2008. július 15., kedd

Finomítások

Próbálom belőni ezt a fajta stratégiát.

Igen, szal azt hiszem, hogy elértem arra aszintre, hogy elég sokmindent megtapasztaltam már ahhoz, hogy saját magam is belássam, mi lehet a helyes bizonyos helyzetekben és mi nem.
Ez nem azt jelenti, hogy az alap fundamentalumokat felrúgnám, de mindenkinek van egy saját játéka.

A kiindulásnak ugyan annak kell lennie, indulva az abc pókertől, át a lopkodásokig, meg a cbetekig.

Sok sok időt és pénzt öltem bele a kutatásba és azt hiszem hogy be fog érni jóeséllyel.

Élőben sikerült elérni hogy az összes féle játék stílust (Tight ABC, Tight Agressive, Loose agressive, hyper agressive) megismerjem és infót szedjek belőle, hogy mikor mit hogyan jó csinálni, valamint megtapasztaljam, hogy milyenek is ezek a stílusok belülről, így könnyeben megérthetem az ellenfelem gondolat menetét az adott stílusán belül.

Amit élőbe sikerült elérni az szerintem elég jó.

Ami neten az még nagyon sok finomítást igényel, de úgy érzem menni fog.
Ugye rákényszerítettem magam a sok asztalos napi rendszerességű netes game-re mivel egyiptomba szeretnék menni. Ez egyelőre szerintem 10 es asztalon csak holdembe lehetséges. Ongamén 6oson is. Tehát fel kellett venni a ritmust az ottani játékkal.

Valamiért fél beülővel kezdtem el játszani. Azt hiszem azért, mert úgy éreztem, hogy nagyon sokszor amikor az én 100bb-m került be akkor nagyon nagy ütközés volt és sokszor én voltam alul, viszont mikor én domináltam nagyon akkor általában nem volt meg a kassza 200bb-s.

Elkezdtem tehát félbeülőzni. Jó. Nagyon sok helyzetben teljesen kizárom a saját fold equity-met és azt teljes mértékben átadom az ellenfélnek, így gyk minden jól felmért coinflip, hosszútávon nyereséges lesz a számomra.

Persze még az elején vagyok és néha túlzásba viszem. Amikor az 500 as bukó nap volt akkor biztos vagyok benne, hogy túlságosan is visszaemelgettem. A tegnapi nap, úgy érzem sikerült megtalálnom a helyes arányt arra, hogy mikor érdemes hagyni, hogy vigyék a steal-el a vakot, és mikor érdemes visszacsapni, és melyik utcán.

Beszéltem erről a taktikáról a Zsolttal is aki szintén sok lehetőséget lát benne, és Pagat is számtalan alkalommal pont a 6 fős agro játék miatt félbeülőzik/zött.

Remélem menni fog a dolog. A célom az volt már hó elejétől, hogy tudjam hozni neten a nullát így az első hónapban, teret adva magamnak arra, hogy átáljak erre a játékra, adoptáljam a new tactics-ot. Sikerült ma visszaszedni a minuszt neten, és újra pluszba billenni. Nagyon messze van még a jó és persze ez csak év végére lesz világos, hogy mennyire az.

Nagyon sokat fog számítani a jegyzetek alakulása is. Már most is szépen gyülemlik. Megvannak a regularok, a feszes regularok, a bénán lopó regularok. Figyelnem kell azt, hogy hogyan viszonyulnak hozzám, és ami nem idegen, jegyzetelnem kell azt, hogy ők mit jegyzetelhetnek rólam.

Egy utolsó szó a stílusról. Szerintem mindenkinek megvan a magáé. Adoptálja a dolgokat, könyvekből, a fórumról, tapasztalatból, de előbb utóbb mindenkinek kialakul egy saját stílusa, és azt hiszem ez a kialakult stílus a vízválasztó a nagyon sikeres játékos és az avg grinder és a vesztő között.

Izgatottan várom a végkimenetelt.

Más: élőbe is sikerült a bestes bukta után csinálni egy 2x akkora nyerőt a goldba minden féle monster kassza és hatalmas lapütközés nélkül.

Most ez a részem tök jó.