2008. február 23., szombat

MI van most

Hogy is állok most a pókerral. Jelenleg visszaléptem nl50$ re mert valami sántikált az nl100-as játékommal. Éreztem, mintha valami hiányozna. Segítségért kiálltottam és meg is kaptam Vikitől. Elmondta szépen, hogy mi a baj és, hogy mit kéne tenni annak megváltoztatására.
 Túl agresszív vagyok és nem válogatom meg elég körültekintően az induló lapjaimat. Nem tudom milyen az igazi feszes játék nincsenek meg a legalapabb alapok.
 Hiába figyelem meg, hogy melyik ellenfelem, hogyan tolja a continuation beteket, hogy mikor mennyit blöfföl és mivel mennyit emel nl100 on ha saját magam nem játszom jól. Elkezdtem egy piramist építeni és egész magasan jártam és akkor kiderül hogy jó a tudás ami van csak az alapokban vannak súlyos hiányosságok ami nélkül az egész rendszer meg van lőve.

Vissza mentem így 14 hónap után nl100 ról nl50 re és über feszes játékot kezdtem el játszani, szigorúan az orvos által előírt lapokkal. AQs például simán dobó lap akárhonnan ha valaki emelt.

Jéé mitörténik, kis Tóbiás elkezd nyerni. Nem tudom, hogy csak simán jó széria, vagy ez mindíg így fog menni de elég szépen pörög a dolog. 8-12 asztalon tolom mert igazából ez a játék nem igényel agyat. A cél, hogy ne kerüljek majd fentebbi szinteken annyiszor nehéz döntési helyzetbe, a hülye induló lapjaim miatt.

Fura érzés volt így visszalépni és gyakorlatilaag eltüntetni magamból mindenféle előzetes gondolatot arról, hogy mit hogyan kéne. Ami meg még furább, hogy élvezem ezt a robotolást. 2-3 órás szessönöket tolok és tök jó mert nyerek. Ehhez hozzá jön még az hogy a Poker Ocean-ön a Go West-re gyűjtöm a csippeket a Cake-en meg az aranykártyákat és az arany zsetonokat vadászom és az egész olyan mint egy MMORPG ahol azért henteled a monsztákat, hogy valami unique tárgyat dobjanak. Pl a treff kettes aranykártya, ha aranykártya esik 1:10 eséllyel jön de a pikk ász meg 1:5000000-hoz fog jönni. Elég széles skála. Szóval tök jó az egész koncepciója.

Majd számszerűsítem a dolgokat....ehh na jó számszerűsítem az eddigiekett aztán majd ha meglesz az egy hét akkor frissítek, és jön egy konzultálás Vikivel is a fejleményekről.

Day 1 feb 20 +39$

Start: pkr 540$ ocean 560€(825$) Cake 500$

rövid sessiön Beszélgetés alatt V vel: pkr:+40$ Ocean:+12$

reggeli 2,5h-s sessiön: Ocean:-13$



Day 2

rövid 1h sessön éjjel fél2 ig felkelés után Ocean:+59$

rövidebb sessiön 1 h ra rá: -2$

4 asztalos short sessiön +17$

fáradtan :S Kurva nagy bukta: -64$

2 attempttel -50$ cake



Day3

Éjjeli ébredés ocean +47$

CAke éjjel hajnalban 9 tables +130$

ocean +101$ 2. ébredés 10 table du 1től fél3ig
(672€)

Ocean-cake 9-10 table o:+19$ c:+24$


Day4

Cake 11 table ~3hours (2 bad beat, 0 mák, 1 kisebb hiba, riv bet chc helyett8$) +144$


Szótár

Tökre kedvem van most írni. Úgy érzem mintha valami tamagocsi lenne ez a blog :D Szóval egy szótár majd az írásaimhoz. Lévén, hogy pókeres blog ezért elkerülhetetlen, hogy legyenek benne hand history-k elemzések. Én nem szoktam kikopizni a dolgot amit a gép ment autómatán hanem szeretem saját emlékezetből leírni a dolgokat frissen és egyből hozzáfűzni a gondolat menetet is. Tehát:
BS-Big Stack
SS-Short Stack
CL-Chip Leader
UTG-Under The Gun (nagy vagy utáni, első beszélő)
CO-Cut Off (Button előtti)
BB-Big Blind
SB-Bivajbasznád népességének száma
pf-Preflop
chc-check
cc-check call
ai-all in
pp-poket pár
fd-flush draw
sd-straight draw
cr-nem vörös és nem is sárga hanem csek-réz

Ha még lesz valami ami előbukkan akkor úgy is oda írom mögé

Blog

Hát átmentünk blogba Tibi. Nem tudom, hogy ez mennyire fogja megváltoztatni az írásaimat. Eddig egy naplóba vezettem a theflop.neten itt: Gizda naplója, de meg lettem kérve a közös jó érdekében, hogy blogoljak. Nehezen és fogcsikorgatva rávettem magamat.

Miért óckodtam? Mert a blog több mint egy anyázós firkantás, nem árt ha az ember helyesen ír és még némi értelmet is plántál a mondanivalójában. Hát ezek a dolgok nekem nem mindíg az erősségeim, lévén hogy a naplót ilyen firka füzetnek is használtam anno, ahol anyáztam ha éppen nem ordíthattam mert éjjel volt.

A dolgok változtak azóta azért is mertem bevállalni a dolgot, mert mostmár sokkal jobban viselem ezeket, és
valjuk be fejlődök :P

Szóval olvassátok el a naplómat mielőtt folytatjátok a bloggal, csupán pár száz bejegyzés az egész XD de egészen kis pelenkás pókeres koromtól írtam.

Jah igen a címről. Hogyan is lett ez. Amikor elhatároztam hogy profi pókeres leszek (illetve akkor még csak azt hogy megélhetési) (én a zárójeleket általában mint gondolat jel használom és a ... sem mindíg az nálam, mint az irodalmi jelentése eredetileg) életem legnagyobb gödrében voltam, ugyanis a nagy... mondom NAGY szerelmem szakított velem és egyszerűen annyira leürült az életem, hogy leültem a gép elé és elhatároztam ezt a dolgot. (Note szeretem a Hunglis nyelvet és mixelgetek majd
szépszerével) Szóval a szívem romokban hevert és össze vissza vérzett, csak hogy a jó emós képpel éljek, de
agyban nagyon megerősödtem. A napló írást is ez az esemény váltotta ki. Azóta a szívem már meggyógyult és szeretetet áraszt nagyon sok felé, de ez talán majd egy másik bejegyzés alkalmával írom le.