15k ról kell döntenem. És ennyi a netes póker a 100BBjével (ami jó esetbe van, mert rengetegszer 20-50BB-s playerk ülnek. ami live 4000-10000 FT!!! ) Ezekben a spotokban nincsen igazán nagy hozamú, vagy veszteséget mutató játék ennyi a netes póker. Van épp jobb döntés mint a másik és kijön egymillió hand alatt. Live:
Van előtted 100k előttem is 100k Meg Cbeteled lecallolom, mit lépsz? Ha totál airod van mit teszel turnön? 3 barellezed? ha kiszagolom és megadom végig 1 párral felkötötted magad 500BB re 3 barellre ami geci nagy veszteség(és tuti, hogy kiszagolom elég hamar hogy nekem legyen nyereséges ne neked) (neten a 3 barell szánalmasan easy play a live 3 barellhez képest) elcsekkeled? 2 barel és utána csek? Mi van ha setet kezdek el reppelni? vagy törnön megcsekrézellek. Meg mered valuebetelni pl a river 2 párodat mondjuk egy 30k-s kasszába? hívsz 15öt mit teszel 50k-s raise-re? Megadtad? Akkor készülj a hideg zuhanyra, mert épp akkor tényleg settem volt, és végig azt tetted amit akartam. Azt hitted irányítod a party-t de végig a master mind hatása alatt voltál, és belesétáltál. Mert látom a hangulatod, hogy frusztrált vagy már, egóból játszol, ez nem az első, kerested az időpontot, hogy betámadj, és nem bírtál tovább várni. Megtettem volna ezt levegővel is? Lehetséges.(szerinted nagyon is hisz megadtad és pont ezt akartam) De nem ebben a partyban és nem ellene itt és most! You're mine!

Ezek mind olyan döntések amit szerintem baromira baromira ritkán, ha valaha is megjelennek neten és szerintem itt jön ki egy nagyon nagy adag olyan dolog belőlem, ami neten lehetetlen és sosem bontakozhatott ki.