2019. szeptember 26., csütörtök

Not fit for purpose

Tehát: csak azért mert egy gondolatot végig viszek, vagy érveket keresek rá nem feltétlenül jelenti azt, hogy eggyet értek vele. (nem, nem egyetértek, hanem eggyet értek. Ha kimondod és megfigyeled te se 1gy-vel és 1 szónak mondod, hanem dupla gyvel és vitathatóan 1 vagy 2 szóban...legalábbis én...magyar vagyok...?)

Fel kell, hogy rakjam a kis karszalagomat. FB-re csak azért megyek fel naponta 3 percre, hogy megnézzem van e valami important dolog, de nyilván bele görgetek egy kicsit a szarlevesbe ami onnan folyik.

Most back to back láttam két postot is nem tudom, hogy ugyan az-e vagy két különböző, asszem totál különböző, nem kutattam jobban utána mert nincs végtelen időm és annyira nem érint. Szóval:

Ha egy élőlény úgy születik, hogy életképtelen.....dobpergés.....akkor az élet képtelen. Király, hogy van modern technológia meg minden, de a természet ellen harcolni egy szó szerinti egész életen át. Nem arról van szó, hogy lebetegedett, hanem arról, hogy életképtelen létforma, és ha 0-24 ben feláldozza magát 2 ember plusz végtelen mennyiségű pénz, akkor végig "élhet" egy életet. Why?!

Annyira nehéz elengedni? Gondolom az, bár itt csak az eszméről lehet szó, meg a szaros ösztönökről mert nem is ismered, hiszen csak most született. Nem az adott egységhez kötődsz csak a gondolatához annak amit jelenthetne ez az egység. Az ösztöneid mindent felül írnak és képes lennél eldobni a saját életedet, vagy örök szenvedésre ítélni magad, csak hogy életbe maradjon. (*Szent  zene mely dicsőíti nemességed) Why?!

"mert annyira szeretem" milyen nemes. Gyakorlatilag minden logikát kidobhatunk az ablakon, mert az ösztönök uralják ezt az embert, és ehhez állva tapsol az egész társadalom. Milyen JÓ anyuka. Hát feláldozza mindenét az életképtelen gyerekéért. Példás! Itt kétfelé kell ágazzak.

1. Miért nem csinálsz egy másikat ami életképes és neveled azt fel. Amellett, hogy megőriznéd saját életedet is részben, egy funkcionális egyedet reprodukálnál és örökíthetnéd tovább a génjeidet. "Fúúúúúj!!! Hogy mondhatsz ilyet!" ...nature bitch. Ugyan ezt teszik a természetben is az állatok...és itt állati ösztönökről beszélünk épp.

2. Ha megfordítjuk az érmét és megvizsgáljuk a nemességét a génjeid továbbörökítésének ösztönének, akkor hirtelen mindenki hipokrita lesz. Álszentség, mert bár tapsolunk ha ezt egy nő csinálja az egy gyerekével, mélységesen megvetjük ha egy férfi csinálná ezt, ahogyan az ő ösztöneibe van kódolva. Jól megkúr minél több nőt, hogy a génjei minél biztosabban tovább öröklődhessenek. De ezt totális ellentétben kezelik avval, amikor egy nő meggyárgyul vagy a szülés után, vagy a szülés előtti "anyai ösztön" nevében, és bárkivel felcsináltatná magát csak hogy gyereke legyen. Ehhez persze mosolyogva ostyát osztogatva, és kehelyből bort szürcsölve szent ruhában asszisztál az egyház, mert hát tudjuk pontosan a dogmatikáját az agymosó koalíciónak.

Szal, hogy a faszba van az, hogy 700millió kell egy gyereknek a valamilyen műtétjére, és hogy van, hogy az emberek erre összedöbják a pénzt. Ilyen dologra. Egy életképtelen valami KIS ESÉLYES megmentésének az érdekében. De bazdmeg ha arra kéne össze dobni pénzt hogy ____________(illesz be bármi köz célút ami jó lenne ha lenne...pl erdő ültetés, orvosi kutatás, korház, játszótér, suli, ovi, faszomtudjami)

Kiváncsi lennék arra is, hogy kik dobják erre össze a lóvét. Olyan megvezetett idős emberek akiket ezek a TV preacherek (tv-s pap sarlatán) vezetnek meg, hogy küldjenek pénzt? Vagy 20 éves fiatalok akik aztán mennek sírni, hogy nincs semmire pénzük? Vagy a vallásos emberek vagy kik?

Már ez a post sarkallt nagyon hogy írjak, aztán ma láttam egy másikat ahol megint ott egy olyan gyerek, aki mozogni se tud, és azért kell a gyógyszer, hogy életbe tartsák és kéreget, osztogatják, és aztán vagy kap vagy nem kap. Nyilván van ezer ilyen és abból egy néha népszerű lesz, és akkor hogy mindenki jól érezze magát, hogy mégis csak vásárolt valamit a pénzén, kiplakátozzák mindenhová, hogy össze jött a 700 misi. Aztán vagy nyomják tovább, hogy sikeres volt, vagy ha nem akkor szépen elfelejtődik, mert már jön is a következő, és a bankkártyámmal megválthatom a lelki üdvösségemet! Heil Kapitalizmus!

Nemtom nekem nagyon fucked upnak tűnik ez az egész és ha leegyszerűsítjük az egészet az marad, hogy az elengedés és elfogadás helyett mindent felégetve mindenen átcsörtetve szembe megyünk a világ (isten?) akaratával, és ehhez asszisztál a fél világ. Szerintem egy kérdőjelet legalább megér a dolog. Amolyan érdembeli vitát buuuuuut, azt nehéz folytatni olyan állatokkal akiket az ösztöneik irányítanak (jah igen, mert hogy amikor a férfi az ösztön szintre süllyed akkor csak egy állat, de ha a nő teszi ugyan ezt ő ettől felemelkedik valahogyan....fucking joke)...szerintem btw mindekttő ugyan olyan elítélendő.

Ja a másik amiről írni akartam, de asszem nem fogok azok az emberek akik az orvosukra támadnak (vagy bárki másra hasonló helyzetben..tanár boltos etc), láttam egy random videót. Ráadásul a gyereke "miatt" valami papír munka miatt. Na az ilyet először csak 1 év szibériába, hogy átgondolhassa mit tett és értelmezze, hogy mi az élete értelme, aztán ha visszaeső akkor bitófára küldeném but hey...