2019. július 13., szombat

Summer, Omaha, Winning

Véégeee a tanééévneeeek. Van szabadidőm. Most értek véget a táborok és még vissza kell szokjak ahhoz, hogy van életem újból az alváson és a gyerekekkel való örökös szélmalom harcon kívül :D Nem megyek bele a részletekbe, de minden kétséget kizáróan a legnehezebb része az évemnek ez a táboros szakasz.

Itt egy kép kedves Marecc-ről, éppen mélyen alszik a telephelyén (ez a click bait kép btw)

(a kacatok a dobozon a táborra való készülés első napjának a propjai amit be akartam vinni)

Anyways, van időm a kis projektjeimre, és az egyik az eléggé póker related. Kettő is, de az egyik az super secret, és nem akarom ide leírni nehogy jóakaróim valahogy megtorpedózzák mielőtt felszállna, ha sikerül felszállnia, de a másik az lokális.

Innentől kezdve ha nem vágod a pókert akkor nem fog sokat mondani amit írok.

Le-le járogattam turnizni nagyritkán, ilyen havi másfélszer...igazából voltam asszem lent 3x. Plusz voltam, eltudnék simán járni veszteségek nélkül, de engem a cash game mindig sokkal jobban vonzott, egyszerűen úgy éreztem és asszem még mindig úgy érzem, hogy sokkal többet számít a skill és sokkal kisebb a variancia is, ahhoz képest amit egy turniba bele kell tenned, hogy a roi-d megközelítse a realitást.

Nem akartam CGzni mert játszon default texas hold'em-et akinek hat anyja van. Mindenk itudja mára már, hogy hogy kell játszani, és akkor a rake, hogy elég nehéz lenne rendesen profitot termelni, és ráadásul sokkal nagyobb a variancia mint.....

Szóval útközben kiderült, hogy van itt dealer's choice is és nem csak a szar magyar verzióval. Van fucking 5 lapos omaha is. Imádom. Osztrákba is mindig szerettem. Szerintem nagyon fasza és a halnak is sokkal izgalmasabb, és mindig tud találni indokot a call-ra 5 lapból XD, és neked meg mindig van lehetőséged kiváló induló lapokat várni, mert 5 ből sűrübben tudsz megindulni.

Sajna nem fenékig tejfel a dolog, mert a két alkalom amikor lementem, mindkétszer nagyon nehezen indult be, és beült a teremfőnök is, meg a tulaj is, hogy legyen játék és hálóval kellett összefogdosni a playereket, hogy legyen asztal. Sajna általában elég short a játék is és emiatt elég hamar fel is borul az asztal aztán. Hátha jobb lesz most már. Feliratkoztam call listre is, úgyhogy ha van game elvileg kapom majd a telefont, és akkor tudok menni.

Persze óvakodva írok az egészről mert nem akarom, hogy az legyen, hogy két sessiön múlva tele van a tököm az egésszel és megint csak hányi akarok tőle, de taláááán not this time.

Mert olyan az asztal, hogy ez nehezen tud megtörténni. Nincsenek repotok pre, és ezért lehet egész olcsón floppot nézni, flop után se jellemző az agro play, hanem ilyen half pot betek, és 3-4 call a jellemző. Szerintem ennél stabilabb game nem is lehetne.

Sajna persze van egy figura, aki elkúrja a szórakozásomat. Ő is ért hozzá teljesen, valszeg ebből (is) él meg valamennyire. Ő is vágja, hogy én is vágom, mindig mögém akar ülni. Egyelőre hagytam neki, mert nem akartam pattogni első alkalmakkor, de most majd oda fogok fingatni neki is, és úgy ülök, hogy ne örüljön neki.

A baj az evvel a manussal ("baj, mint nekem nem kedvező helyzet), hogy mindig annyi $-al ül be hogy covereljen mindenkit, hogy kurvára pusholja a potokat, és pot pot potol ezerrel. A további baj, hogy shorthanded-ben ez nyerő taktika is, és kevésbé lehet kivárni a szitut amikor ki tudod aknázni ezt a fajta játékot. Az az érzésem, hogy 4 laposhoz van szokva, és nem adjustolja a játékát eléggé az 5 lapos omahához, és van weakness-e, de nem ő lenne a target akit le akarok húzni, bár elkerülhetetlen lesz, ha ott akarom tolni, kicsit hosszabb távon.

Mindenesetre leírok két handet, ha már pókeres a post:

Második sessiön, pont a fentebb említett reg ellen. Crazy Hold'em.

Preflop action, en emeltem 500ig preflop (100/100 game) (stackek 20k körül) Volt egy KK♣x em.
Sok way. Az image-em nit, mindenki mas meg total loose.

Flop AJ3♣ cbetelek 1k-t (lehetett volna több is, de tudtam, hogy mindenki dob kb akinek nincsen A-ja mert nit volt az image-em, es total folosleges lett volna tobbet beletenni) Egyedul az agro srac adta meg.

