2010. december 5., vasárnap

IT's all about poker baby!

This time it's all about poker :)

Azért nem írtam eddig nagyon dolgokat, emrt azt terveztem, hogy majd csak akkor, ha eljön az első nagyobb bukó nap. És hát ez pont a legutóbbi alkalom volt az (-60) Most érdekes partykat fura gondolat meneteket és egyéb ilyen pókeres dolgokat szeretnék leírni.


First things first nagyon nagyon sokat toltam. konkrétan az elmúlt 3 hét mind a 21 napján voltam játszani. A felfele ívelés persze nem a legelső hét legelső napján kezdődött valahol az első vége felé a 6-7 sessiönnél. Úgy se fogok tudni emlékezni az összes partymra de volt pár emlékezetes 100-200 as dolog ami sokszor félúton volt az 500-500 felé ami igen jó jel. A summáról még annyit, hogy most a 60 minusz után kb 450 plusz lett.


Nem is tudom hol kezdjem belevágok random Jaa eszembe jutott mi volt az első talán:

Nem is tudtam, hogy 100-200 as az asztal nem is irattam fel magam arra a váró listára de mondta a jóarc floorman h belekóstolhatnék emrt az. Mondom wow. Nyilván a stackek 50k tól indultak. (jjaaaa igen, úgy kezdődött a nyerőm, hogy lementem 1x 40 el és 50 volt a min beülő 100-200 ra és életemben először kértem kölcsön és kaptam is egy jóarc kártyás havertól ott, akivel annak idején 500-500 on is toltuk :) ) Na szóval vad asztal volt pozim perfect mert potenciális 4 beton mögöttem, über 4 madár meg előttem. Ha elért hozzám 200 ért free floppott nézhettem szinte tuti, ha meg nem akkor jól tudtam mérlegelni mert mögülem csak nuts emelt vissza preflop is. Szóval volt egy ilyen 1500 as missisipi. Elől voltam és becalloltam AKs el vagy floppért, vagy reraise-ért attól függ hogy alakul. Rengeteg call és a missi igen hajlamos baromi széles range-el emelni. Hát így is lett kb 6 call után 8k-ig nyomta. Előttem volt 45k kb. Igazából nem láttam semmi másnak értelmét csak az all in-nek, bent volt már 16k+ és simán meg tudja adni nálam gyengébb lappal is, csak így tudok eljutni riverig, mert ha vissza tolom mondjuk 26 ig akkor és mondjuk csak ő adja meg (már itt angyon sok a ha) flop függetlenül be kell toljam, ami nem jó játék, hiszen ha jobb vagyok eldobja, és ha a 28 at megadta úgy hogy AK val jobb vagyok akkor amúgy is megadná és az nekem jó, ha meg nem akkor 25% ra tolom be a stackem másik felét. Lényeg, h tuti bekerülne, de így nagyobb az FE-m. Rátoltam. Egy random late limper szenved hogy neki milyen jó lapja van, hogy lehet ezt eldobni. Bemondta, hogy ásza van. Végül beszenvedte a call-t kb 37k ig, amivel invitálta ugye a missi párját is a callra, ami nekem totál jó volt, mert így is úgy is kellett egy A vagy egy K mert a missi QQ val callol mindenkép, és 1 outom ugyan úszott, de rengeteg sok pénz került be. A flopp viccesebbre nem is sikerülhetett volna. ATK! Konkrétan volt két dáma, négy bubi és két tizes még a pakliba ami ha esik akkor végem van, ami elég sok ahhoz képest, hogy két párt floppoltam :) De kitartottam és bazi jó volt. 9es turn, és szép piros ötös riverre.
Aztán még az egyik betont leseteltem. 99 körfold hozzám, csak a 3 beton volt már mögöttem. 99 el hívtam 1000-t kb amire vissza tolta 3500 ig. Stackje 30k volt to call 2500 megvan az odds. 100% hogy KK vagy AA és ha setesedek minden jön. Vak csekkeltem. Setem lett agyalt hívot 7 et. Agyaltam ;) megadtam és vak csekkeltem (igen ezek azok amiket nem olvasol könyvbe, meg amihez szerintem évek kellenek, hogy hogyan győzd meg az ellenfeledet valami olyasmiről ami neked kedvező végkimenetelt fog hozni, és neten nemlétező dolog) betolta mind calloltam rá is vágta, hogy mim van, én meg helyeseltem. Kitartottam. Happy nap volt. Volt még 1-1 "kisebb" kasszám 15-20k körül és ennyi volt.

