2011. október 19., szerda

Rule of the Gun

Annyi mindenről tudnék írni nap mint nap de valahogy nincs kedvem mert úgy se olvassák elegen. Inkább elmesélgetem embereknek.

Ma meg tegnap azon járt a fejem, hogy mennyire érdekes emberekkel kerültem össze a póker alatt. Megtanultam, hogy honnan lehet tudni, ha egy ember fegyvert fog rád, hogy komolyan gondolja-e vagy sem. Hogy van olyan akit csak felidegesít ha fegyvert rántasz rá. Kaptam jópár maffia túlélési trükköt, meg akartak nekem stukkert is adni :) Tök jó. És jóba voltam velük tényleg. És olyan figurák mint amiket a filmekbe látsz. A pénzes mágnás. A hatalmas darab bud spencer, meg minden ilyesmi :D Fasza

És ennek az ellentéte a mostani világ ahol "ez a szabály" megy. Nincs olyan hogy valakit lelőnek mert slowrollol. Nincs olyan, hogy bemondom hogy A magas ha jobb vagy megmutatod és mukkolhatok. Kierőszakolhatja hogy mutassam meg mert "ez a szabály" Az a baj, hogy a modern kori pókerrel, nem csak a túlzotan mély matek jött be ami beárnyékolta az egyéb aspektusait a játéknak, de ez a mindenkinek joga van mindenhez dolog is, legyél egy kis köcsög vagy sem. Vannak olyan helyek, ahol ha jogod van leülni az asztalhoz kibaszottul boldog lehetsz, és jobban teszed ha befogod a pofád, mielőtt kipenderítenek. Ez a póker nekem. Annyival több mint amit a tv-be mutatnak, meg a nyavajás regularizált kaszinókba látsz. Sok régi pro nem véletlenül jön elő az etikettel néha napján. Mert akkor még volt. Most már nincs, nem is ismerik és fel vannak háborodva ha számonkérik rajtuk, vagy útba próbálják igazítani. Meh.

Ezt csak le akartam írni :D Ha bárkit érdekel bármilyen részlet mindig szívesen írok.