Turn: 6♠. Total irrelevant card. Checkelek avval az elkepzelessel, hogy 100% beten lesz. Fel fogja ismerni, hogy nincsen A-om es meg fogja próbálni elvinni egy J vel, any pair-rel, pár nélkül, vagy draw-val a potot. Es utana, ha draw-ja vagy air-je van tovább fogja lőni big time. Checkeltem, betelt 3k-t adtam.

River: 3 checkelek, betel 8.5k-t, gyk almost bet pot. Pontosan az a line amit egy FD csinálna. A random kétpárokat legyorsultam a 3-al, és pont ezt a line-t vártam ha draw-val jött, és egy check behind ot, J vel, és blöfföket air-rel.
Mutatott K3 ... bazdmeg.
Azt mondta, hogy tudta, hogy check callon vagyok. Valamennyire elhiszem neki, de abban is biztos vagyok, hogy nem checkelte volna el akkor se a draw-ját, mert nem ez a játéka és no fking way, hogy feladja, főleg ellenem az egyetlen veszély ellen, aki még nit is. Omahába is képes volt multi way blöffölni riveren, szal rohadtul nem szarozik.

A siralmas az volt, hogy ez volt az egész est egyetlen hand-je, mert nem tudtam retkes 5 laposba összeszedni egy tiszteséges induló handet, vagy floppot at all.

De hogy érdekesen zárjam a bejegyzést, itt egy másik hand. 5card omaha.

Stack size-om kb 30k volt asszem.

6♠6A♠8♣5 Short handed loose asztalon totálisan jó kezdő hand. Szokásos 500 volt a flop, és jött kb mindenki . Legalabb 5 way pot volt, hanem 6.

Flop: 65♠Q♠. Looking pretty fking good. Checkelt az agro srác, és valamiért már itt szimatot fogtam, hogy ez nem sima check to call, vagy fold lesz, Valaki betelt 3k-t amire jött call és még 1 call
Rajtam a sor. Agyalok, hogy potot toljak, vagy mi legyen. A gondolat menetem az volt, ha potot tolok nagyesellyel eldobja mindenki, mert Q setre tesznek és nálam a nut draw is, nehezen találhatnának bármit ráadásul fogom az 5-t is. Viszont olyannak kellett lennie a visszaemelésnek, hogy a srác aki mögöttem ül eldobja, és ne keverje magát bele. Persze ha annyira előtte vagyok, akkor nem akarok parázni, és lehetett volna callolnom, hogy majd ő emeljen, de belepotolna és mindenki eldobná a faszba, és ketten mennénk sokkal kisebb potért. Sokkal erősebbnek éreztem a lapomat hozzá, és simán el tudok menni multiway-be. A célom az volt, hogy csak a srác dobja el és mindenki más adja meg. És pont ez történt. Emeltem 8k-ig, amiből ő tudja, hogy nem az övé a party (plusz látja hogy committed vagyok totál) és mivel még mindig nálam a nut draw nem is nagyon tud kitalálni semmit amivel tudná folytatni, viszont mindenki más ezt nem fogja látni, és így is lett, megadta az original emelő, és megadta még két ember. (viszont lehetett volna csomó runner runnerje, és ha betalál törnön nagyon felerősödött volna)
Pot: 35k.

Turn: 8
Nem örültem ennek a lapnak. Már rég commited voltam, úgyhogy nemszámított, de úgy éreztem ezen a ponton, hogy vissza kell javuljak egy sort majd. Betoltam a maradék pénzem ami kb 21k volt vagy ilyesmi, és egy ember callolta csak. Nem volt mutatás.
Pot: 77k

River: 8
Ennek se örültem túlzottan, de legalább a sorokat lejavultam, viszont a random két párok 8assal szétvertek.

Showdown: Fogalmam sincs milye volt pontosan, a lényeg, hogy Ax-val motorozott, és néztem, hogy volt-e valami mása, de nem igazán. Lehet volt egy random párja, vagy valami lyuksora talán, arra emlékszem hogy 6-7 outot kellett dodgeolnom a riveren, ami pretty good, és sikerült is.

A reg azt mondta, hogy 17k ig akart vissza emelni. Top 2 párja volt és riverre flushdraw-ja is lett volna, és ott már nem lettem volna nagy favorit)

Lecsekkeltem calculatorba nagyjabol. 3 way ben 61%-om lett volna 22 és 17 ellen, viszont 2 way-ben 77.5% ami eléggé important javulás. És jah lehet a pure matek azt mondja, hogy menjek a 61%-ra +29k-s pot ért, de akkor ez volt az első sessiönöm, és jó alapozót akartam, és ha vissza is mennék inkább választanám a 77k-t 77%al, mint a 110k-t 60%-al, mert nem végtelen számú handet játszok, hanem eléggé limitált mennyiséget.

Feels good.

Ez a hand asszem jól mutatja, hogy miért akarom tolni, hogy jó a field is, csak kellenek playerek.

Második alkalommal amúgy úgy nyert egy random ember, h életében másodjára játszott, 3x!!! volt 2 óra alatt nuts nála second nuts ellen!!! és 3x checkelte el és csak callolta a river betet!!!!!! Fogalma se volt mit csinál. Beszarás. És felált úgy, hogy meg 7x-ezte a pénzét :D LoL.