Aztán volt egy jó hero callos party-m egy ilyen net fej srác ellen, aki éppen félig tilten volt. Rakott 1k missi-t. AQ-t kapok kisvakról. 3ig emeltem. Körfold. Tudtam, ha hozzá eljut majdnem any2 val callol. Így is lett. (nem emlékszem a boardra teljesen) saláta flop. Csekkeltem és biztos voltam benne, hogy hívni fog ha így teszek. Meg is történt 4k. Calloltam. Turnre flush draw-m is lett. Csekkeltem és ha hívott volna rápusholok. Csekkelt ő is. Innen meg egyenes volt, ha hív megadom és nyerek. River blank a board kb J magas saláta volt. Hívott 6k-t. Az volt bennem, hogy ő ezt value betnek akarja álcázni és ezért hív ennyit. Arra tuti nem gondolt, hogy én tudom, hogy az amit itt value betelne az annyira erős lap, hogy nem ez lett volna a line, és ez a board szentség hogy nem erősítette 1 pár fölé, azt viszont poziból csekkelné tutira. Calloltam. Mutat Ax semmi. Q kickerrel vittem.

Aztán volt egy egészen más jellegű herocallos játék. Nagyjából 5-6 órán át short handed volt a játék. Persze nem a netes mert avval itt nagy bukó lettem volna. Mikor leültem az első handbe a csóka egy 16k-s cbetre egy AKJ floppon check raise al int tolt 130k val 1 pár no kickerrel amit el is bukott. Innentől kicsit alternatívabb lett a játék. A felállás úgy nézett ki, hogy előttem ült a Dávid. Akivel már 500-500 on is toltam. Jó reg, de igazából felette vagyok, és nagyon sokszor átlátom a játékát. Utána voltam én. Mögöttem egy eléggé feszes fószer, utána jött ez az őrült. Mi négyen maradtunk nagyon sokáig. Néha volt 1-1 ember köztünk de az első három sorrendje kötött volt végig. Na nekem ez azért volt faja, mert 1 részt mindig volt missisipi 1000-1500 a nagyvakomra. Amikor meg button voltam akkor élő vak 1000-1500. Az egyetlen veszéjt jelentő ember előttem ült. Ha akartam tudtam cold callolni az izolálgatós hívásait, aminek elég széles volt a range-e vagy csak megadni az ezret és várni, hogy a missiről ráemeljen. Akkor ha a dávid limp rézen volt esetleg azonnal kibukott és minden gondom elúszott. Ezen felül mikor 3an voltunk party-ban a Dávid nem tudta eljátszani a Cbetelgetős játékát mert félnie kellett tőlem, a faszi meg sokszor vissza is emelt és így én még jobban call reraiselhettem volna és kizárom apartyból. Hozzá teszem az ülési sorrend nem volt véletlen.
A csávónak a legszebb partyja az volt, mikor 3k-s emelésre 8,5 ig tolt vissza, amire jött a vissza 20 ig, amit callolt. 67 el!!. Flop J52. csekkel és a cbet negyven valamennyit easy callolta. Turn 9. Csekk mindkettő. River mese 8 :) all in ment és crying callolta a Dávid. Na ilyen leosztások mentek és totál Phil Laak-nak éreztem magam. Pont amit most fordítok cash game abban ilyen passzív play-t csinál és tökre éreztem. Csak limpeltem pre és csak megadtam (nem volt KK AA ilyemi lapom mondjuk) Totál homályba voltak ellenem, és rengeteget hero calloltam. A luksor 2 overrel kb aranyat ért :) És volt ilyen, hogy riveren mondom két sárga. Mire a faszi 5 sárga (5k-sok) mondom call, mutat semmi. Na és rengeteg ilyen kisebb 50k ig terjedő kassza volt amivel felszedtem magam. Igazából a csávó is befáradt elég hamar és elment a kedve a reraieslgetéstől és tökre CS lett belőle ami még jobb volt nekem. Egy funny party volt
AT vel néztem floppot, ami QKx volt két színnel. A csóka hív. Mondom call mert A magas simán lehet jó, A ha jön tuti nyerek, úgy éreztem hogy ha T jön avval is jó vagyok. J ről ne is beszéljünk :) Calloltam és mögöttem meglepetésemre a másik ürge is. Relatív méretes emelés volt. Turn színtelen bubi. Mondom JÁNOSKASSZA! (jackpot) Csóka hívja a 6k-t. Agyalok, mondom itt ez a 3. figura nem húzhatom tovább, raise 16k. Mondom jól beteszem majd az őrülttel azt faja. Erre all in megy az ürge meg a másik is. :D Mondom skacok egyelőre callolnom kell. Megadtam. Mutatás egy T6s színhúzó, és egy T9 kis sor. Rgo a read megint perfect volt jó lett volna sima A sima T is de még az A magassal is elől voltam. Kitartottam és behúztam. Innentőlé tudtam deep stack menni mindig az őrült ellen. Ez volt a nap kulcs pary-ja


