2009. augusztus 10., hétfő

Eggheads

Még nem tom miről...semmi összeszedett most asszem.

Múlt hónapom jól sikerült. Live 10k nyerő XD. Net jó volt.

Volt balaton is. Elkezdtem komolyan omaházni full ringen, de lehet ki kellene próbálnom az sh-t. Majd meglátjuk. Fullon volt hogy 1x toltam 8 asztalt, Attilával. Több mint három és fél órán át ment. Közbe szarrá röhögtük az agyunkat és habzott a szánk, de poén volt. Belezsibbadtunk de "A" game ment végig.

Voltam tegnap is live. Mi voltunk a magyar kisebbség. 3 kínai 1 arab egy olasz és 2 magyar. Nem fogok handhistorizgatni.


Ami mostanában amúgy mozgatja és zavarja tényleg a legjobban az agyamat...és erről jut eszembe, hogy holdem sickness-em van. Neten rá se birok nézni semmi féle full ring holdemre akár cg akár tour. Kicsit csömöröm lett tőle lehet, úgyhogy pihi pályára rakom. Szal az van a fejembe mostanában, hogy mindenhol, még a vízcsapból is az folyik, hogy toljad a pókert, legyél pro, élj meg ebből, ami tök vicces mert a játékosok 10%nál több nem lehet nyerő. De azért legyen mindenki nyerő. Fizess be mindenhova pénzt és megtanítanak úgy játszani, hogy csak te fogsz nyerni. Ilyenkor nem jut eszébe senkinek, hogy ugyan így ezt megteszi mindenki. Ez olyan lassan mint a rebuy addonos versenyen a kötelező add on. Nincs értelme, de ha 1 megveszi akkor a maradé 500nak is meg kell vennie, hogy ne hagyják előnybe a csókát...csak ott a prize poolba megy a lé és nem valaki zsebébe, úgy mint az oktató videós, póker iskolás, és órabérbe fizethető tanároknál. Na mind1.

Nézegettem fulltiltet és egy chat sessiönt elolvastam Jennifer Harman-tól és megnyugtató volt olvasni a dolgokat amit írt, és az én nézeteimet támasztotta alá jelentősen. Nem részletezem, mindenkit meghagyok a saját hitében :)


Amúgy a parti elemzés jó dolog egy fokig. Viki parti elemzését, meg a barátokkal tökre szeretem csinálni és olvasni, de amikor a fórumra feldobnak naponta egy adag tök értelmetlen partit, aztán valaki elmondja nagyjából mi a jó és utána vagy az van, hogy mindenki leokézza 100 commentben, vagy ilyen halál kis nüanszokba kötnek bele, vagy ilyen esetleges dolgokba hogy "hát lehet talán én a turnön kicsit többet hívok" meg ilyesmi. Parádé, olvashatod egész nap és az ég világon semmivel nem leszel okosabb, viszont érezheted úgy hogy tele van a fejed.... szarral.

Jaj a másik amit imádok (erre úgy hívták fel a figyelmemet, hogy tényleg ez megy körülöttünk) amikor jön az egghead (tojásfej/okos tojás) aki olvasott 68 könyvet, 1000000 hadelemzést, látott 50000 oktató videót és játszik 5 hónapja kb, és megmondja nekem, hogy mi a frankó. Úgy érzem kezd elillanni az emberek szeme elől hogy mi is kell ahhoz, hogy TUDJ és ne csak okoskodj.
Mitom én a skill lista:
20% parti elemzés,
15% utána gondolkozás
10% könyv
5% fórum
50%!!! Table experience

Igen ilyen szimpla. Valaki jó az 5ből négyben és még közel sincs semmihez az 5 hónapnyi játékával, viszont nagyon okosnak hiszi magát. Ez nem is baj persze erre jön a reakció, hogy de ez neked jó bla bla bla. Jó igen, live. Nem jó: Neten mikor a fórumok ezektől a paliktól harsognak, és nem jó, mikor beülsz (új rekordot találtam egyik nap tök véletlen ránéztem) a 2$ avg potos (nl100) 1% players per floppos full ring asztalra, volt kettő is, és az egyiken 2en voltam waiting listen a másikra nem várt senki XD. Abból aztán lesz table experience. Kb annyi, hogy felismered a K és A párokat meg a szeteket(ezis milyen szó már. Nem azt mondod, hogy szettem van, hanem, hogy szetem van ffs. Mint a szőlő, ami szeintem szöllő). Ennyi tapasztalatod lesz belőle :) De nekem kezd így faja lenni, hogy minden bogár rászakad a netre. Nem is sajnálom attól a 10% tól aki ebből meg tudja csinálni a vagyonát, és mosolygok a maradék 90% on aminek mostanra kb 80%-a egghead(tom külön kéne írni, de sztem egybe való..eghed) =)


Valamit még akartam de elfelejtettem... Nah mind1. Eztán már tényleg megpróbálok egy értelmesebb folytatást írni annak amit legutóbb elkezdtem.