2011. augusztus 8., hétfő

Sessiön Aug 7-8

Leírom az elmúlt két sessiönöm főbb party jait. Ez alatt sztem 100€+ os partikat értek.

AKs utg ből élővakra 20ig. 3 call!!! straddle raise 70. Easy push 200. SS call 80 ig straddle call. Igazából idióta volt az ss 80 ból call 20 9Ts el. Nyert. Élővaknál is AK volt.

Átültem másik asztalhoz. No max volt. Kisvakon 66 körlimpre. Kiegészítem az élővaknyit. Flop 8T6 két káró. Úgy gondoltam hogy mivel 7 way és mivel ilyen "lejátszalak" spílerek ülnek, teljesen jó ha leadelek. Beteltem 20 at amire jött az egyik ilyen spílertől egy 55 és pont a másiktól egy call aki nagyon nézegette, hogy ki előtt mennyi van... vajon milye lehetett XD. Rátettem 200 ig all in 2 call. Nyertem. Turn 6 river T. Sztem a callernek fd-je volt a másiknak se volt sora, mert pont előtte láttam, hogy hogyan tolja sorral és annyira readelhető volt fizikálisan.

Leshortultunk 4 re. Q9o körfoldra kisvakról r 8 kínai rr 15. Call. QJx csekkelek ő is turn 9 betelek 20 at adja, river x bet 40 neki all in adta. Dámája volt.

Nyilván ezek a plusszosok, de voltak failed cbetek, visszaemeltek meg ilyenek, szal igazából 324 lett a plusz. Amúgy a last hand:

99 6 handedbe raiseutg 7 ig. 2 call 1 raise 25 adom ahogy a másik 2 is. Flop 9JJ (lol) csekkel az emelő nekem is muszáj, mögöttem is a másik kettő. Turn 8 hív 30 at adom csak mert egyértelmű gyenge blöff hátha valaki mögöttem...de nem foldolták. River K. Moondom nah ez csak akkor nem találta el ha AQ ja volt Csekkel. Hívok 60 at instafold. AQ ja volt nyilván.

A mai sessiön igazából megint no comment. Íme:

Fish fejű utg raise 12 100€-ból. AK Mondom nem buzizok, olyan fos short stackek ültek, hogy nem lett volna sok értelme csak callolni. Emeltem próba szinten 50-ig Megadta nagynehezen 100 ból!! QQx en bement mind megadta 88 al vitte.

Aztán dupláztam ez a fish ellen 50 BB-t egy A8 al. Riveren asszem 2nd párral callolt.

Uccsó hand T9s. Early raise 8 fish call én is D ről. Flop TT5 két kör. Cbetel 25. Fish callolja. Mondom beszippantom őket raise 60 emelő call fish all in 110 én call emelő fold.(mindkettejüknek 100 körül volt ezért az idióta weak raise) Turn 7 river 3. Mutat 55. Ennyit mondtam csak "Fuck this game"

Felálltam a gecibe. Most itthon vagyok és várom, hogy este legyen amikor lesznek stackek remélhetőleg és vissza megyek majd. Majd lesz egy elmélkedősebb bejegyzésem is nemsokára. Addig is

Good Luck to Me!

Biggest pot

Az eddigi legnagyobb pot. Remélem sok ilyen bejegyzés lesz még :D Majd számozgatom őket :P

Szóval ez volt az amit mondtam, hogy le akarok írni. Reggel volt egy igen érdekes asztalon.

Én ültem az 1-es poziba és mögöttem a 2-3-4-ben meg 3 reg. Mind a három agro volt, vagy csak egymás miatt azt nem tudom.

Azonnal felismertem a helyzetet, mert mind a 3-an mindig raktak élőt, nyilván azért hogy megvédhessék aztán. A light 3 bet az alap volt de a light 4 se volt ritka. Igazából kb 2 hand után világos lett de azért leírom sorba.

BB voltam körfold hozzám. Megkérdeztem a chop-chop-ot. Mondták h nem lehet ha straddle-van. Emeltem így 12 ig mire jött egy nagy reraise. Mondom nice tuti azért hiszi mert csoppolni akartam. Végül eldobtam Q9s volt. Kövi hand. SB ig fold én 99 emelek 20 ig. Másik reg aki most a straddle volt reraise 55. Mondom aha... ez vagy über anti mák, hogy most meg ő talált valamit, vagy tényleg jól sejtem, és ezek így tolják (ez kb amúgy is a 2-3. handem volt velük) A call rosz play 100 BB ből egyértelműen. Rátoltam, mert úgy gondoltam, hogy a light 3 bet range ellen nagyon jó a 99. Insta foldolt. Elgondolkodtam, és végül megmutattam neki egy kilencest, hogy tudja, hogy nem szarozok.

Szerintem levágta hogy 99 volt, mert nem hinném hogy A9 re vagy 9T re rakott volna, de ez kulcsfontosságú mozzanat volt.