Persze nem volt minden fenékig tejfel. Egy másik sessiönbe egy volt dealer is játszott. Nem egy értelmes dealer, sose volt az. Fel is ismert és ahogy vártam el is kezdett vadászni rám. Hulla részeg volt. Kitalálta hogy kiejt bármi áron (Deal!!) valami mocsok 67 vagy 57 58 ilyesmivel callolt nekem pre 16k-t aztán a maradék 26 ot is floppon. Nem jött neki így nyertem az AQ val. Amúgy párt is floppoltam de ellene any boardon bent lett volna. Sikerült a végén amúgy 30 ról felmennie 350 re :) Na mind1 nem ellene hanem egy másik fickó ellen, az aki adta a 10k-s kölcsönt pár napja, volt a nagy party. Annyi, hogy kb 3 éve játszunk együtt néha. Tudja hogy loose vagyok, de kurvára nem hülye gyerek. Ő is óvatos, de szeret gondolkodósan játszani és eltérni a standard-től. Na AA-t kaptam egy ilyen asztalon. Muszály volt a buta limp raise játékot eljátszani 1k missi a részegtől. 1 call én is. Tomi emel 5k ig (így hívják a srácot) részeg fasz call, meg még 1 loose limp call. Na itt tudtam, hogy a Tomi most nem részeg nagyon is eszénél van látja mi megy és nem fog salátával ilyet emelni. Ki akartam zárni a többieket, de nem akartam őt teljesen elijeszteni. 16 ig vissza emeltem, amit majdnem insta callolt. 1 dob, meg 1 teljesen out of order call ami semmit nem jelentett. Flop K33. Nem a legjobb. Normál helyzetben aranyat érne, a baj csak az volt, hogy 65k volt még előttem, és ez tipikusan nem az a helyzet amit a neten az idióta 100BB-ből eljátszol, hogy hát ha jobb, jobb leszarom all in. Itt én konkrétan őt már réges régen lapra tettem, méghozzá két lehetséges lapra. QQ vagy KK. Én voltam a 2. beszélő ő a 3. Annak drukkoltam, hogy a 3. player belehív, mert akkor AK vagy QK ja van és nyugodt szívvel rá tudom tolni, de ahogy várható volt csekkelt. Én is mert tudni akartam, hogy mi a helyzet. Erre a Tomi bele hívott 20k-t! Ember dob. Én itt nagyon utáltam a világot. Az első gondolatom az volt, hogy faramuci, és 100% hogy meghívja a fullját. Miért hívna ilyen kicsit. AK-ja tuti nincs az 100% QQ vagy KK ra tettem, és evvel a hívással teljesen meggyőzött arról, hogy tényleg flop fullja van. Nem akartam még 325BB-t betenni csak úgy miért ne alapon, mikor ennyire pontosan lapra teszem. Eldobtam a picsába. Sajna QQ ja volt. Jó dobás? Tanulságos az biztos. Én ezt egy missreadnek mondanám, ami amúgy egyáltalán nem volt missread mert a vélt lapok egyike volt nála, csak nagyon fura volt az a 20k-s hívás. Megbeszéltem vele később, mondta, hogy a fullját is ugyan így hívta volna meg. Igazából jó volt a readem és mellé nagyon szépen is játszotta meg. Ennyi. Szerintem kamikaze lett volna cbetelni a floppon ha QQ-KK ra rakod és van egy 45k-s pot. Ha cbetelek kommitáltam magam rgo a cbetem arról szólt hogy 65k all in vagy csekk és meglátjuk mi lesz. És itt az esetek több mint felében minimum, ott lesz a KK nála. Na mind1 Erről majd lesz úgy is vita maybe (maybe not)

