2009. december 18., péntek

Emberi együgyűség / Elmélkedés a világról

(A bejegyzés megírása után írom ezt: sorry, hosszú lett, de érdemes végig olvasni, valszeg mivel, csak öntöm ki az agyam a papírra, egy olvasatra nem lesz egyértelmű feltétlenül)

Ez a bejegyzés érdekes lehet azoknak akik nyitottabb elméjűek... és talán szemfelnyitó azoknak akik még nem.

Az igazság elfedéséről volna szó, vagy a miss information-ról. Hogy mennyi minden féleképpen lehet megvezetni az embereket, és a tömeg hatása milyen hatalmas. Valszeg elég sokan elgondolkodtatok már ezen. Leírom a saját gondolataimat, hátha segít valakin vagy rajtam :)

A legegyértelműbb az, hogy ha valamit elhitetsz sok emberrel, akkor majdnem mindegy, hogy ha kevesebb ember látja az igazságot, a tömeg el fogja nyomni őket. Amerikánál jön ez be a képbe leginkább, ahol szándékosan butítják a népet. Long story short: ha elhitetik a TV-t bámuló emberekkel lets say 500 millióból 499 millióval (ebbe benne van az aki elhiszi és az aki le se szarja az egészet, vagy nem tudja felfogni mert gyogyós vagy gyerek.) Elhitetik mondjuk ezekkel az emberekkel, hogy ...hm tök mindegy mit. Lets say, elhitetik velük, hogy fogat mosni jó dolog és naponta 3x kell. (mondhatnék elrugaszkodottabbat, is pl ha piros kocsit látsz gugolj akármi...a lényeg, hogy elhitetik az emberek többségével) a fogkrémes még igaz is lehet. Szóval elhitették veled, hogy fogat kell mosnod mert az jó. Engedelmeskedsz neki, mert ezt hallottad a TV-ben, vagy mert ezt hallottad a barátaidtól, a családodtól, és kivűl állnál a társadalmon ha nem osztanád a nézeteiket. Bebizonyítják neked ezer féle képpen, hogy mennyire jó az. Általában olyan bizonyítékok, amik szimplán a hitedre alapulnak, hisz nem fogod tudni kinyomozni, mert ahhoz orvosnak tudósnak, laborral bíró embernek kellene lenned. Ritka az ilyen. Persze néha van 1-1 aki meg is nézi, de mi lesz, ha rájön arra, hogy a fogmosás nem is olyan szükséges és elkezdi ezt híresztelni. Egy nagyon szűk körben elkezdenek neki hinni, de itt is ugyan az lesz a probléma. Csak az értheti meg a bizonyítékait teljesen aki szakértő. És az a kevés ember meg lesz vetve így vagy úgy a többi álltal, és ezen a megvetésen keresztül, meg is akadályozzák 100%osan, hogy az adott valódi infó eljuthasson akárkihez. Mert nem hiszik el neki mert 1 mondja 100000-rel szemben.

Ez egy érdekes pszihológiai, vagy ostobasági tény. Eléggé jellemzi az ember bizonyos fokú tehetetlenségét az egész világ felé. Azért a fogkrémeset írtam talán, mert ez pont egy olyan kivétel amit ha valaki, elszakad a dogmától, amit gyerek kora óta beleneveltek, akkor rájöhet, hogy nincs is így. Persze miért is tenné ezt valaki, ha éli saját világát nézi a hülye műsorait a TV-be legyen az Esmeralda vagy NHL foci. És amúgy is ha észrevételezné, jönne a tömeg legelső elnyomó reakciója, a nevetség tárgyává tevés. Kiállítani az embert a reflektorfénybe és szó szerint ujjal mutogatni rá, hogy "haha ez az ember mást gondol mint mi, hogy képzeli. Nem nevetséges. Szánalmas vagy. Honnan veszed, hát nézd meg itt van szerintünk ez meg ez." ha ez nem jön be akkor meg a "kinek hisztek emberek ennek az 1nek van a másik 10milliónak aki eddig nem tévedett" Ez alap hozzáállás. Legegyértelműbb az UFÓ-s területen. (De nem ufózni akarok)
Azt pl megfigyeltétek, hogy, van akinek már 20 éves korában tömni kell a fogait, és van akinek meg szinte soha. Van akinek kihullik 40évesen mind, van akinek meg csak 80 évesen? Általában ez teljesen független attól, hogy mennyiszer mosol fogat. Egyértelmű, hogy nem a fogmosás az oka, hanem mondjuk pl genetika. Persze ez a fogmosós példa egy nyilván való és kicsit előre haladottabb. Egyre többen fogják kivizsgálni, és tuti vagyok benne, ha rákeresel a google-ban akkor találsz infót róla, hogy genteikai vagy sem (nem néztem meg) de a tény marad a köztudatba és folytatódik a beleplántálása, hogy fogat mosni kell mert csak, mert azt mondja az orvos, mert anyu azt mondja stb. Nem tudsz vele mit csinálni ha fejleszegező birka vagy. A fogkrém cégek meg kaszírozzák tovább a lét a fogorvosokkal együtt, mert úgy is lesz meló mindig.
Ezt a példát egyedül, egymillió másikra ki lehetne vetíteni.