A 3 regről annyit, hogy a 2-esen ülőnek volt egy bazi nagy hibája, az, hogy a 3 és 4 bet size-jai túlságosan nagyok voltak, de ilyen 4-5x-ek ami 100 BB ből elég kommittáltá teheti. Volt az asztalnál még egy figura a 8ason ült. Tudta, mit csinál, nagy nyerőbe volt, de elég őrültnek tűnt ő is. Mintha próbálta volna felvenni a 3-4 bet ritmust és beszállni a harcba, de szerintem nem volt túl sok tudás mögötte és ez látszott is.

100 BB-s szituba képes volt TT vel 100€-t amikor tizen valamennyi volt az eredeti raise asszem. Szal eléggé túllőt elég széles range-el ő is.

Átültem elég hamar a 7 es poziba, mert így nagyobb előnyhöz juthattam a hülye 100 betjeik ellen, meg még limpelni is jobban tudtam gyengeséget indikálva.

Egy dolgot megnéztem, hogy mennyire vannak felkészülve abból, hogy UTG-ből van olyan hogy limp raise. Teljes mértékbe ignorálták a limpemet mikor csak úgy kipróbáltam, jött a raise meg a 3 bet is. Tiszta vicc volt amúgy. Ha nem volt reraise akkor a straddle biztos hogy ráemelt. Ha hátulról emeltek a button kisvak nagyvak vagy straddle poziból tuti hogy 3 v 4 beteltek tök lol volt.

Halálosan egyértelmű, hogy az optimális játék itt kifejezetten a feszes game, és amivel zsetont teszek be avval hajlandó vagyok all inig is menni. Kb ez volt a lényege.

Egyszer vittem egyet KK val hívtam 15 öt, és a szarul emelő vissza tolta 63 körülig. Ráemeltem mert sajna buttonon volt nem vakon, és mellette meg elég volt bent, plusz nem akartam A-n eldobni. Elég nagy volt a kassza.

Utána volt egy olyan pot...és ezt csak azért, hogy milyen volt az asztal. UTG reg a 2. számú aki a hármas poziba ült (ő tűnt fejre is a legtapasztaltabbnak, és ő volt az akinek a 3bet range sztem hihetetlen magas volt (és sztem ez nem is jó play az esetek többségébe) minden esetre tudta mit csinált, jó volt a bet sizingja is. Na ő nyitott utg ből 12 ig. Jött 1 call. A Maniac raise 40 ig. Egy ss all in 30. A nagyot emelő reg D ről 4 bet 180 asszem. Lol. KJ je volt!!!! Ez volt a range-e KJ 4 bet, és ráadásul figyelmen kívül hagyta, hogy nem vihet semmit mert ss all in van. Végül egy másik ss is (első megadó) is betette 60 ig, meg a maniac is valami szarral. Nah és akkor az én party-m

QQ-t kaptam Highjackből. Körfold hozzám. Pont a jól játszó reg (a kettes számú aki a 3as poziban ült XD) volt a straddle, és a nagyot emelő meg a nagyvak. Igazából garantált volt (és ezt halál komolyan 100% ra értem, hogy nem volt olyan party, hogy valamelyik ne emeljen vissza) hogy jön a Raise. (amúgy a range met elég szépen kitágítottam és jó volt az is hogy csak 100 BB-s a game. Nagyon megkönnyítette nekem)...

Jah el is felejtettem, volt még 1 party a maniac ellen. Próbálgattam néha flopnézéssel mikor ideális volt a szitu. A hand QTs utg emelt a 3. számú reg. Az ő emelését tisztelték leginkább meg UTG is volt. Megadtam QTs vel, mögöttem maniac is meg még egy pár call (no light bet az utg raise miatt ezért is mentem be) Flop T8x rainbow. Eredeti emelő check. pot 50-60 körül. Amitől tartanom kell, hogy a reg csapdázik valamivel, és gúy gondoltam sokkal több infóhoz jutok, ha elcsekkelem és megnézem mi az eksön. Elég valószínű volt, hogy ezt a lapot all inig tudom vinni, ha az original emelő dob majd a mániákus, vagy a másik reg hívására. Na maniac bele is betelt kicsivel pot fölé. Körfold aminek nagyon megörültem. Milye lehet:

Tudtam, hogy nincs AT-je, az auto raise lett volna neki. úgy gondoltam, hogy KT se nagyon lehet, a játéka alapján az is raise neki. Lehet JT, de ármilyen T igazából, lehet bármilyen 8 as 2nd pair, és sordraw is. Igazából szinte mindent verek. Random setet nem de azt nem így betelte volna mert mondom h nem volt olyan skilles. Betoltam rá. 200 all in. Agyalt nagyon végül egy jó 2 perc agyalás után megadta. Top pár maradt a 10 es nem jött semmi komoly le. JT je volt és vittem :P