Aztán történt ez alatt a 21 nap alatt 1x!!! Hogy rosszul tettem be a pénzem. Vad asztal volt ez is és short is. JTs-t kaptam hátulról. Missi 1k volt. 1 kisvak limp volt. Missi hajlamos emelni pre, de elcsekkelni is, viszont dobni képtelen, rgo feleleges kasszát építeni evvel a lappal. Limpeltem. 3500 ig hívott az ember és a limpelő callolta. Tiszta ügy easy call. Flop T96. Evvel top párom lett, backdoor színhúzóval meg csomó backdoor sor lehetőséggel. Nem hívhattam bele, az emberünk ismert blöff művész, tipikus bluff sizingja 10k szokott ilyenkor lenni én úgy gondoltam, hogy check raiselni fogok. Csek-csek ő nyit 10k-t callol a 3. fél. Mondom így az igazi arany. Látszott a callolón, hogy tök üres, rengeteg plussz pénzt rakott így be nekem. Vissza toltam 30k ig (relative stack size 50k) Amire kaptam egy all int. Callolo dob. Hát cumi 17k még calloltam. Mutat AA. Mondom ledobjuk kétszer. Azt mondja nem kell gondolkodva. Megkérdem tőle még egyszer. Elutasít. Turn J Nice. Mákoltam!

Volt még egy igen érdekes party aminek elég sok tényezője volt. Gyakorlatilag 200 forintról indult :) Nem annyi lett a végén. KJ-s-t kapok középről. Easy limp nyugis asztalon. Floppot is néztünk 894. Cukrosbácsi belenyitott 1200 at. El akartam vinni ezt a potot. A Laci úgy is túl aktív volt, nyitogatott minden szarral. Relatív feszes ember általában, most azonban meg volt kicsit kattanva ha hátul ült minddig ráemelt a kasszákra. Tök agro volt. Nem tolta rosszul. Vissza emeltem 3600 ig. Körfold hozzá. Ő callol. Turn A. Csekkel. Hívok 7k-t mire ő insta 15k. Na a hystory. Először is láttam már tőle weak minraise blöfföket. Másrészt pont kb fél órával ezelőtt beszéltünk valami party-t ahol felvetette, hogy ő akkor ligh 3 bet all in tett volna. Mind1. Úgy gondoltam, hogy ilyet úgy se csináloksoha, lehetőség sincsen rá. Deepek is vagyunk (starting stack 70-80k) Az A nekem nagyon jó lap vissza emeltem 35k ig. Mire kaptam egy all in-t :S Fakk. Eldobtam persze. Flop két pár 98o-t mutatott. Innen is látszik, hogy totál kamikaze-n volt. Nagyon border line játék amit csinált és tényleg kb évente egyszer csinálok csek minraise-re reraise blöffött. Szerintem még életembe soha nem csináltam. Hát ez csak ilyen kalandvágy volt, mert perfect volta spot, nem is volt agyatlan az ellenfél. Volt history is hozzá, hogy miért teheti amit tesz, de mégse jött össze. Ezt csak azért írtam le mert érdekes volt. Elolvasva annyira nem is csak belülről betenni a 7-et aztán a 35-öt nagyon meleg volt :D

Ennyi volt mára, bezárult Miki móka tára :)

Píísz