2008. december 9., kedd

Agro elmélet alátámasztása

Most írtam nem rég az új generációról meg a hülye über agro játékról.

plusz fórumon felmerült ez a téma itt: http://theflop.net/jforum_hu/posts/list/45/272.page#30423

amire ezt postoltam:
"hű nem tudom hogy tudok e még hozzá adni. Az a baj, hogy kezdem magam lázadónak érezni mert mindig más perspektívából közelítem meg az egészet, nem úgy amit általában mondanak a fórumon.

Szerintem nem kell 35k hand, mivel mikro limiten nem akarsz havi fél misit csinálni. ha tudsz csinálni havi 10-15 beülő pluszt akkor már nagyon jó vagy és épülni fog a bankrollod és ha tényleg megtartod BR-nek elég hamar feljeb lehet lépni egy két szintet és már is el lehet kajálni havonta 1-2 beülőt és már jól is élsz és a br is nő.

Szerintem van érzelem a játékban és azt hiszem nagyon sokszor saját stratégia nélkül is lehet játszani, szimplán az ellenfél stratégiája+1 kombóval. Sztem sokkal összetettebb mint amilyennek fel van tüntetve. Persze lehet csak azért érzem mert egyel feljebb mentem és ébredezik ez a dolog bennem, ha így van sorry. De sztem ez sokkal több mint számolgatás. Majd még írok blogba erről."

Tökre véletlenül jött a gyakorlatban egy tökéletes példa az egészre. Résztvevője vagyok a leosztásnak ezért tudom prezentálni most. Nem az egó miatt postolom ezt most tényleg, bár nagyon jól esett, hogy bejött amire gondoltam, a read részben missread volt.

PKR en játszik egy vasika nevű ember. Ez a vasika azt hiszem annak a Vasikának a kis tesója akivel az első floppos találkán futottam össze. A nagyobbik srác akinek már gyereke is van omaha pro-nak mondta magát akkor, ami elég lehetséges ha 5/10$en tolja. De itt a kistesójáról van szó.

Eddig csak omahán láttam most valahogy ide keveredett holdembe is amit azért sajáta sztalomnak érzek nl200. Tudom, hogy sokat mondhat neki a bátyja és értelmes játékos tehát alapból máshogy közelítettem meg. Tipikus young gun playernek.

Elég korai ütközés nl200on ami a demonstráció volna. preflop emel 6,45 ig (kb 3bb) és evvel lekerekíti a stackjét 250$-ra (ezeknek az emeléseknek nem tom mi értelme van lehe valaki beszopja vagy logikát keres benne, én inkább csak lekerekítem és kész) nagyvak vagyok KJo-val körfold így megadom a 2bb-t Flop 8s Jd 2s. Insta checkelem mivel elég egyértelmű hogy agro játék lett betanítva a srácnak és cbetelni fog. Ez meg is történik 10$ (13$ba) amit insta callolok. Pont erre számítottam sőt már rég tudtam, hogy itt ez végig lesz hívva. Turn: 3d Ista checkeltem és jött is a power bet 25$ amit insta calloltam. River Qc. Insta checkeltem és készen áltam a callra, ha másért nem hát értékes infóért, és amúgy is meg bízom saját magamban és a readjeimben. Bele is hívta a 3. barrelt 45$ ért amit szintén megadtam és nyertem mert 6d4d volt nála.

Turnön azt mondom nem rossz, a hívás, de tipikusan felesleges dolog és a nagy kasszára pedáloz (5/1x fog leesni) és ennyi valuet úgy se szed ki belőlem olyan sokszor, sztem minusz ev. Valsz fold equityvel számolt csak most pont nem volt mert tudtam mi ellen játszom, vagyis milyen stílus ellen. Ez az amit írtam fórumon, hogy nem is kell saját stratégia csak az ellenfeledét kell felismerned és egyel tovább menni és már nyersz is ellene.  Abba is tuti voltam, ha a turnbe nem is hogy ott hívni fog, de az vili volt, hogy busted lapot riveren megbeteli. Persze mert agro. Hát erről meséltem.

Persze hülyén nézett volna ki, hogy ha AA-t mutat, de akkor missread és más story, de nincs ha pókerben. Persze ezek útán adjustolni fogja a játékát de fel vagyok készülve rá. És az egész ellen még mindig van egy védelmi vonalam ami nem a 9. csavar a gondolkodásban de ezt a secretet most megtartom :P