...Nah a legnagyobb pot. Tehát van 400+ om QQ Highjack. Emelek 15 ig. Az élővakos reg reraisel 50-60 között (nem emlékszem pontosan). Ő volt a jó reg. Úgy gondoltam, hogy itt az all in egyenesen elárulná, hogy bevállalom szivesen a party-t és valszeg eldobná azokat a párokat amikre úgy gondolná, hogy flip AK ellen, meg lehet nem is akarná ennyiért lejátszani. Azt is tudtam, hogy gondolkodik, és mivel ismeri a light 4 bet-et, és toltam már rá vissza, úgy hogy 9-es-t mutattam, ezért egy jó számot választottam. Bet 200 (430 ból) amire még úgy érezheti, hogy vissza tolhatja úgy, hogy ha tényleg light voltam akkor foldolnom kell, vagy úgy gondolja, hogy olyan poket pár ami gyengébb a kezében lévőnél. Végül betolta elég gyorsan. nem voltam tuti benne, hogy elég lesz a QQ, reménykedtem benne, hogy nem pont most van AA-ja v KK ja, de igazából ilyen asztalon (ahogy Andris barátom fogalmazta) "arany" és menni kell rá. Megadtam és bemondtam neki, hogy QQ. Akkor húzta a száját. Mondom faja nincs se KK se AA se AK mert coin flipnek nem húzná a száját. Flop Kxx eh...Turn A MEEEH, river x. JJ je volt :P 860€

Fasza volt. nagyon durva volt amit csináltak és szerintem rettenetesen túlzásba vitték a light 3-mat. Játszottam evvel a reggel máskor is és ott is minden button-t meg 3 betelt minden élővakot meg 3 betelt és mined vakról 3 betelt ha hátulról jött az emelés. Nem láttam pluszba felállni, és szerintem olyan asztalokon ahol 25-100 BB ig vannak a stackek ez egyáltalán nem olyan jó play mint deep asztalon. De ott is elég sérülékeny pl pont egy limp raise-re mert ugye az egyik reg mondjuk emel hátulról a "dead money"-ra a másik meg re lightol valamelyik vakról és a limp raisernek még az is opciója lehet, hogy slow playeli a QQ+ját, mert az original emelő simán rátolhatja, mondván, hogy fish limp call, ha meg eldobja akkor poziba van a light 3 ellen, ami ha missel szinte kötelezően min 1 barell, de hát nem azért ül általában deepen hogy 1 bár után feladja, ha meg talál akkor meg valuezni fogja és eszébe se jut hogy limp overcallolnak AA KK val pl. Sztem ez baromira alkalmazható deep over agresszív asztalon. Ha nem deep akkor is mert halál könnyen betehető.

Ahol egyébként ma játszottam (no max nl200) és volt rendesen stack meg játék is, de azt a sessiönt majd leírom holnap, msot kicsit fáradt vagyok.

Igazából szeretek játszani regek ellen, mert nagyon imádom a meta gémingelést, és azt hiszem ők sose másznak bele úgy a fejembe ahogy én az övékbe, és ha érezném hogy igen, akkor rátennék még egyet és fordítanék még egy szintet a játékomon :D A másik meg, hogy mernek bevállalni, és nem olyanok mint a fucking feszes passzív szarok akik AK AQ val limp 1 párral vagy donk flop vagy check call végig. Velük nem tudok mit kezdeni, ötletem sincs nagyon. Feszesen kell és várni a találkozást. De szerintem a feszes passzív az ultimate játék gyilkos stílus ha sok van akkor játszhatatlan az asztal. Sajna mostanába futottam jópár ilyenbe. Van egy reg páros akik ezt tolják és mindig együtt is ülnek be...baromi gyanús mindig ott is hagyom őket, meg vannak a kínaiak.

Itt a kínai nem mindig jófajta kínai, mert a legtöbb baromi feszes. Belimpel 52 vel és flop pár + flöszhúzó-t eldob!!!!! Úgy hogy bnackdoor sora is lehetett volna. Egy sima betre LOL. Ez elég szélsőséges de van ilyen is. Meg a hülye favágó játékuk ellehetetlenít 100 BB deepen mikor 25 meg 30 akat betelgetnek a lapjaikkal. Ez ellen se lehet semmit játszani csak kivárni a jó lapot ami nem skill hanem semmi. És ezért úgy érzem az edge-m kicsit kissebb itt, mert csak 100 nagyvak van és szinte minden auto all in a floppon amivel belekezdek preflop. Viszont nem is lehet benne annyira hibázni, csak a kilengést növeli, ami sajnos eléggé a negatívba van még mindig de legalább fellendülhet mindjárt a pluszba :D És onnan csak felfele. Igazából csak idő kérdése,. Tényleg!


Nah písz megyek dőlni. Amúgy 48 órát szedtem össze aug 1 óta :P Úgy hogy volt benne 3 nap brék. Pro!