2010. november 17., szerda

Kétségek

Tudom igértem elmélkedős bejegyzést, majd lesz nem felejtettem.

Kérdésem volna igazából. Leosztással kapcsolatos. Ilyen is régen volt.

A mai sessiönöm minuszos lett (ismét 3/4) és nem érzem azt, hogy nagyon az én hibám lett volna, ugyan akkor ilyen sok minusz után megremeg az önbizalmam, és nem vagyok 100% ig biztos saját ítélő képességemben, ezért fordulok ide kérdéssel.

Több kisebb party-m is volt a végét megelőzően. Egy itt van belőle. Sh lett az asztal éppen és úgy döntöttem emelek egyet QTo val előről. Feszes image megvolt. 1000 ig hívtam. (tudom, hogy bele lehet kötni olyanba, hogy miért emelsz QTo val előről 6 főnél. A válasz, mert gyenge az asztal és le tudom játszani top párral tudok pénzt csinálni, és el is tudom engedni ha verve vagyok, cbet is igen pozitív hozamú, valamint ki akartam egy kicsit használni a feszes képet) 2 call jött, két loose passzive playertől. Flop T86 két szín. 1 csek én 2k 1 call csekkelő dob. Turn off suit 4. Itt gondolkoztam, hogy mi legyen, de nem akartam a turn-ön elcsekkelni, mert nagyon soknál jobb voltam és inkább a riveren lett volna reális a csek a potcontrol miatt. Belehívtam 4 et amire jött az insta 12 és nekem meg easy fold. Ez a party szerintem ennyi, és játszotta magát. (jobb volt)

A másik 99 volt nálam buttonról. 1600as standard szerű emelés. Erőt sejtetett. előttem 20k volt. előtte 10k csak. Első gondolat, hogy megéri-e vissza emelni vag ymi van. Körbenézek és látom, hogy van egy biztos call mögöttem (loose passziv) sb-ből. Úgy voltam vele, hogy van oddsom setminingre így 3asban már, és mellette, ha nem jön fel magas lap vagy csak egy J vagy egy T akkor a cbetjére rá tudok moveolni. 2 call lett még. Flop 366 két szín. 2 csek ss betel 5k-t hezitálósan. Én ezt ideális szitunak éreztem. (most nem akarom részletezni hogy miért ha nagyon kell valakinek leírom) betoltam rá a 20k-t. Insta call persze a loose passzívtól... flop full. Na most ez cooler vagy nem vagy mivan? Jól játszottam meg? Meglehetett volna máshogy? Szerintem ez így nagyon jó volt, csak mostanába mindig ez van :/

Help pls


Edit: Ami még fura, hogy most csomó embertől, akik számítanak a szememben, ugyan ezt olvastam (Zs és W) hogy mennyire szenvedősen nem megy/ment nekik. Ez kicsit segít, hogy nem csak velem van ez így.

Aztán meg a másik amit nem mindig tudok, hogy kezelni, az, hogy ismerem a regularokat. És van 1-2 akik sokkal gyengébbek nálam, és mindig azt látom, hogy tömbökben áll előttük a legnagyobb zseton, mindig non-stop. Próbálok nem is oda nézni, és ha oda és nézek elhesegetni a gondolatot, csak olyan kis furkáló rohadék érzés. Bár annyiban segít, hogy látom, hogy lehet nyerni is csak valamiért engem most minden lehetséges dolog lever.

Van két "jó"-m gyorsban csak így a végére gőzkieresztésnek :) "Fun" volt mikor a csóka megadja preflop a 8k-t. Majd 895 ön tudom, hogy jó vagyok és 29k ból csak annyit rakatok be vele amit még megadna a KK-mnak. 12k. Turn 5 szerintem jónak számít all in 17 call A5. Pain.

De volt egy jó is. Eléggé érdekes hand, és mutatja az élő póker hülyeségét. 1500 as missisipi. call-call-call előttem.- én 88 al call tudtam, hogy több opcióm is lehet még később pre. mögötem még 2 call. Missi emel 4500 ig. call-call. Pot 13k+ Mondom perfect spot. 1millió százalék, hogy mögöttem senkinek nincs semmilye és nem fognak callolni. A két caller szintén totál üres. A missi emelése baromira mázolgatós volt a legjobb lehetséges lap amije van az egy TT lehet amire gondoltam és azt is könnyedén el tudja dobni (hosszú hogy miért ha érdekel valakit leírom), de pont emiatt hogy tuti nem ezek fölötti pár, nagy sok ilyen közepes KJ QK AJ AT kombó, ha nem éppen alá pár. 35k-m volt összesen és úgy gondoltam hogy tökéletes push helyzet. Betoltam elég gyorsan, hogy erőt sugalljon. Missi agyal és eldobja. Egy csávó gondolkodik fél napja, közbe egy kéz előtt megadás(pont az utolsó ember aki a jobbomon ül. Mondja is, hogy nincs párja, két magas) (ja mindenkinek többje volt mint nekem...lol) amire én felcsapom a 88-at. A csóka amelyik agyalt kb fél perc után észre veszi hogy felcsaptam, és nagyon elkezd viszketni rá a tenyere. Mondom szép, de ha még meg is adja simán fogni fogják egymás 1 lappal tuti. Kiszenvedi a call-t. Mutat KQ másik QK mondom de szép :) Flop 378 K T. Nyertem jeee. Missi mit dobott...? TT XD