Egy fél éve kb, vagy kicsit kevesebb történt egy érdekes dolog, csak hogy ezt a gondolat menetet folytassam. Elszállt Budapest felett két vadászgép kötelékben. Aztán mégegyszer és mégegyszer, és ez így ment egy óráig legalább. Ostoba ember mit csinál? Megnézi a TV-t (minden hazugság forrását, és a kontroll és manipuláció fő eszközét, amin keresztül bármely igazi hatalom a szavát, vagy igazát eljuttathatja a néphez (ez nagyobb országokban exponenciálisan igaz)) és azt hallhatta, hogy a két pilóta, az elhunyt társuknak tisztelegtek evvel. :) A sok naív elhiszi, aki meg megpróbál gondolkodni, és nem bólogatni a doboz szavára azt le fogják hurrogni, és úgy se tudja bebizonyítani kézzel fogható bizonyítékokkal, mert nem a pilóták egyike, és nem is a hadsereg fejese. És már lehet is hurrogni lefelé, hogy a tv mondta te meg mit ugyatsz, bizonyítsd be. Nem mintha a TV bizonyítana bármit is (igen upset vagyok erre a szarságra) De gondoljuk már végig kicsit akkor most az értelmesebb, szélesebb látókörű, szabadabb fantáziájú fejével:

Egész életem során nem emlékszem olyanra, hogy két vadászgép kötelékbe, ilyen kurva alacsonyan köröztek a város és úgy kb pestmegye fölött, vagy akár milyen gépre pest felett (kivéve aug 20 persze) (az érdekes hozzáadni valóm, hogy halál pontosan a mi házunk felett (is) repültek el rendszeresen, onnan tudtam, hogy szabályosan cirkulálnak) Tehát valszeg nem egy szokásos temetési ceremónia. Fact2: melyik parancsnokság adna engedélyt arra, bármelyik pilótájának, hogy "ah értem meghallt a haverod. Persze itt ez a MIG tegyetek pár kört, de délre vissza gyertek ám!" Logikus. Egyértelmű a miszinformáció. Ez tipikusan az a dolog amit nem lehet bebizonyítani, csak simán használd a common sense-edet, és érzed, hogy valami nincs rendjén evvel. És akkor felvetül a kérdés, hogy vajon miért körözhettek, és itt van az a pont, ahol, ha nem történik valami devastating (hatalmas, látványos ) dolog akkor nem fogod megtudni, mert vagy titkosítják, vagy ha maradna valami nyom, eltusolják. Lehet fantáziálni. Ezt aztán utána kivetítheted nagyba, mert itt csak a kis Magyarországról van szó.

911. Híres dolog. Tipikusan ugyan ez az eset. Nem fogom felsorolni, bárki megnézheti még a youtube-on is (amúgy a youtube, az egyik olyan hely ahol mindenki felszólalhat és hallathatja magát, és nem tudják titkosítani, cenzúrázni vagy megakadályozni) hogy vannak kézzel fogható bizonyítékai nem egy, hanem ezer, hogy a repólő, csak elterelés volt, hogy a robbantás, kontrolált dolog volt.

Oh itt egy jó teszt neked, hogy megtudd melyik oldalon állsz, a birka, vagy a gondolkodó. Ha ezt olvasva, hülyének képzelsz, vagy legyintesz egyet, vagy kétkedésedben megvetsz akkor egyértelmű csorda tag vagy. Mert minek hiszel? Annak amit a médiába olvastál, hallottál, azok szájából akik az egészet csinálták, akiknek hatalmuk volt rá, méghozzá feltétel nélkül! Avagy a másik oldalhoz azáltal, hogy vagy elhiszed, puszta hitből, vagy a legjobb ha igazi gondolkodó vagy, elkezdesz utána keresni, és rájössz, szépen lassan, hogy minden amit a TV-ből kapsz az hazugság.


Persze ezen a fonalon elindulva végig gondolva az általadnak hitt világot ami körülötted van, lassan ráébredhetsz, hogy minden csak egy illúzió és eljuthatsz olyan szintekig mint bármelyik sci-fi filmben, pl csillagkapu. Az egész univerzum sorsáért harcol egy nagyon kis marék ember aki tudja az egészet, míg az emebriség 99,99%-a mit sem tud az egészről, és éli minden napi életét, hogy a föld kerek és egyedül vagyunk az univerzumban (amúgy egy érdekes párhuzam, ahogy alakultak a dolgok: A Föld a Világ Közepe ---> A Nap a világ közepe ---> A Föld Lapos ---> A Föld kerek ---> A Föld és a nap egy galaxis része ----> nincs rajtunk kívül élet ----> talán van de olyan messze, hogy elérhetetlen ---> ??? ) és vagy lát majd egy nagy villanást és vége mindennek (ide bármilyen más katasztrofikus emberkihalásos szenáriót beilleszthetsz) vagy nem tud meg semmit az egészről, nagyon nagyon sokáig, míg végül már nem lehet többet rejtegetni a szőnyeg alatt a cuccot és kikukkant az igazság.

Hát körülbelül ennyire "egyszerű" a világ szerintem, és soha sem szabad megvetni semmilyen vad elképzelést, ha az valamiféle teórián, vagy gondolat meneten alapul, mert nagyon is lehet, hogy az az igaz. Persze hasra dobnád magad tőle mint Neó a piros kapszula után, de lehet megéri :)

Géza Out. Illetve, még annyit, hogy én amibe a megoldást látom, vagy a megoldás felé vezető utat, az a saját magam megismerése és a spiritualitás. Mert magadban, nem találhatsz hazugságot, és ez a kifelé lévő hazudozós elterelős szar világ (nem az emberek a szarok benne, hanem a vezetők akik irányítják... főleg)-ból úgy se tudsz megérteni mindent, de talán, ha megérted magadat teljes mértékben, magadon keresztül megértheted az Univerzumot/Világmindenséget/Mindent is.